طرح توجیهی باغ گردو

(1 بررسی مشتری)

990,000ریال

طرح توجیهی باغ گردو را با 99 هزار تومان دانلود؛سپس جهت سفارش طرح توجیهی با ویژگی های پروژه تان با شماره 09333673303 تماس بگیرید.

طرح توجيهی باغ گردو ، گردو به عنوان چهارمین محصول عمده باغ های ایران، پس از پسته دومین محصول خشكباری مهم ایران محسوب می شود و بسیار با اهمیت تر از بادام و از نظر اقتصادی به خصوص صادرات غیرنفتی اهمیت بالقوه زیادی دارد. کشور ایران قسمت مهمی از رویشگاه گردو محسوب می­ شود و در حال حاضر ایران، سومین کشور تولید کننده گردو در جهان بعد از چین و آمریكا محسوب می ­شود. در بين ميوه های خشک باغ گردو ارزش بالايی دارد. زيرا نگهداری و صادرات آن نياز به سردخانه و ديگر وسايل پر هزينه ندارد.

در ضمن به علت خشک بودن هسته آنها صدمه نمی بيند. گردو در ايران در نقاط غربی و شرقی مثل قوچان بينالود کرمان کوهای لاله زار بردسير شمال ساردوئيه جيرفت و بافت گوغر رابر بلورد و سيرجان به فراواني يافت می شود.

گردوی کرمان مرغوبيت بالايی دارد وحتي قدمت آن به ۵۰۰۰ سال می رسد. درختان تنومند خميده و کهن سال اين محصول نشانگر قدمت اين درخت است. ميزان محصول هر هکتار گردو با بکارگيری روشهای مکانيزه بطور متوسط 3/5 تن در هکتار است. انواع رقم های گردو خود به شش نوع می رسد.

اصول مهم مدیریتی باغ گردو

در باغ گردو ، عوامل متعددی در حصول بیشترین عملكرد دخالت دارند، به طوری که یک عامل و یا ترکیبی از چند عامل می تواند محصول باغ را کاهش دهد. عامل محدود کننده ممكن است غیر قابل تغییر باشد به این مفهوم که بعد از احداث باغ، قابل رفع نبوده و می تواند منجر به شكست کامل باغدار گردد.

این عوامل در برگیرنده رقم، پایه، عمق و بافت خاک، کمیت و کیفیت آب می باشند. بنابراین ضرورت دارد قبل از احداث باغ مطالعات لازم در خصوص انطباق این عوامل با نیازمندی های گردو به عمل آید.

عوامل محدود کننده متغیر در برگیرنده عملیات مختلف به باغی یا مدیریت باغ مانند روش آبیاری، تغذیه، هرس وتربیت، مبارزه با آفات و بیماریها و علف های هرز و روش برداشت هستند که در صورت بهینه بودن می توانند به صورت مثبت عملكرد باغ را افزایش دهند. در این نشریه هر یک از عملیات مدیریتی ضروری به اختصار تشریح می شوند :

  • انتخاب مكان مناسب باغ گردو با توجه به عمق خاک، اقلیم و دسترسی به خدمات و غیره .
  • نمونه برداری درست از آب و خاک جهت تجزیه خاک در آزمایشگاه معتبر قبل ازاحداث باغ .
  • آماده سازی زمین باغ با شخم عمیق .
  • تهیه نهال پیوندی از ارقام تجاری مناسب گردو و کشت صحیح آن .
  • تربیت و هرس صحیح درختان طی 5-4 سال پس از غرس .
  • تغذیه و آبیاری ترجیحا بصورت قطره ای یا بابلر (کود آبیاری) .
  • کنترل آفات و بیماریها و علف های هرز در طول فصل رشد .

ارقام تجاری و پر محصول گردو

  • چندلر و فرنور : هردو دیرگل بوده و باردهی جانبی بالایی دارند.
  • یوریکا : نسبتاً دیر گل بوده و باردهی جانبی بالایی دارد.
  • پاین : زود بارده بوده و باردهی بالایی دارد. درز میوه سفت و اندازه ی آن متوسط است. باردهی جانبی و هموگامی بالایی دارد و نسبت به کرم سیب و بلایت حساس است.
  • فرانکت : دیرگل، دیر بارده، میوه با پوست سخت، کشیده، ناصاف، کوچک و بدون منفذ، که درختانی بزرگ و با رشد عمودی هستند.
  • آشلی : کیفیت مغز مرغوب بوده و عملکرد بالایی دارد.
  • سر : پر محصول، با باردهی جانبی متوسط، کیفیت بالای مغز و جثه درخت بزرگ می باشد.
  • چیکو : زودرس بوده و عملکرد بالایی دارد.
  • هارتلی : دانه های درشت، مغز سفید، پوست چوبی نازک و روشن و منفذ میوه سفت، طعم خوب و با باردهی جانبی، مقاوم به کرم سیب و بلایت گردو می باشد.
  • کارپاتین : درصد بالای مغز و مقاومت بالا به سرمای زمستان را دارا می باشد.

فرنورو چندلر از ارقام دیرگل هستند و به علت دیرگل دهی نسبت به گردوهای ایرانی با خطر سرمای بهاره مواجه نمی شوند. در سالهای اخیر بیشترین رقم کاشته شده در دنیا می باشند. هر دو رقم قدرت رشد نسبتاً کم، زود بارده و پر عملکرد هستند و از کیفیت خوبی از نظر مغز برخوردار هستند و همدیگر را گرده افشانی می نمایند.

با این حال بهتر است از ارقام گرده افشان شامل فرانکت، فرنت و رونـد نیـز در باغ چند اصله ای کشت گردد. فواصل کشت 7در7 متر در خاکهای لـوم سیلتی و خاکهای لوم شنی 6 در 6 مناسب است. باردهی از سال چهارم شروع می شود ولی باردهی اقتصادی از سال دهم (5- 4 کیلو در هر درخت) آغاز می شود.

طرح توجیهی باغ گردو

کاربردهای گردو و ضایعات گردو در طرح توجیهی باغ گردو

*مغز گردو
مغز گردو کاربردهای خوراكی مختلفی به‌صورت خام و پخته، تنها و آميخته با ساير غذاها دارد. از مغز گردو روغن تهيه می‌ شود كه هم به‌ صورت خوراکی و هم به‌ صورت داروهای سنتی به كار می رود. روغن گردو در کارهای صنعتی و هنری نيز كاربرد دارد (مغز گردو حدود 50 درصد روغن دارد).

*برگ گردو

اسانس برگ و ماده ژوگلون، دارای خاصيت ضد قارچ هستند. در طب سنتی، از برگ گردو به عنوان ضد كرم و تصفيه كننده خون استفاده می كنند. يكی ديگر از خواص برگ گردو، کاهش قند خون به مقدار كم است.

*پوست گردو
پوست سبز گردو با توجه به وجود مواد رنگی و ديگر اجزای آن از ساليان گذشته مورد استفاده قرار می گرفته است، ولی اطلاعات و آمارها نشان می دهند كه در اين زمينه جای كار بسياری وجود داشته و می توان با ساماندهی و صنعتی كردن آن مواد بسيار با ارزشی از قبيل چندين رنگدانه طبیعی و مواد پروتئینی از آن بدست‌ آورد.

کاربردهای پوست سبز گردو عبارتند از :
  • رنگرزی
  • استخراج تركيبات فنوليک
  • پوست گردو به عنوان كود سبز
  • استحصال تانن (كاربرد در صنايع دباغی پوست، مصرف در داروسازی)
  • پوست گردو و صنعت نفت و گاز

ظاهراً هیچ گونه ارتباطی نمی‌ توانند با هم داشته باشند ولی استفاده از پوست گردو در چاه‌ های نفت و گاز برای جلوگیری از هَرز روی گل حفاری يک روش معمول در دنياست.

*چوب گردو
چوب گردو برای منبت کاری، خراطی و کنده کاری، ساخت مجسمه و اشیا دکوری، ساخت آلات موسیقی و همچنین در دکوراسیون داخلی منزل و ساخت روکش های چوب بسیار پرکاربرد است. این چوب نیمه سنگین و نیمه سخت می باشد و مقاومت مناسبی در برابر فشار، خمش، رطوبت و کشش دارد.

