طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی
قالی بافی، هنر بافتن گستردنی از الیاف پنبه، پشم و در بعضی موارد ابریشم است که معمولاً برای پوشش زمین بهکار میرود. به دستبافتهٔ پُرزدار و گرهدار، قالی گفته میشود. از آنجا که قالی و فرش، بیشتر اوقات نقشهای زیبا بر خود داشتهاند، امروزه به جنبهٔ تزئینی آن نیز توجه میشود. طرح توجیهی کارگاه قالی بافی به بررسی هزینه ها و درآمدها، سالهای برگشت سرمایه و … می پردازد. طرح توجیهی قالیبافی ابزاری برای تصمیم گیری جهت ورود به این صنعت می باشد.
سفارش طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی
برای سفارش طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی می توانید با کارشناسان ما در کانون مشاوران طرح توجیهی تماس بگیرید.
طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی
صنعت قالی بافی از هنرهای اصیل این مرز و بوم بوده و جایگاه فوق العاده ممتازی در بازارهای جهانی دارد. احداث کارگاه قالی بافی از اقدامات ارزشمندی است که به ترویج فرهنگ و هنر اصیل ایرانی کمک کرده و افزون بر آن درآمد خوبی را نصیب کارآفرینان می کند.
کارگاه های قالی بافی با بافت قالی، قالیچه، پشتی و تابلو فرش های ایرانی سهم بسزایی در تامین بازارهای داخلی و کارنامه درخشانی در زمینه صادرات دارند.
طرح توجیهی قالی بافی به کارآفرینان کمک می کند تا با چالش های این صنعت آشنا شده و بهترین عملکرد را در این کسب و کار داشته باشند.
تاریخچه استفاده از قالی:
استفاده از انواع قالی و قالیچه، از دوره سلوکیان و اشکانیان در ایران رواج داشته است. شواهدی از وجود قالی های نفیس، در دوره ساسانیان نیز مشاهده شده است. بعضی از آثار و شواهد مورخان عرب نیز بیانگر رواج هنر قالیبافی در ایالت های مازندران، گیلان، فارس و قاینات، می باشد.
معرفی محصول، مشخصات و ویژگی های آن:
فرش و قالیچه و انواع محصولات نساجی، از کالا هایی هستند که از دیرباز، مورد توجه عموم افراد با هر نوع سلیقه ای، قرار داشته اند. فرش، یکی از با ارزش ترین هنرهایی است که با هدف جان بخشیدن به انواع مکان ها و فضاها و دکوراسیون داخلی، ابداع شده است. یکی از محبوب ترین و کهن ترین انواع فرش در کشورمان، فرش دستباف است. قالی دستباف، یکی از زیباترین و جذاب ترین هنرهای ایرانی بوده که در جای جای جهان آوازه داشته و دارای محبوبیت ویژه ای است.
از انواع فرش دستباف می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- قالی تمام ابریشم: که پرز و چله آن از نخ ابریشم مرغوب بافته شده است.
- گل ابریشم: نوع دیگری از قالی دستباف است که در اطراف حاشیه ها و در نقش های آن به جای پرز پشمی، از ابریشم استفاده شده است.
- قالی کف ابریشم: نوع دیگری از قالی دستباف بوده که در زمینه آن به جای پشم، از ابریشم استفاده می شود.
- سوف: نوع دیگری از فرش دستباف است که زمینه آن متشکل از پود ضخیم و نازک است و نقش گل و بوته پرز دار دارد.
کدهای آیسیک احداث کارگاه قالی بافی:
تحقیق و توسعه در ساخت انواع قالی و قالیچه: ۷۳۱۰۵۱۲۳۴۳
دار قالیبافی: ۲۹۲۶۵۱۲۴۲۸
ساخت انواع قالی و قالیچه: ۱۷۲۲
ابزار دستی قالی بافی: ۲۸۹۳۴۱۲۴۶
اهمیت استراتژیک کالا در دنیای امروز:
صنعت قالی بافی و فرش بافی در ایران، متاثر از ایفای سهم به سزای کشورمان در تولید فرش جهان، پیشرفت به سزایی داشته است. ایران، از دیرباز، مهد تولید انواع قالی و قالیچه و گلیم و غیره بوده است. امروزه در اکثر فضاها و مکان های ایرانی، متناسب با ذوق و سلیقه و دکوراسیون داخلی افراد، حضور فرش و قالی و قالیچه نمایان است. چه بسا که فرهنگ استفاده از قالی و قالیچه، به دیگر کشورهای جهان نیز سرایت کرده است و آن ها نیز از لذت داشتن این هنر بی نظیر، محروم نبوده اند؛ لذا کشورمان ایران، یکی از منابع عظیم صادرات فرش به اکثر نقاط دنیا، اعم از کشور های آمریکا، امارات، لبنان، پاکستان، ایتالیا، فرانسه و آلمان می باشد.
چگونگی راه اندازی کارگاه قالی بافی
قالی بافی جز مشاغل پردرآمد محسوب میشود, البته بیشتر برای افرادی که کارگاه قالی بافی راه اندازی کرده اند ولی برای بافنده ها درآمدی معمولی را دارد که البته اگر شناخت دقیقی از بازار و نیاز بازار داشته باشند هر بافنده ای میتواند به درآمدهای بیشتری برسد. اگر می خواهید سود بیشتری در کارگاه قالی بافی داشته باشید بهتر است که خودتان کارگاهی راه اندازی کنید و حتی برای راه اندازی کارگاه در صورتی که خودتان مدرک مرتبط داشته باشید , مجوز های قانونی را بگیرید و از وام راه اندازی کارگاه قالیبافی استفاده کنید.