وضعیت تولید گردو در ایران و جهان در طرح توجیهی باغ گردو

با توجه به بررسی های صورت گرفته در طرح توجیهی باغ گردو ایران سومین تولید کننده گردو دنیاست. چین با 50 درصد تولید، رتبه نخست و آمریکا رتبه دوم جهان را در این زمینه به خود اختصاص داده‌ است. کشور ایران بعد از چین در سطح قاره آسیا رتبه دوم تولید محصول گردو را دارد.

بر این اساس چین با تولید سالانه 1 میلیون و 700 هزار تن گردو و ایران با اندکی کمتر از این حجم کشورهای اصلی تولید کننده گردو در قاره آسیا هستند. آسیا بعد از قاره های آفریقا و آمریکا سومین تولیدکننده گردو در جهان است.

سطح زیر کشت گردو پارسال در ایران 153 هزار هکتار بود 231 هزار تن محصول از این سطح با عملکرد 9/1 تن در هکتار برداشت شد. میزان عملکرد پایین برداشت در واحد سطح نشان می دهد باید در زمینه کیفیت و کمیت تولید گردو در ایران بیشتر تلاش شود تا عملکرد افزایش یابد.

گردو در 30 استان کشور تولید می‌ شود و استان‌های کرمان، کرمانشاه، همدان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان رضوی، چهار محال و بختیاری، آذربایجان شرقی و غربی و مرکزی جزو استان‌های برتر در تولید این محصول هستند.

برآورد هزینه‌ها و میزان سود حاصل از درخت گردو

شما تصور کنید که در سال اول با اختصاص هزینه اندکی (بین 20 تا 120 هزار تومان برای هر نهال گردو) چندین نهال تازه گردو خریداری می‌کنید و پس از گذشت سه تا چهار سال با کمترین میزان آبدهی (به دلیل مقاومت بسیار بالای درخت گردو) و بدون نیاز به سم‌پاشی، نهال شما به خصوص اگر از نوع فرنور و ژنوتیپ باشد؛ به سرعت شروع به باردهی می‌کند. طبیعتا و همانطور که خودتان می‌دانید، با گذشت زمان و افزایش طول عمر نهال و تبدیل شدن آن به یک درخت گردو تنومند، باردهی افزایش می‌یابد.

به طوری‌که معمولا یک درخت گردو بالغ می‌تواند هر سال چیزی حدود 70 تا 100 کیلوگرم محصول بدهد. مساله قابل توجه این است که همیشه قیمت انواع آجیل مانند گردو، وابسته به میزان تورم و قیمت ارز می‌باشد و با توجه به روند صعودی هر چهار سال یکبار قیمت ارز در کشور ما، سود فروش گردو نیز سالانه افزایش می‌یابد. سال گذشته قیمت هر کیلوگرم گردو با پوست حدود 60 هزارتومان بود و امسال به 110 هزار تومان رسید.

سود باغ گردو در طرح توجیهی باغ گردو

در طرح توجیهی باغ گردو یک درخت 10 ساله گردو از نوع ژنوتیپ برتر، نسبت به سایر درختان از سودآوری بیشتری برخوردار است و به هر میزان که سن درخت افزایش یابد، میزان سودآوری نیز بیشتر خواهد شد.

میوه گردو جز معدود میوه هایی است که هیچ گونه نیازی به هزینه انبار در سردخانه ندارد و به دلیل ماندگاری طولانی می تواند چند ماه و حتی چند سال مورد مصرف قرار گیرد. همچنین بعد از یکبار کاشت می توان سالها از محصول باغ گردو برداشت کرده و درآمد داشته باشید.

اصول کاشت نهال گردو

اصولا با توجه به کیفیت و نوع نهال گردو، قیمت آن‌ها متغیر است و باید پیش ازخرید انواع نهال گردو به نکات مشخصی توجه کرد، مواردی مانند:

  • با توجه به تفاوت‌های انواع نهال گردو از نظرمراقبت‌های لازم، زمان باردهی، میانگین وزن میوه و عمر اقتصادی، باید بهترین نوع را با توجه به شرایط خود انتخاب کنید تا بتوانید به یک باردهی خوب برسید.
  • مرکزی که نهال را از آن خریداری می‌کنید نیز بسیار اهمیت دارد. چرا که نوع بذر اولیه و نحوه رشد و نگهداری از نهال تاثیر مستقیمی بر کیفیت آن دارد.
  • نهال را به خوبی بازرسی کنید تا نشانه‌هایی از استرس در آن نباشد. چرا که در صورت وجود استرس، پس از انتقال آن به خاک منطقه جدید احتمالا با مشکل رشد مواجه خواهید شد.
  • دقت کنید که بر روی تنه و شاخه‌های نهال هیچ‌گونه بیماری ناشی از آفات و زخم نباشد. علاوه بر این رنگ برگ‌های آن رو نباید به زردی باشد.
  • شاخه‌های نهال نباید دارای برگ‌های زیادی باشند، زیرا در این صورت بیشتر انرژی درخت صرف رشد شاخه و برگ‌ها خواهد شد و رشد تنه درخت به کندی صورت خواهد گرفت.
  • نهال نباید فقط یک ریشه اصلی داشته باشد. بلکه برای پایداری بیشتر باید دارای تعداد زیادی ریشه باشد که همگی سالم هستند.
  • با حرکت دادن آرام تنه نهال به سمت جلو و اطراف، از ارتباط و اتصال خوب آن با ریشه‌ها مطمئن شوید.

البته فقط مسئله خرید یک نهال خوب نیست؛ بلکه باید اصول صحیح کاشت و مراقبت از آن را نیز رعایت کنید که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

زمان کاشت نهال گردو در طرح توجیهی باغ گردو

فصل کاشت نهال گردو در روند رشد آن بسیار موثر است. اصولا ماه‌های آخر سال بهترین زمان برای کاشت نهال گردو می‌باشد؛ زیرا سرمای زمستان تا حدودی به پایان رسیده است. اگر نهال گردو در فصل تابستان کاشته شود با کمبود شدید آب مواجه خواهد شد و اگر در فصل‌های پاییز و زمستان کاشته شود سرما باعث مرگ نهال جوان خواهد شد. پس از خرید نهال، بهتر است پیش از جوانه‌زنی آن را بکارید. چرا که اگر نهال در حال جوانه‌زنی باشد، بیشتر انرژی صرف آن خواهد شد و روند رشد عادی نهال به تاخیر خواهد افتاد.

بهترین مناطق برای کاشت نهال گردو

توصیه می‌شود که نهال‌های گردو را در دامنه‌های رو به شمال کشت دهید تا گل‌دهی بهاره آن‌ها به تاخیر افتاده و خطر سرمازدگی کاهش یابد. اصولا نهال گردو نباید در آب‌وهوای خیلی خشک و یا خیلی مرطوب کاشته شود. علاوه بر این درختان گردو به سرمای زیاد حساس هستند و از یک حدی به بعد دچار افت در کیفیت محصول می‌شوند. از نظر کارشناسان، برای انواع درخت گردو (بخصوص گردوهای ایرانی) آب‌وهوای مدیترانه‌ای بهترین شرایط ممکن برای رشد است.

مزایا و معایب کاشت درخت گردو در طرح توجیهی باغ گردو

با توجه به بررسی های که در طرح توجیهی باغ گردو انجام شده، علاوه بر محصولات عالی و پرسود درخت گردو، کاشت گردو دارای مزایای زیر نیز می‌باشد:

  • نحوه ذخیره‌سازی گردو بسیار راحت‌تر و کم هزینه‌تر از دیگر میوه‌ها است. به شکلی‌که با تامین رطوبت زیر 60 درصد، می‌توان برای مدت زیادی (تا حدود 18-20 ماه) آن را حتی در انبارهای معمولی نگهداری کرد. بنابراین شما می‌توانید در این بازه زمانی صبر کنید و هر زمان که گردو در بهترین رنج قیمت بازار بود، برای فروش اقدام کنید.
  • برداشت گردو به روش‌های مکانیکی، سود بیشتری در مقایسه با انواع دیگر میوه مانند بادام یا فندقاز نظر زمان و هزینه دارد.
  • سالهاست که بسترهای لازم برای صادرات انواع گردو با پوست و یا به صورت مغز شده و چوب درخت گردو کاملا فراهم شده است.
  • به تازگی از روغن گردو در صنایع بهداشتی و آرایشی استفاده می‌شود. اگر با مدیران این صنایع وارد مذاکره بشوید، حتی از فروش میوه گردو برای شما سودآوری بیشتریخواهد داشت.

در کنار این مزایا، از معایب کاشت درخت گردو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • زمان باردهی بعضی از انواع درخت گردو بسیار طولانی است.
  • میانگین وزن میوه بعضی از انواع درخت گردو واقعا به صرفه نیست.
  • حتما باید به فکر تهیه یک باغ باشید، چرا که نهال‌های گردو را باید با فاصله کاشت و نمی‌توان در حیاط خانه این کار را کرد.
  • درخت گردو به علت ارتفاع زیاد خود می‌تواند باعث کاهش نوردهی به درختان دیگر شود.

خواص گردو برای بدن

گردو چربی‌های سالم، فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی فراوانی دارد. غنی از انواع آنتی‌اکسیدان می‌باشد و در پیشگیری از انواع سرطان بسیار مفید است. گردو منبع خوبی از چربی امگا 3 است که به کاهش خطر بیماری‌های قلبی کمک می‌کند. از نظر کارشناسان مصرف روزانه دو عدد از آن در کاهش التهاب، تقویت سیستم گوارشی، کنترل وزن، مدیریت دیابت نوع 2 و کاهش خطر ابتلا به آن، کاهش فشار خون، کند کردن روند پیری و تقویت عملکرد مغز بسیار موثر است.

هر آنچه از احداث باغ گردو باید بدانید:

باغ گردو، امتیازات بی شماری دارد که آن را نسبت به دیگر محصولات کشاورزی محبوب‌ تر کرده است. به عنوان مثال، نگهداری در مقایسه با دیگر میوه ها بسیار آسان تر و کم هزینه تر است. البته در مقایسه با سایر گونه های میوه تحمل زیادی در برابر بیماری یا آفات دارد.

برداشت این محصول با روش های مکانیکی انجام می گیرد و از نظر زمانی و مالی، مقرون به صرفه می باشد و در نهایت اینکه پوسته و چوب درخت گردو نیز در زمینه‌های مختلف صنعتی کاربرد فراوانی دارد. بنابراین، اگرچه پرورش گردو در ابتدا کمی زمان بر است، اما احداث این باغ، فعالیتی است که علاوه بر صرفه اقتصادی کلی، تا سالیان دراز به این سودآوری ادامه خواهد داد

گیاه شناسی درخت گردو در طرح توجیهی باغ گردو

گردو که با نام های مختلف، مثل چهار مغز، آغوز دار، آقو زباله، آقویز، جوز، گردکان و… معرفی می‌شود، بومی فلات ایران بوده و از لحاظ ظاهری چتری پهن، برگهای تک شاخه ای، پوست خاکستری رنگ فلسی شکل با شکاف ‌های طولی و ارتفاعی در حدود 25-5 متر دارد.

گل نر ، گلبرگ و دمگل ندارد؛ بلکه شامل برگکی پرچم دار، کاسه گل کنگره ‌ای و سنبله ‌ای حدوداً 6-10 سانتی متری است؛ که شاتون آن در فصل بهار ظاهر می‌شود. درحالی که گل ماده گردو، یک گل منفرد یا خوشه‌ای با 3-4 عدد گل است که خامه‌ای کوتاه داشته و همزمان با باز شدن زائده های کلاله، برای پذیرش دانه گرده آماده خواهد بود.

باغ درخت گردو دوره نونهالی طولانی (5-6 ساله) داشته و در سن 15-20 سالگی به حداکثر میزان باردهی خود می‌رسد. این درخت عمری طولانی و در حدود 200-300 ساله داراست.

نام کامل یا گردو ایرانی
شاخه یا گیاهان دانه دار
زیر شاخه یا نهان دانگان
رده یا گیاهان دو لپه ای
زیر رده یا گیاهان بدون گلبرگ
سری بی گل برگان تک جنس
راسته
تیره
جنس
گونه

جزئیات گیاه شناسی درخت گردو

آب و هوای مناسب احداث باغ گردو:

درخت گردو انواع گوناگونی دارد و هر یک از این گونه‌ها برای رشد و محصول دهی نیاز دمایی متفاوتی دارند. به همین علت نیز برای احداث باغ گردو، ابتدا باید شرایط جغرافیایی و به علاوه آب و هوای محیط کشت را به خوبی بشناسید و بر این مبنا، مناسب‌ ترین نهال گردو را برای پرورش انتخاب کنید.

برخی از مشهور ترین گونه های گردو و شرایط محیطی مناسب کشت آن‌ها، عبارتند از:

نهال گردو فرنور پیوندی:

برای کاشت در مناطق مرتفع  (ارتفاع 1300 -2500 متری) مساعد بوده و توان گرمایی بالایی دارد به طوری که تا حدود منفی یازده درجه سانتی‌ گراد را طاقت می آورد.

نهال گردو چندلر پیوندی:

مناسب کاشت در ارتفاعات 900-1500 متری بوده، انتخاب مناسبی برای مناطق معتدل تا سردسیر می باشد و ایستادگی بالایی در برابر آب و هوای خشک دارد.

نهال گردو تویسرکان:

مناسب کاشت در ارتفاعات 500 تا 1500 متری است؛ برای پرورش در آب و هوای معتدل گزینه مناسبی بوده و باید در مقابل سرما یا گرمای فراوان محافظت شود.

نهال گردو اسرائیلی:

نیز مانند رقم تویسرکان قابل پرورش در ارتفاع 500 – 1500 متری ‌است؛ طاقت سرمایی تا منفی ده درجه سانتی گراد را دارد و در هوای خنک رشد خوبی خواهد داشت.

در مجموع، درخت گردو در محدوده دمایی 40 تا 5- درجه سانتی گراد، رشد کافی و بازدهی بالایی نشان می‌دهد و مناطق کوهستانی و نیمه کوهستانی، با آب و هوای مدیترانه‌ای زمینه مناسبی برای پرورش این درخت پربار دارند.

نهال گردو ژنوتیپ آریا: یکی از ارقام گردو بذری که مناسب کاشت و پرورش در ارتفاعات 900 الی 1200 متر از سطح دریا می باشد. مقاومت و باردهی بسیار مناسبی دارد و از اولین سال پس از کاشت باردهی خود را آغاز می کند. از ارقام میان گل می باشد و مناسب مناطق معتدل است.

همچنین شما می توانید لیست بیش از را مشاهده و جهت تمایل خرید نمایید.

شرایط خاکی مناسب احداث باغ گردو در طرح توجیهی باغ گردو:

خاک مناسب پرورش درخت گردو پیشنهاد می شود  مملو از شن و سنگ ریزه نباشد تا مانع رویش ریشه گردد. بهترین ترین نوع خاک برای این منظور خاکی به همراه بافت ماسه‌ای ریز می باشد. به علاوه خاک محیط کشت گردو باید پی اچی در حدود شش داشته باشد و با داشتن زهکشی کافی شرایط مساعد رشد گردو را فراهم کند.

در نتیجه، یکی از اساسی ترین مراحل احداث باغ گردو، بررسی خاک از لحاظ مواد و ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی است و بررسی خاک می‌تواند از طریق تست آزمایشگاهی خاک و همچنین کنترل فیزیکی آن صورت گیرد.