فرش ایرانی ایران جزء فرهنگ ایرانی و جزئی جدا نشدنی است. فرش ها از جمله صنایع دستی از جمله محصولات ارزش تر در ایران هستند و گردشگران معمولاً هنگام بازدید حتما خرید می کنند. از مواد مختلفی برای بافت فرش استفاده می شود که از آنها می توان از پنبه ، پشم یا ابریشم یاد کرد.
نحوه راه اندازی کارگاه قالی بافی
برای اینکه شما بتوانید روی یک شغل، تخصص، هنر و یا هر چیز دیگه ای سرمایه گذاری کنید و در آن فیلد فعالیت کنید به قول معروف شما باید اوستای آن کار باشید. برای راه اندزی کارگاه فرش بافی میز شما باید خودتان چم و خم کار را بلد باشید تا بتوانید کارگاه را مدیریت کنید. حتما برای راه اندازی کارگاه نیاز است شخصی میخواهد اینکار را انجام دهید خود بافنده ماهری باشد.
ضرورت و اهمیت اقتصادی احداث کارگاه قالیبافی
نتایج حاکی از آن است که تأسیس احداث کارگاه قالیبافی منبع رشد مثبت اقتصادی است,از مهمترین دستاوردهای این کارگاه عبارتند از:
- استفاده از پتانسیل ها و دانش بومی مردم محلی
- سود معقول
- عدم تأثیرات نامطلوب زیست محیطی
- افزایش کیفیت زندگی
- ایجاد فرصت های شغلی و درآمد پایدار
- قابلیت اجرا یا سرمایه کم
- قابلیت راه اندازی در مناطق شهری و روستایی
- رشد محصول تجاری و ایجاد درآمد ارزی با صادرات
سرمایه لازم برای راه اندازی کارگاه قالی بافی چقدر است؟
مسلما مهمترین موردی که در راهاندازی کسب و کار مورد توجه است هزینه های راه اندازی کار است , ر مورد قالب بافی هم سرمایه اولیه لازم برای راه اندازی کارگاه قالی بافی ارتباط مستقیمی با ابعاد قالی که میخواهید در کارگاه بافته شود و همچنین اگر قراره درشت بافی و یا ریز بافتی کنید. تابلو فرش بافی کنید و یا طرح های زیر پایی ببافید هزینه راه اندازی اولیه کاملا متفاوت است. در نتیجه هزینه اولیه راه اندازی قالی بافی به نوع بافت و همچنین تعداد بافت و نیروی استفاده شده بستگی دارد.
سود کارگاه قالی بافی چقدر است؟
درآمد و سود کارگاه قالب بافی بستگی به بعضی فاکتور ها دارد که در ادامه با هم بررسی می کنیم:
- نوع نقشه و بافت شما اگر ریز بافت باشد سود بیشتر اگر درشت بافت باشد سود کمتر است.
- مهارت و سرعت بافنده ها که در چه بازه زمانی بافت را به اتمام برسانند.
- بعنوان مثال یک طرحی را بافنده معمولی در عرض 6 ماه به اتمام می رساند. بافنده نیمه ماهر 4 ماه و بافنده ماهر در عرض 3 ماه به اتمام می رساند. این مورد خیلی مهم است .
- تعداد بافنده
- ابعاد و تعداد سفارش در کارگاه قالی بافی
- تابلو فرش ببافید و یا طرح های بزرگ و زیرپایی
- فرش بافته شده کیفیت مطلوب را دارا باشد ویا خیر
- ابعاد فرش بافته شده استاندارد باشد و یا خیر
- جنس استفاده شده درجه یک باشد و یا خیر
- و خیلی از فاکتورهای دیگر که رابطه مستقیمی با درآمد شما خواهد داشت. ولی اگر به طور کلی بخواهیم عددی را بیان کنیم درآمد قالی بافی با توجه به فاکتورهای گفته شده در ماه از 10میلیون به بالاست
با چه سرمایه ای می توان کارگاه قالی بافی راه اندازی کرد؟
کارگاه های قالی بافی را می توان، با کمترین سرمایه و حتی در مناطق محروم و روستایی نیز راه اندازی کرد. فقط کافی است، تعدادی دار قالی تهیه کرده و چند بافنده حرفه ای را به کار بگیرید.
انتظار می رود، با افزایش سرمایه اولیه به مقدار 1.5 میلیارد تومان و استفاده از تعداد بافنده بیشتر، در زمینی به ابعاد 1000 متر مربع، ظرفیت تولید قالی دستباف به 1200 متر مربع در سال برسد.
محاسبه سرمایه، گام اول در این کسب و کار بوده و شاخص های مالی دیگر به آن وابسته هستند. از این رو برای اطمینان از محاسبه دقیق و بدون خطای سرمایه بهتر است، طرح توجیهی قالی بافی را در محاسبه سرمایه اولیه چراغ راه خود قرار دهید.
میزان هزینه راه اندازی کارگاه قالی بافی چقدر است؟
هزینه های راه اندازی کارگاه قالی بافی در درجه اول به مکان کارگاه و در درجه بعد به ظرفیت طرح وابسته است. هزینه اجاره بها و یا خرید زمین یا سوله کارگاه قالی بافی متغیر بوده و به واقع شدن آن در روستا، حومه شهر یا شهر وابسته است.
سایر هزینه های این کسب و کار نیز شامل هزینه دستمزد بافنده ها، هزینه حمل و نقل و هزینه های آب و برق و گاز و غیره می باشند.