کنترل فیزیکی خاک از موارد مهم در احداث باغ گردو:

خاک مطلوب پرورش درخت گردو باید از لحاظ میزان سفتی معتدل باشد؛ یعنی نه کاملاً رسی و نه تماماً سنگی و کلوخی! تا شرایط را برای عبور ریشه ها در اعماق خاک فراهم کند. نکته مهم دیگر بررسی محصول سابق زمین مورد نظر است؛ زیرا چنانچه بافت خاک تغییر اساسی کرده باشد، انتخاب درستی برای پرورش نهال گردو نخواهد بود.

کنترل آزمایشگاهی خاک:

در آزمایش خاک ویژگی‌های شیمیایی از جمله pH خاک، نوع بافت یعنی ( سبک یا سنگین بودن ) ، تشخیص میزان ترکیباتی چون نمک و آهک، تشخیص میزان مواد آلی (کربن آلی)  و همچنین میزان مواد مغذی آن، صورت می‌ گیرد.

در بررسی آزمایشگاهی خاک باید حتماً به صحت نمونه برداری توجه داشته باشید؛ زیرا تشخیص حقیقی پایه و شرایط خاک بر این اساس رخ می‌دهد. به همین دلیل لازم است رعایت نکات جدول زیر را در هنگام نمونه برداری برای احداث باغ گردو، به خاطر داشته باشید:

حداکثر مساحتی که هر نمونه پوشش می‌دهد ۱۰ هکتار
عمق مناسب نمونه برداری برای پرورش درخت گردو نمونه ۱: سطح خاک تا عمق ۳۰ سانتی‌ متری

نمونه ۲: عمق ۳۰ تا ۶۰ سانتی‌ متری

نمونه ۳: عمق ۶۰ تا ۹۰ سانتی‌ متری

وضعیت مناسب نمونه برداری حالت زیگزاگ، به صورت حروف W , Zیا N
تعداد نقاط کافی در هر نمونه حداقل ۸ تا ۱۰ نقطه از زمین با فواصل تقریباً مساوی
وزن مناسب خاک در هر نمونه در حدود ۱ کیلوگرم
نکات مهم ۱: پیش از جمع آوری نمونه ۵ سانتی‌ متری روی خاک کنار زده شود.

۲: روی هر بسته نمونه، اطلاعات کامل درج گردد.

اطلاعات لازم برای نمونه برداری از خاک در طرح توجیهی باغ گردو:

انواع باغ گردو در مناطق ایران:

نکات زیادی در انتخاب مناسب ترین و پربازده ترین نژاد گردو، برای احداث باغ گردو، در هر یک از شهرهای ایران، تعیین کننده هستند. از جمله: ارتفاع از سطح دریا، شرایط کلی آب و هوای محل زمین زراعی، شرایط بارندگی و تامین آب کافی، همچنین ویژگی ‌ها و شرایط خاک محل کشت. با این وجود، از آنجا که پرورش گردو در ایران پیشینه‌ای طولانی دارد، کارشناسان انواع گونه ‌های قابل کشت در مناطق مختلف کشور را به این شکل معرفی کرده‌اند:

  • استان ‌های شمالی ایران مانند گیلان، مازندران و گلستان: درخت گردو پکان، گردو روند
  • استان‌ های جنوبی ایران مانند بوشهر، خوزستان و هرمزگان: نهال گردو ژنوتیپ گرمسیری، پکان آمریکایی
  • استان ‌های کوهستانی ایران مانند چهارمحال و بختیاری، کرمانشاه و همدان: درخت گردو چندلر، گردو فرنور یا کانادایی
  • استان ‌های نزدیک به کویر مانند اصفهان، یزد و کرمان: نهال گردو پکان، گردو روند
  • استان ‌های مرکزی ایران مانند شیراز، سمنان و تهران: درخت گردو ژنوتیپ برتر، اسرائیلی، چندلر و تویسرکان

 

مراحل احداث باغ گردو چیست:

با وجود تنوع بالای گونه‌های گردو، مراحل کاشت، مراقبت پس از کاشت، آبیاری، کوددهی و… برای انواع ارقام گردو یکسان می باشد. بنابراین پس از انتخاب نهال مناسب، با رعایت موارد زیر، اولین قدم را برای احداث باغ گردو، خود بردارید:

بهترین زمان برای کاشت نهال گردو، چه فصلی است؟

عموما و با توجه به شرایط مساعد آب و هوا و همچنین آمادگی خاک، اواخر فصل پاییز تا ابتدای فصل بهار، زمان مساعد برای کاشته شدن نهال‌ها می باشد. البته از آنجا که گیاه گردو درمقابل سرمای زیاد از حد، کم طاقت می باشد، بهتر است از کاشت گیاهان در فصل زمستان خودداری کنید. لازم است بدانید که نهال ها باید پیش از جوانه زدن به خاک انتقال یابند.

آیا احداث باغ گردو، فقط از طریق کاشت نهال، امکان پذیر است؟

خیر! درخت گردو را می‌توان به 2 شیوه کاشت بذر و یا کاشت نهال، پرورش داد. برای کاشت بذر گردو، اولین اقدام تهیه بذری با کیفیت است. سپس بذرها را به مدت ۳ روز در آب قرار می‌دهید. زمانی که ریشه ‌ها نمایان شدند آن‌ ها را در گلدان‌ های کوچک بکارید. صبر کنید تا بذرها به اندازه لازم بزرگ شوند و در نهایت نیز آن‌ها را به زمین زراعی منتقل کنید. برای کاشت نهال‌ های گردو نیز با توجه به اینکه این گیاهان آماده کاشت در زمین هستند، فقط لازم است نهال‌های دلخواه را خریداری کرده و مستقیماً در باغ گردو خود بکارید.

مناسب‌ترین فاصله برای کاشت نهال‌های گردو چه میزان است؟

Walnut برای باردهی بیشتر و رشد کافی، به فضای مناسبی نیاز دارد و باید توجه داشته باشید که تاج درختان روی یکدیگر نیفتد و هر درخت میزان کافی نور خورشید در اختیار داشته باشد. کارشناسان فاصله مناسب برای کاشت نهال ‌های گردو را در حدود 7*7 و در ارقام قدیمی و بذری، 10 * 10 یا 12 * 12 می‌ دانند. به علاوه گودال‌ های محل قرارگیری نهال، باید عمقی در حدود 50 الی 80 سانتی‌ متری داشته باشند.

چگونه زمین را برای احداث باغ گردو آماده کنیم؟

پس‌ از بررسی و تست خاک، نوبت به جداسازی علف‌های هرز می‌رسد! خاک مناسب حتما زهکشی مطلوبی نیز داشته باشد تا ریشه‌ها از تهویه مناسبی برخوردار شوند.

آبیاری صحیح باغ گردو:

برای احداث باغ گردو؛ و داشتن درختانی سالم و پربازده، باید به میزان و دفعات آبیاری آن‌ها توجه داشته باشید. به همان اندازه که کم آبی مانع رشد گیاه و محصولات آن خواهد شد، آبیاری بیش از انداره نیز به ریشه لطمه زده و می‌تواند عامل از بین رفتن درختان گردو باشد ! یک نکته مهم در آبیاری نهال‌های گردو این است که نهال‌های جوان، در مقایسه با  درختان تنومند گردو به آبیاری زیادتری نیاز دارند.

هرچه درخت بیشتر رشد کند، ریشه‌های آن نیز تقویت شده و به میزان آب کمتری نیازمند است. بنابراین در اولین سال‌های کاشت نهال، لازم است که آبیاری ممتد باشد اما از حدود سال سوم به بعد باید میزان آبیاری را کاهش دهید و با یاد داشته باشید  که بسته به ویژگی آب و هوایی زمین زیر کشت گردو، ۱ تا ۳ مرتبه آبیاری در ماه برای درختان بالغ، کافی خواهد بود. در هنگام احداث باغ گردو، روش‌ های مختلفی برای آبیاری درختان قابل نصب و راه اندازی است. به عنوان مثال:

آبیاری قطره ای:

سیستم آبیاری قطره‌ ای ۵ جزء اساسی دارد: پمپاژ،قطره چکان ها،استخرهای نگهداری آب، لوله های هدایت آب و منابع مهیا سازی آب.