برآورد هزینه ها قبل از راه اندازی کارگاه قالی بافی به کارآفرینان اجازه می دهد تا به تامین منابع مالی خود برای پرداخت هزینه ها بیاندیشند.
محاسبه دقیق هزینه ها با مبالغ روز از جمله اهداف طرح توجیهی قالی بافی است.
سود کارگاه قالی بافی چقدر است؟
کارآفرینانی که راه اندازی کارگاه قالی بافی را انتخاب کرده اند، به خوبی به اشتغال زایی و درآمد بالای این کسب و کار واقف هستند.
مواد اولیه ای که برای بافت قالی استفاده می شوند، شامل پشم، ابریشم و پنبه بوده و در داخل کشور با قیمت مناسب در دسترس می باشند.
قیمت مناسب مواد اولیه و عدم نیاز به تجهیزات پیچیده، سود خالص بالایی را برای کارگاه های قالی بافی رقم می زند. نرخ بازدهی سرمایه در کارگاه های قالی بافی بین 30 تا 40 درصد برآورد شده است.
کارآفرینان قالی بافی در ابتدای کار، گمانه زنی هایی در مورد سود دارند که عموما غیر تخصصی و ساده انگارانه است.
تخمین سود به صورت تخصصی و علمی تنها در طرح توجیهی قالی بافی امکان پذیر است.
تجهیزات لازم در طرح توجیهی قالی بافی
طرح توجیهی قالی بافی ارائه دهنده دانش فنی برای اجرایی کردن پروژه است. در بیزنس پلن قالی بافی تجهیزات و لوازم مورد نیاز برای راه اندازی کارگاه قالی بافی نیز مشخص می شود. قالی های دستباف به طور کلی به انواع زیر تقسیم بندی می گردند:
- قالی پشمی
- تمام ابریشم
- گل ابریشم
- کف ابریشم
- قالی سوف
لوازم و ابزارآلات مورد نیاز در کارگاه قالی بافی عبارتند از:
- دار قالی
- چله
- دفه یا دفتین
- قلاب قالی بافی
- هاف
- کوجی
- کاردک
- قیچی
آیا کارگاه قالی بافی از توجیه پذیری اقتصادی برخوردار است؟
کارگاه قالی بافی دارای توجیه پذیری اقتصادی است زیرا ارزش افزوده بالا و همچنین ارزآوری چشمگیری را برای واحدهای فعال در زمینه قالی بافی فراهم می آورد.
فرش ایرانی دارای محبوبیت جهانی بوده و بزرگترین سهم را در صادرات غیر نفتی کشور دارد.
آمریکا، قطر، امارات، انگلستان، آلمان و ایتالیا متقاضیان اصلی قالی دستباف ایرانی هستند. ضمن این که رشد صنعت قالی بافی به صورت مستقیم به پیشرفت مشاغل مرتبطی چون رنگرزی، نخ تابی، نخ ریسی، طراحی، چله کشی، گره زنی و .. منجر می شود.
کارگاه های قالی بافی با چه معضلاتی روبرو هستند؟
قالی بافی هنر اصیل و ارزشمند ایرانی است؛ اما متاسفانه کارگاه های قالی بافی با معضلات و مشکلاتی روبرو هستند که انگیزه آنها را برای ادامه کار از بین می برد.
با گسترش کارخانه های فرش ماشینی و گرایش مردم به فرش ماشینی به دلیل قیمت ارزان آن، فرش دستباف در داخل کشور به کالایی لوکس و تجملی بدل شده است! از این رو با عرضه فرش تنها در داخل کشور و عدم توجه به بازارهای جهانی سرمایه های بسیاری در این حوزه از بین خواهند رفت.
افزون بر آن رویکردهای مالی اشتباه و بازارسنجی ناصحیح نیز تهدیدی بالقوه برای این کسب و کار هستند. علیرغم مشکلات و موانع موجود، کارآفرینانی که از طرح توجیهی قالی بافی یاری گرفته اند، جهش بزرگی به سمت پیروزی در این کسب و کار برداشته اند.
طرح توجیهی قالی بافی چه نتایجی در پی دارد؟
طرح توجیهی قالی بافی گوی زرینی است که آینده این کسب و کار و مشکلات موجود در مسیر را نمایان می کند. متخصصین توانمند و با تجربه اطلاعات مالی، دانش فنی و مطالعات بازار را گردآوری کرده و در طرح توجیهی می گنجانند.
طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی
قالی بافی، هنر بافتن گستردنی از الیاف پنبه، پشم و در بعضی موارد ابریشم است که معمولاً برای پوشش زمین بهکار میرود. به دستبافتهٔ پُرزدار و گرهدار، قالی گفته میشود. از آنجا که قالی و فرش، بیشتر اوقات نقشهای زیبا بر خود داشتهاند، امروزه به جنبهٔ تزئینی آن نیز توجه میشود. طرح توجیهی کارگاه قالی بافی به بررسی هزینه ها و درآمدها، سالهای برگشت سرمایه و … می پردازد. طرح توجیهی قالیبافی ابزاری برای تصمیم گیری جهت ورود به این صنعت می باشد.
قالی بافی یکی از قدیمیترین صنایع دستی جهان است که قدمت آن به هزاران سال پیش میرسد. این هنر در ابتدا در آسیای مرکزی آغاز شد و سپس به سایر نقاط جهان گسترش یافت.