در اطراف هر نهال معمولا ۱-۲ قطره چکان می گذارند تا آب کافی به ریشه‌ها برسد. نوع این قطره چکان ‌ها با توجه به فشار آب، مساحت زمین، تعداد درختان و میزان آبیاری مورد نظر، برگزیده می شود.

آبیاری غرقابی:

آبیاری غرقابی، جاری کردن آب در سطح زمین است؛ به طوری که این لایه آب سطح را پوشانده و به اعماق خاک نفوذ کند. 3 نوع متداول آبیاری غرقاب عبارتند از: کرتی، سیلابی و نواری. در نظر داشته باشید که میزان اسراف آب در این روش بسیار بیشتر است اما نکته مثبت آن نیز، تامین آب کافی برای ریشه‌ها است.

آبیاری بابلری:

در آبیاری به روش فواره ای، آبفشان روی پایه ای در نزدیکی درخت قرار گرفته و آبیاری را به صورت چتری در محدوده‌ای به قطر ۶۰ سانتی‌ متری انجام می‌دهد. این روش که گونه ‌ای از انواع آبیاری قطره ‌ای نیز دانسته می‌شود، کاملاً نیاز آبی درختان گردو را برآورده می‌کند.

آبیاری نواری:

امروزه آبیاری تیپ نواری به دلیل هدر رفت کمتر آب و آبیاری یکنواخت تمام مناطق زمین، به روشی متداول برای احداث باغ گردو، تبدیل شده است. در این روش که از نوارهای تیپ پلی اتیلنی با ضخامت‌های مختلف تشکیل شده، آب چاه به سمت فیلترها پمپاژ شده و سپس وارد نوارهای آبیاری می‌شود. به این ترتیب آب دیگر در سطح باغ جاری نمی ‌شود و باعث رشد علف ‌های هرز و سایر عوامل بیماری زای درختان نیز نخواهد شد.

آبیاری بارانی:

آبیاری از طریق سیستم ‌هایی که شرایطی مانند بارندگی برای درختان گردو فراهم می‌کنند را آبیاری با استفاده از شبکه بارانی می‌نامند. به این ترتیب که آب پمپاژ شده از منبع، در لوله‌های انتقال جاری شده و با فشار از آبپاش‌ها خارج می‌شود. این روش برای آب و هواهای متفاوت، زمین ‌های شیب دار و خاک‌های مختلف قابل استفاده و کاربردی است.

  • به خاطر داشته باشید که درختان بالغ گردو را در فصل‌ های پائیز و زمستان آبیاری نکنید. بارندگی در این فصول نیاز آبی آن‌ها را به خوبی تامین خواهد کرد!

مناسب‌ترین انواع کود برای احداث باغ گردو:

کود که مجموعه‌ای از مواد آلی، معدنی و زیستی است، برای افزایش مواد مغذی خاک، و به منظور رشد و باردهی زیادتر و بهتر درختان مورد استفاده قرار می‌گیرد. کودها عموما سه نوع شیمیایی، حیوانی و ارگانیک دارند و هر یک از این انواع ویژگی‌ها و کاربردهای مخصوص به خود را نیز خواهند داشت.

کود به صورت محلول، گرانول، گاز و یا پودر به خاک اضافه شده و مناسب ترین وقت کود دهی گیاهان نیز فصل بهار و پیش از شکوفه دادن درختان و یا ابتدای پاییز می باشد. برای کسب بهترین نتیجه از کود دهی لازم است که خاک را به دقت وارسی کرده و با توجه به نیازهای آن، کود مناسب زمین خود را انتخاب کنید.

کودهای شیمیای مورد نیاز درختان گردو:

بهترین کود برای احداث باغ گردو، کود نیتروژنی است؛ زیرا یکی از اساسی‌ترین احتیاجات گیاه بوده و در شکل گیری پروتئین‌ها نقش دارد. پس از کود نیتروژنی، کود فسفر از دیگر نیازهای مهم این درختان می باشد و در روند فوتوسنتز و به دنبال آن رشد گیاه، اهمیت دارد. در کنار رشد با کیفیت نهال گردو، افزایش ایمنی و تقویت گیاه در مقابل عوامل بیماری زا نیز باید مورد توجه قرار گیرد و برای این منظور، کود پتاسیم مورد مصرف قرار می‌گیرد.

کودهای حیوانی مورد نیاز درختان گردو:

گردو کود کبوتر که مجموعه ای غنی از N، P، K و Mg است، ترکیب مناسبی برای تقویت خاک محیط کشت درخت گردو ‌است. از دیگر انواع کودهای حیوانی غنی از مواد معدنی، کود مرغ را می ‌توان نام برد که برای احداث باغ گردو، محبوبیت و اثرگذاری بیشتری دارد.

روش صحیح کوددهی به درختان گردو:

کوددهی درختان گردو به 6 روش رایج چال کود، کانال کود، کود آبیاری، پخش سطحی، تزریق کود به درخت و یا محلول پاشی انجام می‌ گیرد و هر یک از این روش‌ها مزایا و معایت خاص خود را دارند.

چال کود:

برای کوددهی به شیوه چال کود، نیاز به حفر چاله‌های 40*40 سانتی متری در سایه انداز درخت است. در روش چال کود، اختلاط کود با خاک ضروری نیست و تعداد این چاله‌ها نیز با توجه به اندازه، سن و سایر شرایط درخت معین می شود. از معایب کود دهی به شیوه چالکود، می توان میزان اثر بخشی کم آن بر ریشه‌ها را نام برد.

کانال کود:

این روش که مشابه روش چالکود ‌است، نیاز به چاله هایی بزرگ تر در دو طرف درخت دارد، به طوری که عموما از بیل مکانیکی برای حفر این چاله‌ها استفاده می‌شود. کوددهی به صورت کانال کود، مناسب زمانی است که نفوذ پذیری خاک کمتر است. نکته منفی این روش احداث باغ گردو نیز هزینه عملیاتی بالای آن به نسبت سایر متد‌های کوددهی است.

کود آبیاری:

یکی از روش‌های مقرون به صرفه و نتیجه بخش کوددهی، کود آبیاری است که مناسب ‌ترین روش برای کودهای قابل انحلال در آب ‌است. زیرا علاوه بر توزیع یکنواخت کود، امکان مصرف تدریجی را نیز فراهم می‌کند و به این ترتیب، ریشه گیاه فرصت کافی برای جذب مواد معدنی را خواهد داشت؛ همچنین طبق این روش، مقادیر اضافی کود، وارد محیط زیست نخواهد شد.

پخش سطحی:

در صورتی که کود با خاک سطحی مخلوط شده و در قسمت سایه انداز درخت پخش گردد، علاوه بر از بین بردن علف ‌های هرز آن ناحیه، با کاهش فشردگی خاک سطحی، تهویه را نیز بهبود می‌بخشد. نکته منفی این روش نیز الزام استفاده از مقادیر بیشتر کود، به دلیل شرایط جذب کمتر در مقایسه با سایر روش‌های کوددهی است.

تزریق کود به درخت:

در روش تزریق کود به درخت، پس از احداث باغ گردو، از سرنگ‌ های دامپزشکی یا دستگاه گریس پمپ برای تزریق مستقیم کود و حتی سموم به تنه درختان استفاده می‌شود. این روش معمولاً در شرایطی که کمبود مواد غذایی و معدنی درختان را تهدید کند به کار می رود زیرا در کنار اثربخشی بالاتر، صدمات جبران ناپذیری به تنه درختان وارد می کند.

محلول پاشی:

زمانی که ریشه‌ های درخت به دلیل مشکلات مختلف، از جمله وجود مقادیر بالای آهک در خاک و یا خشکی بیش از حد خاک سطحی، توانایی جذب مواد مغذی را از دست می‌دهند، رساندن Zn، Fe

و… به اندام هوازی درخت، جایگزین مؤثری است. تفاوت محلول پاشی و کود آبیاری در محل کوددهی ‌است. به این صورت که در محلول پاشی، محلول تهیه شده از کود به برگ‌ها پاشیده می‌شود، در حالی که در کود آبیاری، محلول در پای گیاه ریخته شده و به ریشه می رود.

با در نظر گرفتن نیازهای خاک و درخت گردو، در زمان احداث باغ گردو، حتماً کود مناسب و بهترین روش کوددهی برای زمین زراعی خود را از کارشناسان جویا شوید و در نظر داشته باشید که تغذیه درست درختان گردو در رشد رویشی و کیفیت و کمیت محصول دهی این درختان، وظیفه ای اساسی ایفا می‌کند.

روش صحیح هرس کردن درخت گردو:

هرس درخت گردو در میزان سلامت، ساختار و بهره جویی این درخت اهمیت زیادی دارد. درختان گردو (spp.) درختانی با چتر پهن هستند که سایه بسیار خوبی می‌سازند، چوبی عالی و با کیفیت تولید کرده و همچنین آجیل ‌هایی خوشمزه که نه تنها منبع غنی تغذیه ‌ای برای انسان است، بلکه در صنعت نیز کاربرد فراوانی دارد.

چیدن شاخه ها یا به عبارت دیگر، هرس درست درخت گردو، برای حفظ سرمایه شما حیاتی است. هنگامی که شما در حال پرورش یک درخت گردوی جوان می باشید، در حقیقت در حال توسعه ساختار آن نیز هستید. از ابتدای احداث باغ گردو، لازم است تصمیم بگیرید که شاخه ‌های داربست (جانبی) روی تنه درخت، تا چه اندازه بالا باشند.

به این صورت که: اگر هدفتان از احداث باغ گردو برداشت آجیل یا میوه‌ های گردو است، می‌توانید شاخه ‌های جانبی را تا ارتفاع 5/1 متری در نظر بگیرید. اما اگر قصد استفاده از سایه این درختان را داشته باشید، باید به درختان اجازه بدهید تا حدود 2 یا 5/2 متر رشد کنند.

برای هرس درختان گردو نکات زیر را جدی بگیرید:

  1. در ابتدای رشد نهال‌ های گردو، شاخه ‌های کوچک جانبی را به طول حدود 15 سانتی متر جدا کنید.
  2. حذف این شاخه ‌های کوتاه برای مدت چند سال اول، باعث تقویت تنه و شادابی بیشتر درخت می‌شود و در عین حال، انرژی زیادی از تنه نمی‌گیرد.
  3. هنگامی که باغ گردو شما به اندازه لازم به بلوغ رسیدند و شروع به هدایت شاخه ‌های کناری کردند، اجازه دارید شاخه‌ های کوچک زیری را حذف کنید.
  4. بهتر است شاخه‌های خرد و کوچک را قبل از رشد قطری بیش از 5/1 سانتی متر، جدا کنید تا درخت بتواند راحت تر، زخم‌های حاصل از هرس را ببندد.
  5. هرس درخت گردو نیاز به بررسی و نگاه دقیق دارد. سعی کنید به کمک هرس، شاخه های کناری بالقوه ای را به وجود آورید که به طور مساوی و یکسانی در اطراف تنه قرار بگیرند.
  6. هرس درخت گردو علاوه بر کوتاه کردن شاخه‌های جانبی، شامل برداشتن سالانه شاخه ‌های بیمار گونه، شاخه ‌های متقاطع یا فرسوده ‌شده و هر شاخه ‌ای می باشد که به‌ جای رشد به جهت بیرون، در حال خم شدن به ناحیه مرکز درخت است.
  7. به منظور هرس صحیح شاخه ‌ها، ابتدا یک شاخه محوری مرکزی را برگزینید. سپس سایر شاخه‌ های جانبی را با در نظر گرفتن این شاخه معیار، کوتاه نمایید تا همه شاخه‌ها در جهت محور تعیین شده رشد کنند.
  8. مناسب ترین زمان برای هرس پس از احداث باغ گردو، آخر فصل خواب آن ها می باشد؛ درست زمانی که درختان هنوز بدون برگ هستند.
  9. بدین گونه شما به آسانی می‌ توانید شکل اصلی درخت را ببینید و البته هیچ گونه، شاخه در حال رشد جدید که در فصل بهار نمایان خواهد شد را، حذف نکنید.
  10. مطمئن شوید که ابزار آلات هرس و اره خود را از قبل تمیز و استریل کرده اید، تا مانع گسترش و انتقال احتمالی بیماری به درختان شوید.
  11. به علاوه از ابزار‌های تیز استفاده کنید تا بتوانید برش‌های تمیزی ایجاد نمایید. لازم است بدانید که ابزارهای کند ممکن است به پوسته درخت یا شاخه‌های اصلی آسیب برسانند!

فراموش نکنید که هرس درخت گردو، حتی در درختان بالغ شده، رویدادی است که باید به شکل سالانه انجام شود. صرف مقداری زمان و انرژی برای هرس این درختان باعث می‌شود همواره درختانی قوی، پربار و جذاب داشته باشید.

پس از احداث باغ گردو، کشاورزان باید به چه نکاتی توجه کنند؟

برای داشتن باغی زنده، شاداب و پربازده، لازم است که تمام جوانب و شرایط از آب و هوا گرفته تا خاک، وضعیت جوی، میزان بارندگی، کوددهی، بیماری ‌های گیاه، برداشت محصول و… را به دقت رصد کرده و به طور مداوم درختان خود را با وضعیت یک درخت سالم و با کیفیت مقایسه کنید. این عوامل ممکن است در طول دوره رشد درخت گردو، بر بازدهی کمی و کیفی آن‌ها تأثیر منفی گذاشته و در نتیجه کلیه زحمات و مخارجی که برای احداث باغ گردو، صرف کرده اید را یک شبه از بین ببرد. برخی از این عوامل عبارتند از:

مشکلات جوی تأثیرگذار بر رشد و محصول دهی گردو:

یکی از مشکلات جوی که امروزه تأثیر زیادی بر زندگی انسان‌ها گذاشته است، پراکندگی ذرات گرد و غبار یا به عبارتی ریز گرد‌ها در هوا است. در حقیقت ریزگردها، همان ذرات جامد معلق در هوا هستند که آن را آلوده کرده و موجب کاهش دید می گردند. این ذرات با تأثیر مستقیم بر فتوسنتز، تنفس و پوشش گیاه، نه تنها عملکرد کلی و رشد گیاهان را مختل می‌کنند، بلکه در کیفیت رشد رویشی، خصوصیات فیزیولوژیکی و تولید محصولات نیز اثر منفی خود را اعمال خواهند کرد.

ذرات گرد و غبار پراکنده در هوای باغ گردو، مانع جذب نور کافی توسط گیاه شده و پدیده‌ای به نام کوتولگی را ایجاد می‌کنند. به علاوه قدرت دفاعی درختان را کاهش داده و احتمال ابتلای آن‌ها به سایر عوامل بیماری زا را نیز افزایش می‌دهند. بنابراین دقت داشته باشید که اگر زمین زراعی شما در منطقه‌ای مملو از گرد و غبار قرار گرفته دارد، حتماً پیش از احداث باغ گردو، از کارشناسان در مورد شرایط مقابله با این پدیده آسیب زا یا احتمال تأثیرات منفی آن بر محصولات درختان گردو خود، جویا شوید.

بیماری‌های تأثرگذار بر رشد و محصول دهی گردو

درخت گردو مانند  یکی از انواع نسبتاً استوار در برابر ابتلا به بیماری‌ها شناخته شده است؛ با این حال در صورتی که به صورت منظم کنترل و سمپاشی نشود ممکن است صدمات جبران ناپذیری ببیند ، تا جایی که به کاهش شدید کیفیت و کمیت محصولات یا حتی مرگ آن منجر شود. اگر شما هم در فکر احداث باغ گردو، هستید بهتر است با 5 بیماری مهم که ممکن است درختان گردو را در خطر بیندازد آشنا باشید:

شانکر باکتریایی گردو:

این بیماری به صورت شکافتگی طولی سطحی یا عمیق، به رنگ سیاه یا قهوه‌ای تیره، بر روی تنه یا شاخه‌های اصلی درخت، نمایان می‌شود. علت پیدایش این لکه ‌ها تنش ‌های غیرزیستی مثل آبیاری بیش از حد نیاز، سنگینی خاک، آلودگی هوا، زخمی شدن شاخه‌ها و یا عمق کاشت سطحی نهال‌ها است. شانکر ‌ها می‌ توانند به کاهش رشد گیاه منجر گردند و روش درمان مشخصی ندارند. در نتیجه در زمان احداث باغ گردو، با نگهداری و آبیاری صحیح باید از بروز چنین بیماری جلوگیری شود.