در ایران، قالی بافی از دیرباز رواج داشته است و یکی از صنایع دستی مهم این کشور محسوب میشود. قالیهای ایرانی به دلیل کیفیت بالا و نقشهای زیبا در سراسر جهان شناخته شدهاند.
معرفی مختصر قالی بافی بر مبنای طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی
قالیبافی یک هنر و صنعت باستانی است که در ایران از دیرباز تاکنون به عنوان یکی از اصلیترین ابزارهای فرهنگی و اقتصادی شناخته میشود. این هنر به تولید فرشهای دستباف با الگوها و طرحهای چشمنواز و منحصربهفرد شهرت دارد. از جنسها و طرحهای متنوعی که در قالیبافی استفاده میشود، میتوان به نخهای پنبه، پشم و ابریشم اشاره کرد. قالیهای دستباف، علاوه بر زیبایی و تنوع طرح، ارزش فرهنگی، هنری و تاریخی دارند و به عنوان یکی از مهمترین صادرات غیرنفتی ایران به بازارهای جهانی شناخته میشوند. این هنر همچنین به ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی در مناطق روستایی و شهری کمک میکند.
مواد اولیه مورد نیاز برای قالی بافی در طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی عبارتند از:
طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی در جهت الیاف: الیاف مورد استفاده در قالی بافی معمولاً پشم، پنبه یا ابریشم هستند. پشم رایجترین نوع الیاف مورد استفاده در قالی بافی است زیرا از دوام و استحکام بالایی برخوردار است.
طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی در جهت رنگ: رنگهای مورد استفاده در قالی بافی معمولاً طبیعی هستند و از گیاهان و مواد معدنی تهیه میشوند. رنگهای طبیعی دوام و ماندگاری بیشتری نسبت به رنگهای مصنوعی دارند.
ابزار و تجهیزات مورد نیاز برای قالی بافی در طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی عبارتند از:
طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی در خصوص دار قالی: دار قالی دستگاهی است که برای بافتن قالی استفاده میشود. دار قالی معمولاً از چوب ساخته میشود و دارای دو چوب عمودی و دو چوب افقی است.
طرح توجیهی احداث کارگاه قالیباف در خصوص قلاب: قلاب وسیلهای است که برای بافتن قالی استفاده میشود. قلاب معمولاً از فلز یا چوب ساخته میشود.
طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی در خصوص دفتین: دفتین وسیلهای است که برای کوبیدن پود و محکم کردن بافت قالی استفاده میشود. دفتین معمولاً از چوب ساخته میشود.
چگونگی راه اندازی کارگاه قالی بافی در طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی
قالی بافی جز مشاغل پردرآمد محسوب میشود, البته بیشتر برای افرادی که کارگاه قالی بافی راه اندازی کرده اند ولی برای بافنده ها درآمدی معمولی را دارد که البته اگر شناخت دقیقی از بازار و نیاز بازار داشته باشند هر بافنده ای میتواند به درآمدهای بیشتری برسد. اگر می خواهید سود بیشتری در کارگاه قالی بافی داشته باشید بهتر است که خودتان کارگاهی راه اندازی کنید و حتی برای راه اندازی کارگاه در صورتی که خودتان مدرک مرتبط داشته باشید , مجوز های قانونی را بگیرید و از وام راه اندازی کارگاه قالیبافی استفاده کنید.
فرش ایرانی ایران جزء فرهنگ ایرانی و جزئی جدا نشدنی است. فرش ها از جمله صنایع دستی از جمله محصولات ارزش تر در ایران هستند و گردشگران معمولاً هنگام بازدید حتما خرید می کنند. از مواد مختلفی برای بافت فرش استفاده می شود که از آنها می توان از پنبه ، پشم یا ابریشم یاد کرد
نحوه راه اندازی کارگاه قالی بافی در طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی
برای اینکه شما بتوانید روی یک شغل، تخصص، هنر و یا هر چیز دیگه ای سرمایه گذاری کنید و در آن فیلد فعالیت کنید به قول معروف شما باید اوستای آن کار باشید. برای راه اندزی کارگاه فرش بافی میز شما باید خودتان چم و خم کار را بلد باشید تا بتوانید کارگاه را مدیریت کنید. حتما برای راه اندازی کارگاه نیاز است شخصی میخواهد اینکار را انجام دهید خود بافنده ماهری باشد
ضرورت و اهمیت اقتصادی احداث کارگاه قالیبافی در طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی
نتایج حاکی از آن است که تأسیس احداث کارگاه قالیبافی منبع رشد مثبت اقتصادی است,از مهمترین دستاوردهای این کارگاه در طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی عبارتند از:
استفاده از پتانسیل ها و دانش بومی مردم محلی
سود معقول
عدم تأثیرات نامطلوب زیست محیطی
افزایش کیفیت زندگی
ایجاد فرصت های شغلی و درآمد پایدار
قابلیت اجرا یا سرمایه کم
قابلیت راه اندازی در مناطق شهری و روستایی
رشد محصول تجاری و ایجاد درآمد ارزی با صادرات
سرمایه لازم برای راه اندازی کارگاه قالی بافی طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی
مسلما مهمترین موردی که در راه اندازی کسب و کار مورد توجه است هزینه های راه اندازی کار است , ر مورد قالب بافی هم سرمایه اولیه لازم برای راه اندازی کارگاه قالی بافی ارتباط مستقیمی با ابعاد قالی که میخواهید در کارگاه بافته شود و همچنین اگر قراره درشت بافی و یا ریز بافتی کنید. تابلو فرش بافی کنید و یا طرح های زیر پایی ببافید هزینه راه اندازی اولیه کاملا متفاوت است. در نتیجه هزینه اولیه راه اندازی قالی بافی به نوع بافت و همچنین تعداد بافت و نیروی استفاده شده بستگی دارد.
هزینه احداث کارگاه قالی بافی در طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی
با اطلاع از هزینه احداث کارگاه قالی بافی می توانید منابع مالی را به خوبی مدیریت کنید. طرح توجیهی احداث کارگاه قالی بافی، جداول هزینه ای را با جزییات کامل به تصویر کشیده است. این را به خاطر داشته باشید که هیچ منبعی مثل طرح توجیهی، در ارائه اطلاعات دقیق و به روز از جمله اطلاعات مربوط به هزینه، موثر و مورد اعتماد نخواهد بود. اما در ادامه بپردازیم به برخی از هزینه های این کسب و کار: هزینه خرید یا اجاره زمین، هزینه حمل و نقل، هزینه تجهیزات قالی بافی، هزینه دستمزد، هزینه های جاری مثل آب، برق و گاز و …
سود کارگاه قالی بافی در طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی
درآمد و سود کارگاه قالب بافی بستگی به بعضی فاکتور ها دارد که در ادامه طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی با هم بررسی می کنیم:
نوع نقشه و بافت شما اگر ریز بافت باشد سود بیشتر اگر درشت بافت باشد سود کمتر است.
مهارت و سرعت بافنده ها که در چه بازه زمانی بافت را به اتمام برسانند.
بعنوان مثال یک طرحی را بافنده معمولی در عرض 6 ماه به اتمام می رساند. بافنده نیمه ماهر 4 ماه و بافنده ماهر در عرض 3 ماه به اتمام می رساند. این مورد خیلی مهم است .
تعداد بافنده
ابعاد و تعداد سفارش در کارگاه قالی بافی
تابلو فرش ببافید و یا طرح های بزرگ و زیرپایی
فرش بافته شده کیفیت مطلوب را دارا باشد ویا خیر
ابعاد فرش بافته شده استاندارد باشد و یا خیر
جنس استفاده شده درجه یک باشد و یا خیر
و خیلی از فاکتورهای دیگر که رابطه مستقیمی با درآمد شما خواهد داشت. ولی اگر به طور کلی بخواهیم عددی را بیان کنیم درآمد قالی بافی با توجه به فاکتورهای گفته شده در ماه از 10میلیون به بالاست.
مشکلات بسیار در کمین شما در طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی
بسیاری از سرمایه گذاران به دلیل عدم برخورداری از اطلاعات کافی و اساسی، در همان سالهای نخست، با طعم تلخ شکست روبرو شده و تمام سرمایه شان را بر باد داده اند. فقط به این خاطر که از نظر یک متخصص یا راهنما بهره نبرده اند. پس اگر دوستدار سرمایه خود بوده و خواهان چشیدن طعم موفقیت و پیروزی هستید، به مرجع راهنما یعنی طرح توجیهی رجوع نمایید. این طرح، نا امیدتان نکرده و فرصت ها را از دل ترس ها و تردیدها بیرون می کشد. در ضمن طرح مورد نظر، نحوه مهار مشکلات را نیز خواهد گفت. اگر نیاز به کسب اطلاعات بیشتر دارید؛ طرح توجیهی، پاسخگویتان خواهد بود.
طرح توجیهی کارگاه قالی بافی رمز اصلی موفقیت برمبنای طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی
با طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی و اجرای دستورالعمل های آن، پیروزی، حاصل شده و راه رسیدن به آن دراز نخواهد بود. طرح توجیهی، درست مثل یک نقشه گنج عمل کرده و راه درست را نشان خواهد داد. با این طرح، دیگر به بیراهه نخواهید رفت. در حقیقت آنچه که باعث تحقق این نتایج خواهد شد؛ اطلاعات جامعی است که در طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی ، با آنها برخورد خواهید داشت.
روند تولید فرش دستباف در طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی
روند تولید فرش دستباف بستگی به حجم سرمایهگذاری و نوع کارگاه یا کارخانه مورد استفاده دارد. در کارگاهها و واحدهای کوچک، کارگران ماهر و با تخصص از نخهای ابریشم، پشم و پنبه فرشها را دستباف میکنند. این فرایند شامل استفاده از قلابها و فرشبافی است که نیازمند دقت و حوصله بالایی است.
در کارگاهها و کارخانههای بزرگتر، ماشینآلات خاصی برای بافتن فرشها وجود دارد که به صورت اتوماتیک و با سرعت بالا، فرشها را تولید میکنند. این ماشینآلات به طور همزمان میتوانند چندین رول فرش را تولید کنند. برای هر دو نوع تولید، نیاز به طراحان و نقاشان ماهری است که طرحهای زیبا و متفاوت را برای فرشها طراحی کنند. این تفاوتها نشاندهنده تنوع در روند تولید فرش دستباف است که به میزان سرمایهگذاری و تکنولوژی مورد استفاده بستگی دارد.