بلایت باکتریایی گردو:

بیماری خطرناک بلایت یا باکتریوز، به صورت لکه ‌های منظم شفافی روی تنه یا لکه‌ های قوه‌ای و سیاه با حاشیه زرد رنگ روی برگ‌ها، بروز می‌کند. این بیماری تأثیر زیادی بر میوه گردو گذاشته و مغز آن را به شکل خمیری نرم تبدیل می کند. سمپاشی به موقع و اصولی از ابتلای درختان به این بیماری، جلوگیری خواهد کرد.

آنتراکنوز گردو از دیگر آفات باغ گردو:

قارچ آنتراکنوز که در ابتدا برگ درخت گردو را مبتلا خواهد کرد، به صورت لکه های بزرگ خاکستری یا قهوه ای رنگ نمایان شده و موجب ریختن برگ‌های زرد رنگ، آن هم قبل از خزان می گردد. این قارچ مانع رشد میوه شده و مغز گردو را نیز نارس نگه خواهد داشت. راهکار مبارزه با این بیماری نیز سمپاشی به موقع است.

پوسیدگی ریشه یا طوقه درخت گردو:

پوسیدگی ریشه زمانی است که درخت گردو شما دچار خزان زود هنگام شده و ریزش برگ، خشکی سرشاخه‌ها یا حتی مرگ درخت را شاهد باشید. بنابراین ضروری است که مراقب ظهور لکه‌ های متعدد روی طوقه گیاه باشید. این بیماری خطرناک با سمپاشی برطرف نخواهد شد؛ به همین خاطر پیشگیری را جدی بگیرید!

پوسیدگی ذغالی گردو:

در زمین های سنگلاخی که خاکی خشک دارند، بیماری قارچی پوسیدگی ذغالی زیادتر به وجود می آید. نشانه این بیماری نیز پیدایش لکه ‌های متعدد در روی تنه درخت است که رفته رفته به هم متصل می‌شوند. کوددهی مناسب و آبیاری منظم برای احداث باغ گردو، می‌تواند مانع از ابتلای درختان به این بیماری شود.

جمع بندی احداث باغ گردو:

در این نوشتار سعی کردیم تمام نکات زمان احداث باغ گردو، را به استحضار شما عزیزان برسانیم. اقدامات لازم و ضروری درخت گردو شامل آبیاری، کوددهی، هرس و … را نیز عنوان کردیم. اگر شما نیز به عنوان یک باغدار در فکر تاسیس این باغ وسوسه برانگیز هستید، می توانید با نکات قبل از احداث، آشنا شوید و با راهکارهای اصولی محصولات گردوی خود را بیشتر و بیشتر کنید.

برای راه اندازی باغ گردو، به چقدر پول نیاز دارم؟

مهم ترین چالش‌های مالی که باغداران برای احداث باغ گردو با آن مواجه هستند. موارد زیر است :

  • خرید باغ یا زمین : زمین‌هایی که در آن درخت‌های بالغ و جوان گردو وجود دارد؛ ارزش بیشتری دارند. چرا که در بیشتر هزینه‌های راه اندازی باغ صرفه جویی میشود. مثل خرید ، ۳ تا ۴ سال هزینه‌های نگهداری از جوان برای رسیدن به محصول دهی و… اما در باغ‌های چند ساله این کارها قبلا توسط باغدار قبلی انجام شده است. سعی کنید باغی بخرید که نورخورشید حداقل ۸ ساعت از روز، به خوبی به آن بتابد. زمین‌هایی با درختان پیر، هزینه‌های شما را افزایش میدهد. چرا که درختان کهنسال باردهی کافی نداشته و محصول آنها از کیفیت مطلوب برخوردار نیست. از این رو باید درختان کهنسال قطع شده و پس از شخم زدن و تقویت زمین، نهال گردوی خود را در آن بکارید. زمین‌هایی با شیب بسیار مایل جنوبی برای کاشت گردو مناسب ترند. این زمین‌ها دریافت نور بهتری دارند و عملیات آبیاری در آنها بهتر انجام میشود.
  • انتخاب نهال گردو : براساس شرایط آب و هوایی و خاکی و ارتفاع از سطح دریا، و مقایسه‌ی آن با نهال گردویی که قصد داریم در باغ خود بکاریم، خواهیم دریافت که چه نهال گردویی برای ما مناسب تر است. پس از انتخاب بهترین نهال گردو؛ نوبت به خرید آن میرسد.
  • خرید نهال گردو : پس از انتخاب بهترین نهال گردو، باید یک نهالستان معتبر را انتخاب کرده و به تعداد لازم نهال گردو بخریم. بهترین فاصله برای کاشت نهال گردو، فاصله‌ی استاندارد ۷ در ۷ مترمربع است. بنابراین تعداد نهال مورد نیاز ۲۷۰ اصله است. با توجه به نوع رقم انتخابی قیمت نهال گردو بین ۱۵ تا ۲۰۰ هزارتومان متغییر است. پرفروش ترین نهال گردو، نهال گردو پالیز کانادایی، نهال گردو چندلر، نهال گردو تویسرکان؛ نهال گردو فرنور؛ نهال گردو اسرائیلی است. این ارقام علاوه بر باردهی بسیار عالی و عمر اقتصادی بالا؛ با اکثر شرایط اقلیمی در کشور نیز سازگارند.
  • ماشین و ابزارآلات : قبل از کاشت نهال لازم است زمین را شخم بزنید. همچنین پس از آن نیز در عملیات نگهداری، آبیاری، کوددهی، سمپاشی، شخم زنی، چیدن علف‌های هرز، برداشت محصول و حمل و نقل و انبارداری و… نیز نیاز به استفاده از ابزارآلات و ماشین آلات مخصوص به خود است.
  • هزینه‌های متداول : مهم ترین هزینه‌های نگهداری از باغ؛ هزینه آبیاری؛ هزینه برق و سوخت است. در باغ ممکن است شما با استفاده از چاه یا قنات، باغ خود را آبیاری نمایید و یا از رودهای فصلی بهره ببرید. در هرصورت برخی از هزینه‌های جانبی همچون خرید پمپ، خرید آب و حمل و نقل و… متوجه باغداران خواهد بود.
  • نیروی انسانی : نگهداری از یک باغ بزرگ گردو، به تنهایی بسیار سخت است. بنابراین باغداران همواره افرادی را استخدام میکنند که به آنها در نگهداری از باغ یاری نمایند. در عملیات‌هایی همچون کاشت درخت، سمپاشی، کوددهی، هرس و… شما به یک یا چند فرد متخصص نیاز دارید. همچنین پس از برداشت محصول نیازمند به افرادی برای برداشت و حمل و نقل میوه‌ها خواهید بود.
  • هزینه‌های نگهداری : نهال گردو همانند بیشتر نهال‌ها به کوددهی، سمپاشی و کنترل آفات نیاز دارد. هزینه‌های نگهداری شامل خرید کودشیمیایی و خرید سم است. که برای باغ‌های مختلف میتواند متفاوت باشد. برخی از این موارد به صورت عموم در تمام باغ‌های گردو مورد استفاده قرار میگیرد. در برخی از باغ‌ها بیماری یا آفت خاصی باغ را تحت تاثیرقرار میدهد. بنابراین باید به مقدار بیشتر از سم‌های خاصی استفاده نمایید.
  • هزینه‌های برداشت محصول و فروش : همانطور که گفته شد برای برداشت محصول نیازمند به نیروی انسانی هستید و برای حمل آن نیاز به خودروهای حمل و نقل خواهید داشت. پس از برداشت گردو باید آن را در سبد یا کارتن‌های مخصوصی بچینید که باید خریداری شوند. گردوها به انبار منتقل میشوند. هزینه‌های انبارداری را به لیست خود بیافزایید. حال نیازمند به بازاریابی و تبلیغات محصول خود دارید. که هرکدام هزینه‌های خاص خود را دارند.