حداقل متراژ لازم برای تاسیس کارگاه قالی بافی در طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی
حداقل متراژ مورد نیاز برای تأسیس کارگاه قالیبافی به عوامل مختلفی از جمله ابعاد و تعداد دستگاههای بافندگی، ظرفیت تولید مورد نظر، مقدار مواد اولیه و فضای مورد نیاز برای ذخیره و مدیریت اداری و تولید بستگی دارد. اما به طور کلی، برای راهاندازی یک کارگاه قالیبافی با تجهیزات و دستگاههای ابتدایی، متراژی حداقل حدوداً ۵۰ تا ۱۰۰ مترمربع ممکن است کافی باشد. این مساحت باید امکانات لازم برای استقرار دستگاههای بافندگی، فضای کافی برای جابجایی و کار کارگران، انبارهای مواد اولیه و محصولات نهایی، و همچنین امکانات اداری و مدیریتی از جمله دفتر کار و اتاق ملاقات را فراهم کند. با افزایش تجهیزات و افزایش ظرفیت تولید، نیاز به متراژ بیشتر نیز احتمالی است.
عوامل مهم در بازاریابی و فروش فرش در طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی
عوامل مهم در بازاریابی و فروش فرش شامل ایجاد برند قوی، استفاده از راهکارهای تبلیغاتی مناسب مانند رسانههای اجتماعی و تبلیغات آنلاین، حضور در نمایشگاهها و نمایشگاههای صنعتی، ارائه خدمات پس از فروش، ایجاد روابط قوی با مشتریان و فروشگاههای محلی، ارائه محصولات با کیفیت و متنوع، ارائه تخفیفها و پیشنهادهای ویژه، توجه به نیازها و سلیقههای مختلف مشتریان، و استفاده از استراتژیهای قیمتگذاری مناسب برای جلب مشتریان و افزایش فروش میباشد.
مسائل بهداشتی و امکانات در طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی:
برای حفظ بهداشت افراد این کارگاه که بدیهی است جزو سرمایه ها حساب می شوند اندیشیده شود و کارگران از ماسکهای معمولی استفاده کنند. و اتاقی نیز برای استراحت تعبیه شود که شامل چند تخت و صندلی و جعبه کمکهای اولیه باشد و برای بهداشت محیط نیز هواکش هایی بمنظور تهویه هوا تعبیه شود و پنجره هم برای اینکه نور کافی به فضای کارگاه برسد و هم در مواقع لزوم از لامپ و مهتابی استفاده شود . همچنین برای فصلهای مختلف بخاری و کولر تهیه شود. سرویسهای بهداشتی که شامل توالت و روشویی مناسب با تعداد افراد این کارگاه باشد نیز ساخته و مجهز به مایع دستشویی و دستمال و هواکش و نورکافی باشد و بطور مرتب نظافت شوند.
و ۲ اتاق ۱۲ متری نیز برای موقع ناهار و نماز برای خانم ها و آقایان به طور جداگانه آماده شده است و آشپز خانه ۶ متری مجهز به فرگاز و سماور و غیره
امور مالی در طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی:
پرداخت حقوق و دستمزد کارگران به طور ماهیانه و باتوجه به سابقه و ساعت کاری آنها در نظر گرفته شود و همچنین تا طی مراحل آموزشی خود را به پایان نرسانده باشند حقوقی دریافت نخواهند کرد.
مدارک مورد نیاز برای اخذ مجوز در طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی :
– تصویر کلیه صفحات شناسنامه متقاضی
تصویر آگهی ثبت شرکت – اساسنامه و آخرین مصوبه هیات مدیره که در آن صاحبان – امضاء مجاز شرکت تعیین شده باشند . (برای شرکتها)
چهار قطعه عکس ۴*۳ تما م رخ جدید برای خانمها عکس با پوشش اسالمی الزامی – است برای شرکتها عکس ازمدیر عامل شرکت باشد
– تصویر کارت پایان خدمت وظیفه یا معافیت دائم برای آقایان زیر ۳۵ سال سن
– مدارک مستند و کافی مبنی برداشتن مهارت فنی وسوابق تجربی الزم در رشته فرش دستباف
تصویر مدارک مبتنی بر اختیار داشتن زمین و عدم ممنوعیت قانونی برای احداث مجتمع های بزرگ
– تولیدی فرش دستباف مورد نظر در آن زمین واخذ استعلام های لازم از مراجع ذیصالح مبنی بر عدم – منع قانونی احداث وراه اندازی کارگاه تولیدی یا خدمات تکمیلی قالی –
طرح توجیهی اقتصادی – فنی برای احداث کارگاه مورد نظر
تعهد کتبی بر توانایی مالی جهت اجرای طرح یا اخذ تسهیالت مالی از سیستم بانکی
قراردادهای منعقده فی مابین بافنده و صاحب کارگاه
تکمیل فرم تعهد نامه کارگاه فرش دستباف توسط صاحب کارگاه
تعداد نیرو مورد نیاز برای راه اندازی کارگاه قالی بافی در طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی
تعداد بافنده ها بستگی به تعداد سفارش بافت و همچنین ابعاد کارگاه دارد. ولی حداقل باید دو بافنده برای شروع کار داشته باشید. و با اضافه شدن تعداد دارهای قالی بافنده نیز اضافه کنید.
تعداد وسیله های مورد نیاز برای راه اندازی قالی بافی در طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی
برای شروع شما باید برای حداقل بافنده ها که در بالا اشاره کردیم باید دو نفر باشد برای انها دارقالی و نخ و نقشه فرش تبریز ، ست ابزار تهیه کنید. همچنین با افزایش بافنده باید به تعداد بافنده ها لوازم مورد نیاز آنها را نیز تهیه کنید.
وام راه اندازی قالی بافی در طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی
اگر شما بتوانید مجوزهای مورد نیاز راه اندازی کارگاه قالی بافی را کسب کنید. میتوانید از وام تسهیلات آن نیز بهره ببرید. 100 الی 150 میلیون میتوانید وام کسب کنید با 4 درصد کارمزد البته اگر شرایط تغییر نکرده باشد حتما باید قبل از اقدام اطلاعات لازم را کسب کنید و فقط با استناد این مقاله کاری را انجام ندهید.
چه نقشه هایی در چه ابعادی باید در کارگاه قالی بافی بافته شود؟
از همه نوع ابعاد نقشه ای در کارگاه قالی بافی میتوانید بافت انجام دهید ولی اگر میخواهید برای شما سود آوری بیشتری داشته باشد باید از طرح های مطرح و مورد پسند بازار شروع کنید.
نحوه سفارش گیری برای تولید فرش از کجا باید انجام شود؟
شرط اول این است که شما یک جای ثابت داشته باشید تا در آن محل به مرور شناخته شوید.
هم از طریق آگهی در سایت های ثبت آگهی مانند دیوار و شیپور میتوانید سفارش بافت بگیرد.
میتواند به بازار فرش فروش ها در شهر خود مراجعه کنید و سفارش بافت بگیرید.
میتواند طرح های مطرح بازار را شناسایی کنید و شروع به بافت کنید.
تبلیغات آنلاین و سنتی برای بافت فرش انجام دهید.
با انجام راهکارهای گفته شده شما به راحتی میتوانید سفارش بافت بگیرد شاید در ابتدای کار برایتان سخت باشد ولی مطمئن باشید با هر چه بیشتر شناخته شدن کارگاه شما و کیفیت بافت شما مشتریان ثابت و زیادی را کسب خواهید کرد.
قیمت فرش دستباف بر مبنای طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی چگونه تعیین می شود ؟
قیمت این محصولات تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد. اما به صورت کلی نسبت به نوع ماشینی دارای قیمت بیشتر هستند. چون تک تک گره های این قالی به صورت دستی و توسط نیروهای انسانی ایجاد می شود.
تمام مراحل تولید فرش دستباف و مواد استفاده شده در آن در قیمت تاثیر دارند. اولین عاملی که در این مورد اهمیت دارد جنس نخ هایی است که در محصول استفاده شده اند. در قالی های دستباف از الیاف های طبیعی مانند ابریشم، پشم، پنبه و کرک استفاده می شود. این نخ ها نسبت به الیاف های مصنوعی قیمت بیشتری دارند.
کارگاه قالی بافی و تولید فرش دستباف در طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی
در بین این جنس های مختلف نوع ابریشم دارای بیشترین قیمت است. بعضی از محصولات با ترکیب چند جنس مانند کرک و ابریشم، کرک و پشم و غیره بافته می شوند. هر یک از این ها بر اساس جنس و مقدار الیاف استفاده شده قیمت های مختلفی دارند.
عامل دیگری که بر کیفیت و در نتیجه قیمت محصول تاثیر دارد روند بافت و تولید است. اگر مراحل تولید فرش دستباف به شکل صحیح و اصولی انجام شوند محصول دارای بهترین کیفیت خواهد بود. در مرحله بافت روش ایجاد گره ها، پود گذاری، قیچی کردن و … باید به درستی انجام شود.
در صورت تغییر در هر یک از موارد فوق و عوض شدن بافنده ممکن است در ظاهر محصول تغییراتی ایجاد شود. تغییر در ضخامت پود و خامه، بالازدگی یا پایین زدگی و غیره از جمله معایب فرش دستباف بی کیفیت به شمار می آیند.
درطرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی امده است که یکی از موارد دیگر ابعاد قالی است. اختلاف در طول و عرض نباید خیلی زیاد باشد. قرینه بودن طرح و رنگ های استفاده شده را هم می توانید به سادگی بررسی کنید. در صورت وجود هر یک از نقص های فوق در محصول، قیمت آن کاهش می یابد.
گره ها دارای شکل ظاهری مختلفی هستند که به دو دسته متقارن و نامتقارن تقسیم می شوند.
گره متقارن یا بسته به نوعی گفته می شود که الیاف به دور یک جفت تار می پیچد و از بین آن ها بیرون کشیده می شود.
گره نامتقارن یا باز به این صورت می باشد که الیاف یک نیم چرخ به دور یک تار و یک نیم چرخ به دور تار دیگر می زند.
روش ایجاد گره ها و تعداد آنها در زیبایی فرش دستباف تاثیر زیادی دارد. هر چه تعداد گره در واحد سطح بیشتر باشد کیفیت و استحکام مناسب تر است و نقشه و طرح زیباتر خواهد بود.
نمونه ای از تجهیزات قالیبافی
ابتدا یک ردیف یا رچ با گره ها پر می شود سپس نخ پود که از لابه لای تارها می گذرد روی این ردیف قرار می گیرد. پود باعث انسجام و یکپارچگی محصول و استحکام آن می شود.با توجه به این که قالی های دستباف در مناطق مختلفی از ایران تولید می شوند دارای ویژگی های متفاوت هستند.
البته مراحل تولید فرش دستباف در طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی در تمامی محصولات یکسان است. این محصولات بر اساس جنس، تعداد گره و روش بافت در دسته بندی های متعددی قرار می گیرند. تعداد گره ها بر اساس واحد سطح تعیین می شود که ممکن است بسیار مختلف باشند. فرش دستباف که با عنوان شهری شناخته می شود دارای تعداد گره های بسیار زیاد است. ممکن است در مساحت یک متر مربع از محصول حدود یک میلیون گره قرار داشته باشد.
فرش های دستباف از نظر تعداد گره در واحد سطح در طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی به صورت زیر می باشند :
درشت بافت با 360 تا 500 گره در دسی متر مربع
نیمه درشت بافت با 500 تا 1000 گره در دسی متر مربع
بافت متوسط با 1000 تا 2000 گره در دسی متر مربع
نیمه ظریف با 2000 تا 3250 گره در دسی متر مربع
ظریف با 3250 تا 5000 گره در دسی متر مربع
فوق العاده ظریف با 5000 تا 10000 گره در دسی متر مربع
طرح هایی هم که در فرش دستباف ایرانی استفاده می شوند بسیار اصیل اند و باعث شهرت این محصولات شده اند .
این طرح ها عبارتند از :
شاه عباسی، اسلیمی، اقتباسی، افشان واگیره ای، بته ای، درختی ترکمن، شکارگاهی، قابی، گل فرنگ، گلدانی، ماهی درهم، محرابی، محرمات، هندسی، ایلی و عشایری و تلفیقی.
برای تولید قالی دستباف از الیاف های طبیعی استفاده می شود. جنس نخ های استفاده شده در این محصولات عموما پشم، ابریشم، کرک و پنبه است. نخی که برای گره های فرش دستباف استفاده می شود علاوه بر کیفیت در زیبایی آن بسیار تاثیر دارد. نفیس ترین این محصولات با استفاده از الیاف ابریشم تولید می شوند.
مراحل تولید فرش دستباف ابریشم کمی دشوارتر از دیگر جنس ها می باشد. ممکن است برای نخ تار، پود و گره از نخ ابریشمی استفاده شود. این قالی ها به صورت تمام ابریشم، گل ابریشم و کف ابریشم شناخته می شوند.
این عنوان ها بر اساس کاربرد الیاف ابریشم در محصول مشخص شده است. در بعضی از محصولات تمام نخ های استفاده شده از جنس ابریشم هستند که با عنوان تمام ابریشم شناخته می شوند. ممکن است برای گل های فرش از ابریشم و برای زمینه از الیاف دیگری استفاده شود که به آن ها گل ابریشم گفته می شود.
ابریشم از نظر ظاهری بسیار زیبا و درخشان است و به همین دلیل مورد توجه قرار گرفته است. ظرافتی که در این الیاف وجود دارد باعث تولید فرش دستباف با تعداد گره های بیشتر می شود. قالی های فوق العاده ظریف با بیش از 10000 گره در دسی متر مربع با نخ ابریشم بافته می شوند. به دلیل گران قیمت بودن الیاف و دشوار بودن بافت آن، قالی های ابریشمی دارای قیمت زیادی می باشند. زیبایی و ظرافتی که در قالی ابریشمی وجود دارد آن ها را در بین مردم ایران و جهان محبوب کرده است.
بهترین فرش دست باف در طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی
بهترین نوع این محصولات از نظر طرح و رنگ بر اساس سلیقه و نیاز مشتری تعیین می شوند. اما برای تشخیص کیفیت باید مشخصات و مراحل تولید فرش دستباف را در نظر داشته باشد
روش تشخیص کیفیت و بهترین قالی دستباف در طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی
بررسی ابعاد : اختلاف در طول و عرض اگر در حد کمی باشد قابل چشم پوشی است. اگر اختلاف در ابعاد زیاد باشد مخصوصا در قالی های کوچک باعث کاهش کیفیت آن می شود.
طرح و رنگ : نقشه فرش دستباف باید کاملا متقارن باشد و هم چنین رنگ های یکدست در آن به کار رفته باشد. می توان با اندازه گیری فاصلهی گل و طرح ها یا تا کردن، تقارن آن را بررسی کرد.
بررسی پرز قالی : پرز، گره یا ریشه باید دارای دوام، درخشش و انعطاف باشد. محصولاتی که دارای پرزهای نرم هستند نسبت به پرزهای ضخیم دوام کمتر دارند و گرد و غبار بیشتری جذب می کنند. مهم ترین عامل در تعیین کیفیت مراحل تولید فرش دستباف است. می توان از پشت محصول تعداد گره، تراکم و کوبیدگی پود و واضح بودن طرح را بررسی کرد.
جمع بندی و نتیجه گیری
صنعت فرش از نظر اشتغالزایی، ایجاد ارزش افزوده و تحصیل ارز، نقش به سزایی در اقتصاد کشورمان دارد. این صنعت ضمن دارا بودن کم ترین میزان ارزبری، کم هزینه ترین شیوه ایجاد اشتغال در کشور را نیز به خود اختصاص داده است. امید است تا با عنایت بیشتر به صنعت ارزشمند قالی و قالیبافی در ایران، روز به روز شاهد رونق روز افزون صنعت فرش باشیم.
و اما شرکت دانش بنیان مشاوره مدیریت و مهندسی بهین صنعت یاب، با بیش از ۱۰ سال تجربه مفید در زمینه مشاوره صنعتی و سرمایه گذاری و تدوین طرح های توجیهی به روز و مستند، آمادگی خود را در جهت مراحل احداث کارگاه قالیبافی و نگارش طرح توجیهی احداث کارگاه قالیبافی، اعلام می کند
جدیدترین استارت آپ ها با موضوعات کارآفرینی
نوید جوادی –
سرمایه ثابت زیادی لازم داره؟
عباس آبادی –
سرمایه ثابت بسیار کمی نیاز دارد
آمنه دهقان –
این طرح تو چه مناطقی بهتر جواب میده؟
عباس آبادی –
بیشتر در مناطق روستایی