بهترین نهال گردو :

برای هر شهر و منطقه براساس عملکرد آن در منطقه تعیین میشود. به این معنا که ممکن است یک رقم بسیار پرمحصول و سازگار با یک منطقه، در منطقه و یا شهری دیگر عملکرد آن به نصف تقلیل پیدا کند. برخی از ارقام وجود دارند که قادرند در اکثر شرایط آب و هوایی به خوبی رشد کنند. این ارقام عبارتنداز:

نهال گردو پالیز کانادایی (ژنوتیپ کانادایی) : از ارقام بسیار عالی برای کاشت در ارتفاع ۰ تا ۳۰۰۰ متر از سطح دریا است.

نهال گردو تویسرکان : یکی از سازگارترین ارقام گردو برای کاشت در ارتفاع ۰ تا ۳۰۰۰ متر از سطح دریا به حساب میاید.

نهال گردو فرنور : این رقم قادر است در ارتفاع ۰ تا ۳۰۰۰ متر از سطح دریا به خوبی رشد کند.

: این رقم در ارتفاع ۰ تا ۱۲۰۰ متر از سطح دریا بهترین باردهی را خواهد داشت.

نهال گردو اسرائیلی : این رقم بهترین عملکرد را در ارتفاع ۰ تا ۲۰۰۰ متر از سطح دریا دارد.

حتما قبل از خرید نهال گردو آزمایش خاک از لایه های رویی و زیرین خاک انجام دهید تا متوجه کمبودهای خاک شوید. سپس با استفاده از مواد معدنی مورد نیاز گردو، کمبودهای خاک را با استفاده از کودشیمیایی و آلی جبران نمایید. خاک را به خوبی شخم بزنید تا تمام بخش های رویی و زیرین با یکدیگر مخلوط شود. سپس از ارتفاع از سطح دریای منطقه‌ی خود آگاه شوید این کار را میتوانید با جستجو در اینترنت و یا استفاده از سرویس از ارتفاع از سطح دریای باغ خود آگاه شوید و آن را با ارتفاع مناسب نهال‌های گردو مقایسه کنید. به این ترتیب بهترین نهال گردویی که در منطقه و باغ شما قابل کشت است را میابید. قبل از کاشت نهال از سلامت نهال گردو آگاهی حاصل کنید. برای کاشت نهال گردو باید چاله هایی با فاصله‌ی ۷ در ۷ متر از یکدیگر ایجاد کنید. عمق و پهنای چاله باید از ریشه بزرگتر باشد تا در هنگام کاشت به ریشه آسیبی وارد نشود. گودال باید بین ۳۰ تا ۶۰ سانتیمتر عمق و بین ۳۰ تا ۵۰ سانتیمتر قطر داشته باشد. در هنگام کاشت با اضافه کردن کودشیمیایی و آلی خاک را تقویت نمایید. پس از قراردهی نهال در خاک بلافاصله آن را آبیاری کنید. استفاده از روش های آبیاری نوین مثل آبیاری تحت فشار قطره‌ای شاید در ابتدا هزینه‌ی بیشتری داشته باشد. اما در طولانی مدت و با توجه به صرفه جویی در مصرف آب و پیشگیری از بروز و گسترش بیماری در باغ و همچنین امکان آبیاری فصلی به میزان دلخواه و در نهایت عملکرد بهتر نهال گردو و محصول دهی بیشتر آن نسبت به روش غرقابی روش بسیار بهتر و اقتصادی ترین محسوب میشود.

چگونه از باغ گردو درآمدزایی کنم؟

گردو یکی از خشکبار پرخاصیت و گران قیمت است. این میوه طرفداران بسیاری دارد و همواره یکی از بهترین روش‌های درآمدزایی به حساب میاید. درخت گردو در بیشتر شرایط آب و هوایی بهترین عملکرد را از خود نشان داده و سوددهی بسیار بالایی برای باغداران به همراه دارد. از روش‌های درآمدزایی از این میوه ی پرطرفدار:

  • مغز گردو : رایج ترین استفاده از گردو؛ استفاده از مغز گردو در خشکبار است. از این میوه در آجیل؛ خشکبار، به همراه غذا و یا در پخت غذا از آن استفاده میشود.
  • روغن گردو : روغن این میوه ی ارزشمند دارای خواص بسیار زیادی برای سلامتی بدن، پوست و مو دارد. از روغن آن نیز در صنایع دارویی و خوراکی و همچنین تولید شامپو و… استفاده میشود.
  • برگ گردو : جالب است بدانید برگ گردو نیز حاوی مواد مغذی و ضدقارچ است. میتوان از برگ گردو برای مصارف درمانی همچون کاهش قند خون و تصفیه خون بهره برد.
  • پوست سبز گردو : حتی پوسته ی سبز گردو نیز دارای مصارف متعددی است. از پوست گردو برای تولید رنگ در صنایع رنگرزی و همچنین برای تولید مواد آرایشی و یا چرم سازی استفاده میشود. یکی دیگر از مصارف پوست سبز گردو، تولید کود سبز است. از آن در چاهای نفت و گاز نیز استفاده میشود.

نتیجه گیری :

نهالستان پالیزگردو با مدیریت جناب آقای سعید قاسمی با بیش از نیم قرن تجربه در حوزه فروش انواع ارقام گردو، دارای شناسنامه‌ی معتبر و شماره ثبت اختراع به عنوان بزرگترین نهالستان گردو در شمال غربی کشور شناخته میشود. جهت افزایش رفاه حال مشتریان این نهالستان امکان ثبت سفارش به صورت تلفنی و یا آنلاین و یا حضوری را برای باغداران عزیز فراهم نموده است. ارائه‌ی مشاوره رایگان در حوزه خرید نهال گردو و همچنین پاسخگویی به سوالات باغداران درباره‌ی نحوه‌ی کاشت گردو توسط متخصصین باغداری در پالیزگردو وجود دارد. گواهی سلامت نهال و ضمانتامه‌ی معتبر به همراه نهال‌ها ارسال میشود تا باغداران را از خرید بهترین نهال گردو آسوده خاطر نماید.

سخن آخر و نتیجه گیری

طبق بررسی‌های انجام شده، خاستگاه اصلی گردوی جهان کشور ما می‌باشد. در حالی‌که امروزه کشورهای اروپایی و بخصوص آمریکا توانسته‌اند با الگو گرفتن به قطب صادرات این میوه با ارزش تبدیل شوند. بنابراین باید در زمینه احداث باغ‌های گردو در کشور سرمایه‌گذاری بیشتری کرد. این اطمینان را به شما می‌دهیم که مطالعه طرح توجیهی درخت گردو می‌تواند کمک شایانی به شما در این مسیر بکند.

جدیدترین استارت آپ ها با موضوعات کارآفرینی

  1. ثبت و یا تغییرات شرکت
  2. تدوین استراتژی کسب و کار
  3. طراحی سایت
  4. بازرگانی و صادرات و واردات
  5. استانداردسازی و گواهینامه های ایزو
  6. .اخذ مجورها و برون سپاری کارهای اداری
  7. برندسازی
  8. خرید تجهیزات کسب و کار
  9. خرید مصالح ساختمانی

سفارش طرح توجیهی باغ گردو

برای سفارش طرح توجیهی باغ گردو می توانید با کارشناسان ما در کانون مشاوران طرح توجیهی تماس بگیرید.

1 دیدگاه برای طرح توجیهی باغ گردو

  1. محسن ترابی

    عالی

  2. عباس آبادی

    ممنون

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید