طرح توجیهی پرواربندی بره

(1 بررسی مشتری)

990,000ریال

طرح توجیهی پرواربندی بره را با 99 هزار تومان دانلود؛سپس جهت سفارش طرح توجیهی با ویژگی های پروژه تان با شماره 09333673303 تماس بگیرید.

طرح توجیهی پرواربندی بره، پرواربندی به فرآیند پرورش و نگهداری حیوانات مانند گاو، بز، گوسفند و بره به منظور تولید گوشت، شیر و دیگر محصولات حیوانی گفته می‌شود. این عمل به منظور تأمین نیازهای مردم به محصولات حیوانی، ارائه شغل و درآمد به افراد و بهبود اقتصاد کشور انجام می‌شود.

سفارش طرح توجیهی پرواربندی بره

برای سفارش طرح توجیهی پرواربندی بره می توانید با کارشناسان ما در کانون مشاوران طرح توجیهی تماس بگیرید.

پرواربندی در طول سال‌های گذشته به دلیل توجه به تأمین نیازهای غذایی جامعه و کاهش وابستگی به واردات محصولات حیوانی و همچنین رشد جمعیت و نیاز به ایجاد شغل و درآمد، به عنوان یک فعالیت مهم در کشور مطرح شده است. هدف اصلی پرواربندی افزایش تولید و بهبود کیفیت محصولات حیوانی است. این فعالیت نه تنها به بهبود اقتصاد و تأمین نیازهای مردم کمک می‌کند، بلکه نقش مهمی در حفظ و ارتقای سلامت عمومی جامعه نیز دارد.

مقدمه ای بر طرح توجیهی پرواربندی بره

گوشت یکی از اجرای اصلی و مهم جیره غذایی انسان است. برای تهیه گوشت قرمز بره و گوساله پرواربندی می‌شوند تا بتوان بخشی از گوشت قرمز موردنیاز کشور را تأمین کرد.

*پرواربندی بره‌ها به معنی افزایش وزن دام در یک دوره مشخص و نسبتاً کوتاه است که اجزا ضروری برای اجرای آن خرید دام و وجود شرایط محیطی مطلوب است.

وقتی صحبت از شرایط محیطی مطلوب می‌شود یعنی اینکه شرایطی را برای دام فراهم کنیم تا پرواربندی به بهترین شکل انجام شود، شرایط محیطی مطلوب برای گوسفندان شامل تغذیه کامل، تأمین جایگاه مناسب و بهداشتی و رسیدگی به امور بهداشتی دام‌ها می‌باشد.

مسلماً پرواربندی بره هم مانند هر کاری دیگری جوانب منفی و مثبتی دارد که لازم است قبل از شروع به کار این جوانب بررسی و مورد ارزیابی قرار بگیرند. پرواربندی بره معمولاً جز بهترین مشاغل درزمینهٔ کشاورزی و دام‌پروری محسوب می‌شود.

هدف از نگارش طرح توجیهی پرواربندی بره

طرح توجیهی پرواربندی بره قبل از راه‌اندازی هر کسب و کار، اهمیت بسیاری دارد، به ویژه در مورد پرواربندی بره. این طرح، ابزاری اساسی است که به کارآفرینان کمک می‌کند تا پیش از شروع هر گونه فعالیت تجاری، مزایا و معایب را با دقت بررسی کنند. با ارائه برآوردهای مالی دقیق و تحلیل‌های بازاری صحیح، طرح توجیهی پرواربندی بره به کسب و کارها این امکان را می‌دهد که خطرات را کاهش دهند و به صورت موثرتری منابع خود را مدیریت کنند.

علاوه بر این، طرح توجیهی پرواربندی بره با تاکید بر بهره‌وری اقتصادی، کاهش ریسک‌های مالی، و افزایش سودآوری، دامداران را در جذب سرمایه و توسعه کسب و کارشان حمایت می‌کند. به طور کلی، طرح توجیهی پرواربندی بره قبل از راه‌اندازی کسب و کار، ابزاری حیاتی است که اطمینان می‌دهد فعالیت تجاری شما با موفقیت و پایداری اجرا شود

نگاهی طرح توجیهی پرواربندی بره سال 1403

طرح توجیهی پرواربندی بره سال 1403 روستایی و صنعتی :  به طور کلی پرورش و پرواربندی بره به معنای خرید دام سبک ( بین 20 الی 30 کیلوگرم ) نگهداری در مدت مشخص با جیره اختصاصی و اقتصادی و در انتها ارایه به بازار و کسب سود و درامد را گویند ، پرورش و پرواربندی بره به طور کلی بین سه الی چهار بار در سال با توجه به شرایط محیطی و جغرافیایی انجام می شود.با آزاد شدن قیمت نهاده ها مانند جو ، ذرت و سویا به بررسی سود ، زیان و سرمایه مورد نیاز پرورش و پرواربندی بره می پردازیم.

همان طور که در سال 1401 گذشت قیمت نهاده های دامی با آزاد شدن ارز و حذف ارز دولتی جهت خرید خوراک قیمت کنسانتره و خوارک دامی به چندین برابر رسید ، در مقابل اوایل سال 1401 با توجه به عدم تغییر قیمت دام زنده نسبت به گذشته ( 60 الی 75 هزار تومان ) پرورش گوسفند و بره پرواری توجیح پذیر نبود ، در اواخر سال 1401 با جهش ناگهانی قیمت دام زنده ( گوسفند و بره ) پرورش و پرواربندی بره توجیح پذیر شد.

سال 1402 سالی خوب برای دامداران بود ، قیمت نهاده های دامی نسبت به سال 1401 کاهش پیدا کرد از طرفی قیمت دام زنده با صعود مناسب به 250 هزار تومان رسید .سال 1402 سالی بود که بر خلاف سال های 1399 و 1401 زیان ده نبود بلکه سود دهی مناسبی داشت. در طرح توجیهی پرواربندی بره 250 راسی به بررسی سرمایه گذاری مورد نیاز احداث دامداری ، سود و زیان و درامد پرداخته ایم.

شروع کار و سرمایه گذاری مورد نیاز احداث دامداری پرواربندی بره در طرح توجیهی پرواربندی بره

عقل حکم می کند قبل از سرمایه گذاری در هر شغلی به همه جوانب ان بپردازیم.ما در طرح های توجیهی بره پرواری به بررسی صفر تا صد یک دامداری پرداخته تا متقاضی بتواند به درستی تصمیم بگیرد ، اقدام کند و به بازدهی مد نظر برسد.در صورتی که در ابتدای مسیر و انتخاب هستید و نمیدانید پرواربندی گوساله بهتر است یا پرواربندی بره ، پیشنهاد می کنیم طرح های توجیهی پرواربندی گوساله را نیز مطالعه کنید .

ولی در نظر داشته باشید پرواربندی بره زود بازده تر بوده و نسبت به پرورش گوسفند داشتی و پرواربندی گوساله سرمایه شما در مدت زمان کمتری بازگشت داده می شود.به طور خلاصه طول دوره پرواربندی بره کوتاه تر از پرواربندی گوساله می باشد.همچنین سرمایه گذاری کمتر نیاز دارد.

در پاراگراف های ذیل طرح توجیهی پرواربندی بره به اهمیت پرواربندی ، بررسی سرمایه گذاری مورد نیاز احداث دامداری و سایر موارد پرورش  همچنین شرایط احداث دامداری می پردازیم.

پرورش گوسفند و بره پرواری نسبت به سایر دام ها مزایی دارد که در ادامه طرح توجیهی پرواربندی بره توضیح می دهیم:

گوسفندها نسبتاً کوچک هستند و در مقایسه با گاوها، اسب ها و سایر دام ها  نگهداری راحت تری دارند.

گوسفندان به مرتع زیادی نیاز ندارند. آنها ،  گیاهان و علف های هرزی را که در خاک فقیر هم  رشد می کنند می خورند.

کود گوسفندی خاک را بارور می کند.

گوسفندها حیوانات آرام  و مطیع هستند (اگرچه قوچ ها گاهی می توانند تهاجمی باشند) .

گوسفند به فضای زیادی  برای نگهداری نیاز ندارد. حتی در یک جریب می توان از یک گله کوچک – سه یا چهار میش و بره های آنها نگهداری کرد.

انتخاب نژاد

هنگام انتخاب نژاد گوسفند مناسب، اولین چیزی که باید در نظر بگیرید هدف پرورش گوسفند است. آیا آنها را برای تولید گوشت , شیر و پشم، پرورش می دهید؟

اگرچه گوسفندها  به اندازه گاو یا بز شیر تولید نمی کنند، برخی از مردم از طعم شیر گوسفند لذت می برند و می توان از آن برای تهیه پنیرها و ماست های خوشمزه استفاده کرد.

شما همچنین باید آب و هوای محلی خود را در نظر بگیرید، بنابراین از اطراف بپرسید که چه نژادهایی توسط سایر کشاورزان در منطقه پرورش داده می شوند.

بیش از 200 نژاد گوسفند وجود دارد، اما لیستی از آنهایی که بیشتر پرورش داده می شوند نسبتا کوچک است.

 

پس از تصمیم گیری در مورد یک نژاد، انتخاب دقیق حیوانات بسیار اهمیت دارد. اطمینان حاصل کنید که گوسفند را مستقیماً از شخصی که آنها را بزرگ کرده است خریداری می کنید. به گله ای که گوسفند از آن می آید نگاه کنید.

به طور سنتی، گوسفندان در مزارع و دامداری ها به منظور ایجاد درآمد برای مزرعه و خانواده پرورش داده می شدند. در حالی که برخی از مزارع اکثریت درآمد خود را از پرورش گوسفند به دست می آورند، در واقع، پرورش گوسفند از بسیاری از کارهای کشاورزی دیگر بیشتر است. پرورش گوسفند در کنار کار کشاورزی و  کشاورزان نیمه وقت بسیار مناسب است . همچنین پرورش گوسفند فعالیت خوبی برای جوانان و بازنشستگان است.

انواع نژاد گوسفندان در طرح توجیهی پرواربندی بره

 

وضعیت فیزیکی گوسفند را بررسی کنید، به خصوص جزئیات زیر:

چشم ها باید شفاف و روشن باشند.

دندان ها را نباید ساییده یا از دست داد. فک پایین نباید زیر شات یا بیش از حد باشد.

سر و گردن را از نظر وجود توده یا تورم بررسی کنید، که ممکن است به معنای عفونت کرم یا آبسه درمان نشده باشد.

سم گوسفند باید به درستی کوتاه شود و گوسفند نباید بلنگد. (مطمئن شوید که سایر گوسفندان گله نیز لنگ نمی زنند، زیرا ممکن است به این معنی باشد که آنها پوسیدگی پا دارند که می تواند گوسفندان شما را آلوده کند.)

گوسفند باید پشت پهن و بدن سالم داشته باشد و خیلی لاغر و یا خیلی چاق نباشد.

در صورت خرید یک میش بالغ، مطمئن شوید که پستان سالم است و توده ای نیست – این می تواند نشان دهنده ورم پستان باشد و می تواند به تولید شیر او برای بره های آینده آسیب برساند.

داشتن یک دامپزشک برای بازرسی هر گوسفندی که می خواهید بخرید می تواند به شما در انتخاب بهترین گوسفند کمک کند.

مراقبت و تغذیه گوسفند در طرح توجیهی پرواربندی بره

گوسفندها حیوانات نشخوارکننده هستند، به این معنی که آنها عمدتاً از گیاهانی مانند علف تازه و یونجه می خورند ,  اگر  در کنار اینها با علف های مرتعی خوب، نمک، مکمل های ویتامین و مواد معدنی و آب شیرین تغذیه شوند، می توانند به خوبی رشد کنند.

مراتع برای گوسفندان می تواند شامل مخلوطی از علف ها و درختان باشد. به طور کلی، یک هکتار مرتع با کیفیت خوب می تواند نیاز غذایی چهار گوسفند را تامین کند.

در حالی که علف مرتع در حال رشد است، گوسفندان می توانند بدون مکمل تغذیه کنند، اما در زمستان یا اگر خشکسالی وجود دارد، باید رژیم غذایی آنها را با یونجه و/یا غلات تکمیل کنید. مطمئن شوید که به جای گذاشتن یونجه روی زمین، جایی که خیس و کثیف می شود، از یک فیدر بلند استفاده کنید. میش هایی که می خواهند بره بره یا گوسفندی که شما برای بازار پرورش می دهید، از مکمل های غلات بهتر است تغذیه شوند.

گوسفندانی که  نسبت به سایر گوسفندان به پروتئین بیشتری نیاز دارند، گوسفندانی هستند که  در جاهایی که علف های مرتعی فقیر دارند یا به اندازه کافی برای تامین و در دسترس نیست ، باید  برای آنها مکمل های غلات مواد مغذی لازم را فراهم کرد.

ویتامین‌ها و مکمل‌های معدنی باید مخصوصاً برای گوسفند فرموله شوند. مخلوط‌های معدنی برای حیوانات دیگر ممکن است حاوی مقادیر زیادی مس باشد که می‌تواند برای گوسفند سمی باشد.

مانند سایر نشخوارکنندگان، گوسفندان برای جلوگیری از نفخ به نمک نیاز دارند.

نکاتی که باید هنگام تهیه، خوراک دام باید مورد توجه قرار بگیرد:

1- جیره باید حاوی نیازهای غذایی کامل حیوان و متعادل بوده و عناصر معدنی، املاح و ویتامین ها کافی باشد.

2- تنوع تا حد امکان در مواد خوراک مصرفی جهت افزایش امکان داشتن مواد مغذی مختلف و افزایش اشتها  مد نظر باید  با در نظر گرفتن جنبه اقتصادی.

3- خوراک باید خوب مخلوط شود زیرا غلظت و افزایش ماده ای مانند سبوس منجر به اسهال می شود در حالی که غلظت و افزایش کنجاله منجر به یبوست می شود.

4- درجه بندی در هنگام تهیه خوراک غلیظ و یا تغییر نوع خوراک انجام شود.

طرح توجیهی پرواربندی بره 200 راسی درطرح توجیهی پرواربندی بره

 

نرده و حصار کشی  و پناهگاه برای گوسفندان در طرح توجیهی پرواربندی بره

در آب و هوای گرم و در ماه‌های گرم تابستان، گوسفندان به سایه درختان یا سقف باز نیاز دارند. مطمئن شوید که در این مواقع آب تازه و خنک زیادی داشته باشند.

گوسفند به محافظت زیادی نیاز ندارند. آنها ترجیح می دهند یک سوله ساده، رو به جنوب و سه طرف داشته باشند تا از آنها در برابر بدترین باران، سرما، برف و باد محافظت کند. اندازه سوله باید برای هر گوسفند بالغ 1.5 تا 2  مترمربع باشد.

یک استثنا این است که گوسفندان شما در طول زمستان بره به دنیا بیاورند. اگر چنین است، در نظر گرفتن محل مناسب  برای محافظت از حیوانات جوان ضروری است.

رسیدگی به گوسفند در طرح توجیهی پرواربندی بره

اگر برخی از اصول حرکت و رفتار آنها را که به طور غریزی است درک کنید، به راحتی می توانید آنها از آنها نگهداری کنید:

گوسفندها همیشه تمایل دارند به سمت گوسفندان دیگر حرکت کنند و از دیگران در گله پیروی کنند.

سود پروش بره در طرح توجیهی پرواربندی بره

در کار پرورش گوسفند و بره های پرواری بیشترین  درآمد از طریق فروش بره یا گوشت به دست می آورند. در نتیجه، قیمت گوشت بره تأثیر زیادی بر سودآوری دارد.

سود بره پرواری در سال ۱۴۰1 و محاسبه نحوه درآمد در طرح توجیهی پرواربندی بره

بره گوشت گوسفندی است که کمتر از یک سال سن دارد. گوشت گوسفندی به گوشت گوسفندی گفته می شود که سنش بیش از یک سال باشد. گوشت گوسفندی یک ساله از گوسفند 1 تا 2 ساله به دست می آید. گوشت گوسفندی طعم تندتری نسبت به گوشت بره دارد و معمولاً توسط اکثر مصرف کنندگان کمتر ترجیح داده می شود.

در یک حیوان زنده، سن را می توان با معاینه دندان های جلویی (ثنایا) تعیین کرد. یک بره هشت دندان شیری روی فک پایین دارد، در حالی که یک بره یک ساله اولین جفت دندان ثنایای دائمی خود را بریده است و یک گوسفند جفت دوم خود را بریده است. در لاشه، سن با وجود یا عدم وجود قرقره یا مفصل شکسته تعیین می شود. مفصل شکستگی ناحیه غضروفی استخوان توپ است که استخوانی نشده (استخوانی) شده است. این مفصل با افزایش سن استخوانی می شود و به چیزی تبدیل می شود که به آن مفصل قرقره می گویند.

لاشه بره دارای دو مفصل شکستگی در ساقهای جلویی است. مفاصل قرمز، مرطوب و متخلخل هستند. دنده های لاشه بره از نظر شکل متفاوت بوده و در سطوح در معرض قرمزی کمی دارند. لاشه گوشت گوسفند دارای دو مفصل قرقره است. دنده ها پهن، مسطح و به رنگ استخوان بالغ هستند. یک لاشه یکساله معمولا حداقل یک مفصل قرقره دارد. سن عامل مهمی است که ارزش لاشه گوسفند را تعیین می‌کند.

بیماری های گوسفند در طرح توجیهی پرواربندی بره

گوسفندان تحت تأثیر تعدادی از بیماری ها از جمله ویروس ها یا انگل ها هستند، اعم از داخلی مانند کرم های گرد، کرم های نواری، کلیوی یا خارجی مانند مگس خانگی، کرم پیچ، مگس بینی گوسفند، مگس انباری، کک پشم گوسفند و کنه.

بیشتر این بیماری ها به دلیل عدم رعایت بهداشت در خوراک، گله، محل زندگی و ابزار قیچی پشم منتقل می شود. توصیه می شود به جای سمپاشی سطحی برای گوسفندان حمام تهیه شود تا مواد ضدعفونی کننده به پوست حیوان برسد به دلیل وجود لایه ضخیم پشم روی آن، همچنین این فرآیند از تمیز کردن پشم گوسفند قبل از چیدن یا تهیه آن باید باشد.

 

تأسیسات لازم برای پرواربندی بره پرواری در طرح توجیهی پرواربندی بره:

1-    آغل

2-    بهاربند

3-    انبار

4-    سیلو

5-    قرنطینه

6-    چاله ضدعفونی دام

7-    ورودی

8-    دریچه‌های هوا

روشهای پرواربندی بره در طرح توجیهی پرواربندی بره

تهیه خوراک دام و کنسانتره به عنوان مکمل غذایی

تهیه جو و یونجه برای تغذیه گوسفند افشاری

بردن آنها به مراتع و چرا در زمان های مناسب

مناطقی از کشور وجود دارند که در فصل هایی از سال می توان حیوان را برای چرا و تغذیه به چراگاه و صحرا برد که در این روش هزینه های خوراک دام تا حد زیادی کاهش می یابد، ولی تنها ماه هایی از سال است که می توان این کار ار انجام داد و باید برای فصل های سردی که نمی توان گوسفندان را به چرا برد خوراک آنها از قبل تهیه کرد.

مدت زمان پرواربندی بره ها با توجه به نژادهای بومی کشور متفاوت است و معمولا یک دوره 100 روزه در نظر گرفته می شود، لیکن در مورد بره نژاد افشاری چنانچه کیفیت و بازار پسندی لاشه مدنظر باشه مناسب ترین مدت دوره پروار حداکثر 80 روز توصیه می شود.

بررسی بازار پرواربندی بره در طرح توجیهی پرواربندی بره

نیاز انسان به پروتئین موجب شده که دام های اهلی توسط بشر نگهداری و پرورش یافته و بخشی از نیاز غذایی وی را تامین نمایند. گرچه در سال های اخیر جایگزین‌هایی برای گوشت قرمز معرفی شده است ولیکن طعم و مزة گوشت کماکان این محصول را بدون رقیب نگه داشته است.

با عنایت به اینکه جمعیت دامی یک کشور سرمایه ملی محسوب می‌گردد تداوم تولید و استفاده صحیح از فرآورده‌ های آن حیاتی می باشد. بنابراین تولید گوشت قرمز باید چنان باشد که علاوه بر امکان تداوم تولید، صیانت از جمعیت دامی کشور را به عنوان یک سرمایه ملی و استفادة بهینه از فرآورده‌ های آن را میسر سازد.

افزایش جمعیت کشور در سال‌ های اخیر و به تبع آن افزایش مصرف فرآورده‌های غذایی موجب شده است که روش‌های سنتی استحصال مواد غذایی اعم از کشاورزی و دامداری کارآیی خود را از دست بدهند.

از سوی دیگر با توجه به نیاز حیاتی انسان به پروتئین و همچنین سیاستهای دولت جمهوری اسلامی مبنی بر لزوم خودکفایی و عدم وابستگی به بیگانگان در تامین مواد غذایی اساسی مورد نیاز شهروندان، در گام نخست و دستیابی به بازارهای خارجی منطقه‌ ای و فرا منطقه‌ ای، در گام بعدی، بکارگیری روش‌های علمی نوین اهمیت روزافزونی یافته است.

تهدیدها و مشکلات بر سر راه طرح های پرواربندی بره در طرح توجیهی پرواربندی بره

پرواربندی بره جزء مشاغلی است که نیاز به تخصص و مشاوره دارد. به بیان دیگر اگر بی گدار به آب بزنید ممکن است دچار ضررهای سنگینی شوید. مسائل بسیاری این صنعت را تهدید می کند که برای جلوگیری از وقوع آن باید جدی گرفته شوند. از جمله:

انتخاب و خرید بره نامناسب

خرید غذاهای بی کیفیت که منجر به بیماری دام می شوند

بی توجهی به بیماری های مسری که ممکن است باعث تلف شدن دام شوند

بی توجهی به نوسانات ارزی و عدم تطابق قیمت خرید علوفه و فروش گوشت

پرواربندی بی کیفیت که منجر به تولید گوشت بی کیفیت می شود

بی توجهی به حفظ سلامت دام و عدم تزریق واکسن

و…

توجیه اقتصادی در طرح توجیهی پرواربندی بره

طرح توجیهی پرواربندی بره زمانی موفق خواهد بود که موازی با در نظر گرفتن تجهیزات و مکان مناسب برای شروع کار، بازار هدف را نیز به درستی شناسایی کرده باشد. به این ترتیب علاوه بر بازگشت سرمایه اولیه، سود آن هم قطعی خواهد بود. امروزه با بالا رفتن سرانه مصرف گوشت قرمز مشکل چندانی برای فروش آن وجود ندارد. در صورتیکه گوشت تولیدی از کیفیت خوبی برخوردار باشد، قطعاً به سرعت به فروش خواهد رسید. بازارهای محلی، فروشگاه های عرضه گوشت و کارخانه های تولید سوسیس و کالباس مهمترین خریداران محصولات گوشتی هستند.

علاوه بر این پس از تأمین بازار داخلی، صادرات نیز می تواند به عنوان اولویت دوم در نظر گرفته شود. سرانه مصرف گوشت در خارج از کشور نیز مانند داخل رو به افزایش است. کشورهایی مانند امارات، عراق، افغانستان، پاکستان، سوریه، ترکیه، کویت و… خواهان واردات گوشت قرمز از ایران هستند. توجه داشته باشید که برای صادرات باید برند خود را ثبت کرده باشید.

دریافت مجوز از جهاد کشاورزی با طرح توجیهی پرواربندی بره

دریافت مجوز از جهاد کشاورزی برای کسب و کار پرواربندی بره از اهمیت بسیاری برخوردار است. برای دریافت مجوز از جهاد کشاورزی، لازم است یک طرح توجیهی پرواربندی بره به همراه مدارک و مستندات مربوطه تهیه کرده و به این سازمان ارائه دهید. این طرح توجیهی پرواربندی بره بستگی به درخواست شما می‌تواند حاوی جزئیات کاملی در مورد بررسی بازار، توانایی تولید، نیروی انسانی، میزان سرمایه گذاری و هزینه‌های تولید و … باشد. پس از بررسی و تأیید طرح توسط مسئولین مربوطه، و انجام دیگر مراحل اداری،مجوز رسمی برای شروع کسب و کار پرواربندی بره از سوی جهاد کشاورزی صادر می‌شود. این مجوز برای حجم سرمایه گذاری بالا، بسیار ضروری است و بدون آن نمی‌توان به صورت قانونی فعالیت کرد.

از کجا بره برای پرواربندی بخریم؟

برای شروع یک پروژه پرواربندی بره، به دنبال خرید بره‌های سالم و با کیفیت از مراکز معتبر و نمایندگان معتبر دامداری می‌باشیم. می‌توانیم از نمایندگان معتبر دامداری، بازارهای مخصوص به فروش بره، نمایشگاه‌های دام و حتی اینترنت بهره ببریم.

اهمیت انتخاب نژاد مناسب و بره‌هایی با تاریخچه سلامت قبلی قوی را نباید اغفال کرد. همچنین، مراجعه به دامداران با تجربه و کارشناسان دامپزشکی نیز می‌تواند به تصمیم‌گیری ما در خرید بره‌ها کمک کند. هدف نهایی این است که بره‌هایی با پتانسیل رشد بالا و سازگار با شرایط محیطی موجود در منطقه خود را به دست آوریم و با مراقبت‌های صحیح، این سفر پرواربندی را با موفقیت آغاز کنیم.

سود و درآمد پرواربندی بره در طرح توجیهی پرواربندی بره

پرواربندی بره باعث ایجاد سودآوری و درآمد قابل توجهی برای دامداران می‌شود. این فعالیت، با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های نوین در مدیریت و تغذیه بره‌ها، به تولید گوشت با کیفیت و مرغوب انجام می‌دهد. فرآورده‌های به دست آمده از پرواربندی بره نه تنها تقاضای بازارهای داخلی را برآورده می‌سازند بلکه می‌توانند به عنوان محصولات صادراتی بازارهای خارجی را نیز تأمین کنند.

این به دامداران امکان می‌دهد تا به اقتصاد خود و بهبود شرایط زندگی در مناطق روستایی کمک کرده و به نوعی عاملی مثبت در توسعه اقتصادی محلی باشند. همچنین، توسعه پروژه‌های پرواربندی بره به معنای ایجاد اشتغال و افزایش درآمد مستمر در سطح جامعه می‌باشد که تأثیر مثبت زیادی در کاهش نرخ بیکاری و افزایش رفاه اجتماعی دارد.

صادرات به کشورهای خارجی در طرح توجیهی پرواربندی بره

در طرح توجیهی پرواربندی بره پرواربندی بره باید توجه ویژه‌ای به امر صادرات داشته باشید. این مهم وقتی موفقیت‌آمیز خواهد بود که شما در ابتدا بتوانید نیازهای داخل را شناسایی و رفع کنید. کشورهای زیادی هستند که می‌خواهند از گوشت بره‌های تازه ایرانی استفاده کنند، کشورهای همسایه از جمله عراق، افغانستان، پاکستان، ترکیه، ارمنستان، باکو و برخی از کشورهای اروپایی در این رده قرار می‌گیرند. برای صادرات باید همه مجوزهای لازم را داشته باشید تا بتوانید گوشت‌های تولیدی خود را صادر کنید.

مهم‌ترین خوراک بره‌ها در دوران پرواربندی در طرح توجیهی پرواربندی بره

علوفه تازه:یونجه، شبدر، کاه و سیلوی ذرت باید در رژیم غذایی بره‌ها وجود داشته باشد. البته از بین این موارد، علوفه تازه مهم‌ترین منبع برای رشد بره‌ها است.

کنسانتره: انواع مختلفی از دانه‌ها، گنجاله‌ها، تفاله‌هایی چون نیشکر، مکمل‌های معدنی، مکمل‌ها و ویتامین‌های پودری، از جمله با ارزش‌ترین مواد غذایی هستند که باید در سبد غذایی بره‌ها قرار داده شود.

آب سالم:آب هم از جمله موارد مهمی است که باید دائماً در دسترس بره‌ها باشد. خوردن این مواد غذایی به خصوص مکمل‌های پودری، باعث عطش بره‌ها می‌شود. به همین دلیل باید مکان مورد نظر شما به آب آشامیدنی سالم و تصفیه شده دسترسی داشته باشد.

مقدار غذای مصرفی بره‌ها به ترتیب وزن در طرح توجیهی پرواربندی بره

در پرورش بره های کوچک باید اصول مهم تغذیه بر اساس وزن را رعایت کنید. نمی‌توانید به بره‌هایی که 60 کیلو هستند، حجم غذایی بره‌های 30 کیلویی را بدهید. هر بره‌ای بر اساس وزن خود به مقدار معینی از غذا در طول روز نیاز دارد.

بره‌هایی که 25 کیلو هستند به 800 تا 1000 گرم غذا نیاز دارند.

برای بره‌های 30 کیلوگرمی باید 1200 گرم غذا در نظر بگیرید.

بره‌های 35 کیلوگرمی باید 1400 گرم غذای کامل و کافی در طور روز بخورند.

یک بره 40 کیلوگرمی باید 1600 گرم خوراک مصرف کند.

بره‌هایی که به وزن 45 کیلوگرم رسیدند باید 1700 تا 2000 گرم غذارسانی شوند.

«به طور تقریبی طول پرواربندی بندی بره در ایران بین 90 تا 120 روز است. برای این مدت زمان باید هر روزه از بهترین مواد غذایی برای پرورش بره‌ها استفاده کنید

نحوه نگهداری خوراک دام‌ها در طرح توجیهی پرواربندی بره

در طرح پرواربندی بره باید ساختمانی را برای نگهداری خوراک دام‌ها تأسیس کنید. در این ساختمان باید اصول ایمنی و بهداشتی به صورت کامل رعایت شود. از جمله:

انبار باید کاملاً خشک و به دور از هر گونه رطوبت باشد.

دمای انبار را باید در حد استاندارد تنظیم کنید. کاهش و یا افزایش بیش از حد دما باعث فاسد شدن خوراک بره‌ها خواهد شد.

نور خورشید نباید به داخل انبار و بر روی خوراک‌ها بتابد.

داخل انبار باید کاملاً خنک بوده و هوا به راحتی در آن جریان داشته باشد.

کف و دیوارهای انبار باید از سرامیک و یا سنگ پوشیده باشد. به این ترتیب در صورت نیاز می‌توان انبار را شست.

قبل از اینکه هر گونه مواد خوراکی را در انبار قرار دهید باید آنجا را از هر گونه حشره و سایر جانوران پاکسازی کنید.

در انبار خود قفسه‌هایی را برای نگهداری خوراک دام‌ها در نظر بگیرید. این قفسه‌ها ضمن فلزی بودن باید از زمین فاصله داشته باشند.

نکات مهم برای کاهش تلفات دام در طرح توجیهی پرواربندی بره

 

قبل از انتقال دام‌ها به مکان جدید، حتماً باید آنجا را ضد عفونی کنید.

بره‌هایی که تازه خریداری کردید را در ساختمانی جداگانه قرار دهید. چرا که اگر بیمار باشند در چند هفته اول نشانه‌های بیماری بروز خواهد کرد.

باید به دام‌های تازه خریداری شده، داروهای ضد انگل بدهید. مقدار و تعداد دفعات مصرف این داروها باید طبق تجویز دامپزشک باشد.

دام‌هایی که تازه خریدد را باید با مواد شوینده مخصوص ضد انگل و ضد کنه شست و شو کنید. البته شست و شوی دام‌ها باید به صورت هفته‌ای تا زمانی که آماده کشتار می‌شوند، ادامه داشته باشد.

از مکان مطمئن، خوراک دام‌ها را تهیه کنید. اگر فاسد باشند و شما این موضوع را متوجه نشوید، دام‌هایتان دچار مسمومیت می‌شوند و همه آن‌ها از بین می‌روند.

تهیه زمین مناسب در طرح توجیهی پرواربندی بره

یکی از موارد مهمی که باید در طرح توجیهی پرواربندی بره  پرواربندی بره به آن توجه کنید، تهیه زمین مناسب است. زمین مناسب برای رشد و پرورش بره‌ها بسیار اهمیت دارد و یک دامدار باید توجه ویژه‌ای به این موضوع داشته باشد.

توصیه می‌کنیم که زمین مناسب برای پرورش بره‌ها را خریداری کنید. این مهم به کاهش هزینه‌های اولیه شما کمک خواهد کرد. اگر نمی‌توانید زمین بخرید، آن را به صورت سالیانه اجاره کنید.

در صورتی که بخواهید در تعداد زیاد به پرواربندی بره‌ها بپردازید، باید وسعت زمین و ساختمان شما بیشتر باشد. اگر هم بره‌های شما کم بود، می‌توانید در زمین‌های کوچکتر هم کار خود را شروع کنید.

[: «به عنوان مثال اگر بخواهید 100 رأس بره را پرواربندی کنید به 1000 مترمربع زمین نیاز دارید. در نظر داشته باشید که برای تهیه زمین باید بودجه‌ای برای آن در نظر گرفته باشید»

انبار نگهداری خوراک دام‌ها در طرح توجیهی پرواربندی بره

نکته مهم دیگری که باید در طرح توجیهی پرواربندی بره به آن توجه کنید، بحث نگهداری مواد غذایی است. باید از قبل انبار مناسبی را برای اینکار در نظر بگیرید. انبار باید کاملاً در نزدیکی محل پرورش بره‌ها باشد. به همین دلیل ویژگی‌های یک انبار خوب را برایتان توضیح می‌دهیم:

محیط داخل انبار باید کاملاً از سرامیک باشد.

محیط داخلی انبار باید از رطوبت و گرما دور باشد. این دو مورد عامل اصلی خراب شدن مواد خوراکی دام‌ها است.

قبل از قرار دادن مواد خوراکی دام‌ها باید انبار را سمپاشی و ضدعفونی کنید.

از آنجایی که مواد خوراکی دام‌ها خشک است و احتمال آتش سوزی هم وجود دارد، باید انبار شما به سیستم اطفاء حریق مجهز باشد.

یک نفر مسئول رسیدگی به انبار را استخدام کنید. این فرد باید بهداشت انبار، وضعیت خوراک دام‌ها و همچنین کافی بودن آن‌ها را در نظر بگیرد و در صورت بروز هر گونه مشکلی سریع آن را برطرف کند.

بهداشت دام‌ها در طرح توجیهی پرواربندی بره

یکی از موارد مهمی که در طرح توجیهی پرواربندی بره باید به آن توجه ویژه داشته باشید، بهداشت دام است. بره‌ها در صورتی می‌توانند تا وزن 50 کیلو زنده بمانند که به عنوان یک دامدار، همه اصول بهداشتی را رعایت کنید.

هر چند وقت یک بار باید محل نگهداری دام‌ها را سمپاشی کنید.

آبشخور و آخور دام‌ها باید هر روزه تمیز شوند.

دام‌ها را باید از طریق حمام کنه بشورید. به این ترتیب از انتقال آلودگی جلوگیری خواهید کرد و بره‌ها بیمار نمی‌شوند.

در محل استراحت دام‌ها یک تور قرار دهید تا از ورود حشرات جلوگیری شود.

غذای بره‌ها را از محل دسترسی سگ‌ها و گربه‌ها دور نگهدارید.

اگر بره‌ای بیمار است آن را از دیگر بره‌ها دور نگه دارید.

واکسیناسیون دام‌ها باید به موقع انجام شود.

به دام‌هایی که تازه خریدید داروهای ضد انگل بدهید و مدتی آن‌ها را در قرنطینه قرار دهید. این مهم مشخص می‌کند که بره‌های تازه وارد سالم هستند یا نه.

اگر قرار شد تا بره‌ای را به علت بیماری از بین ببرید، نباید گوشت آن را برای فروش در نظر بگیرید و یا به سگ‌ها بدهید. این موضوع باعث انتقال بیماری خواهد شد.

طرح توجیهی پرواربندی بره

پرورش گوسفند و بره پرواری عبارت است از انتخاب و مراقبت از گوسفندان خوب به منظور بهره مندی از گوشت و شیر و پشم آنها .
گوسفند را می توان در اقلیم های مختلف از جمله مناطق گرمسیری پرورش داد. اکثر مزارع گوسفند توسط یک چوپان با یک سگ گوسفند اداره می شود. اکثر مزارع گوسفندان، حصار، مکان مسقف، مکانی برای پشم تراشی می سازند و امکانات دیگری نیز برای نگهداری از گوسفندان مانند آب، مرتع و مرکز پزشکی وجود دارد.
منبع اصلی درآمد مزارع پرورش گوسفند فروش گوشت بره و شیر و فروش پشم است. کشاورزان با توجه به منطقه و بازار، گوسفندان را از نژادهای مناسب مختلف انتخاب می کنند.

مردم هزاران سال است که گوسفند را برای تولید شیر و گوشت و پشم پرورش می‌دهند ,دلایل زیادی برای پرورش گوسفند وجود دارد.

گوشت یکی از اجرای اصلی و مهم جیره غذایی انسان است. برای تهیه گوشت قرمز بره و گوساله پرواربندی می‌شوند تا بتوان بخشی از گوشت قرمز موردنیاز کشور را تأمین کرد.
*پرواربندی بره‌ها به معنی افزایش وزن دام در یک دوره مشخص و نسبتاً کوتاه است که اجزا ضروری برای اجرای آن خرید دام و وجود شرایط محیطی مطلوب است.
وقتی صحبت از شرایط محیطی مطلوب می‌شود یعنی اینکه شرایطی را برای دام فراهم کنیم تا پرواربندی به بهترین شکل انجام شود، شرایط محیطی مطلوب برای گوسفندان شامل تغذیه کامل، تأمین جایگاه مناسب و بهداشتی و رسیدگی به امور بهداشتی دام‌ها می‌باشد.
مسلماً پرواربندی بره هم مانند هر کاری دیگری جوانب منفی و مثبتی دارد که لازم است قبل از شروع به کار این جوانب بررسی و مورد ارزیابی قرار بگیرند. پرواربندی بره معمولاً جز بهترین مشاغل درزمینهٔ کشاورزی و دام‌پروری محسوب می‌شود

  پرورش گوسفند و بره پرواری نسبت به سایر دام ها مزایی دارد که در ادامه توضیح می دهیم:

گوسفندها نسبتاً کوچک هستند و در مقایسه با گاوها، اسب ها و سایر دام ها  نگهداری راحت تری دارند.
گوسفندان به مرتع زیادی نیاز ندارند. آنها ،  گیاهان و علف های هرزی را که در خاک فقیر هم  رشد می کنند می خورند.
کود گوسفندی خاک را بارور می کند.
گوسفندها حیوانات آرام  و مطیع هستند (اگرچه قوچ ها گاهی می توانند تهاجمی باشند) .
گوسفند به فضای زیادی  برای نگهداری نیاز ندارد. حتی در یک جریب می توان از یک گله کوچک – سه یا چهار میش و بره های آنها نگهداری کرد.

انتخاب نژاد

هنگام انتخاب نژاد گوسفند مناسب، اولین چیزی که باید در نظر بگیرید هدف پرورش گوسفند است.
اگرچه گوسفندها  به اندازه گاو یا بز شیر تولید نمی کنند، برخی از مردم از طعم شیر گوسفند لذت می برند و می توان از آن برای تهیه پنیرها و ماست های خوشمزه استفاده کرد.

شما همچنین باید آب و هوای محلی خود را در نظر بگیرید، بنابراین از اطراف بپرسید که چه نژادهایی توسط سایر کشاورزان در منطقه پرورش داده می شوند.

بیش از 200 نژاد گوسفند وجود دارد، اما لیستی از آنهایی که بیشتر پرورش داده می شوند نسبتا کوچک است.

پس از تصمیم گیری در مورد یک نژاد، انتخاب دقیق حیوانات بسیار اهمیت دارد. اطمینان حاصل کنید که گوسفند را مستقیماً از شخصی که آنها را بزرگ کرده است خریداری می کنید. به گله ای که گوسفند از آن می آید نگاه کنید.

به طور سنتی، گوسفندان در مزارع و دامداری ها به منظور ایجاد درآمد برای مزرعه و خانواده پرورش داده می شدند. در حالی که برخی از مزارع اکثریت درآمد خود را از پرورش گوسفند به دست می آورند، در واقع، پرورش گوسفند از بسیاری از کارهای کشاورزی دیگر بیشتر است. پرورش گوسفند در کنار کار کشاورزی و  کشاورزان نیمه وقت بسیار مناسب است . همچنین پرورش گوسفند فعالیت خوبی برای جوانان و بازنشستگان است.

بررسی بازار

مهم‌ترین مسئله‌ای که در هر کاری لازم است که حتماً قبل از اجرای کار به آن دقت زیاد شود بحث فروش و بازار محصول است که گوشت قرمز مهم‌ترین منابع تأمین پروتئین محسوب می‌شود و ازلحاظ تغذیه‌ای اهمیت زیادی دارد و همین‌طور گوشت گوسفند در بین انواع گوشت‌های قرمز موجود در بازار از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و نسبت به سایر گوشت‌ها علاقه‌مندان بیشتری دارد.

سرمایه‌های اولیه برای شروع کار

از جمله مسائل مهمی که هر کارآفرینی باید به آن توجه ویژه داشته باشد، سرمایه‌های اولیه برای شروع کار است. البته نوسانات ارزی در کشور روند رو به رشدی به خود گرفته و این مهم بر روی قیمت‌ها و منابع اولیه هر کاری تأثیر منفی می‌گذارد، به همین اگر قصد دارید بر روی پرواربندی 100 رأس بره کار کنید باید در حدود یک میلیارد تومان سرمایه اولیه داشته باشید. اگر بخواهید کار را با تعداد کمتری شروع کنید، طبیعتاً هزینه‌های اولیه شما هم کاهش پیدا خواهد کرد.اما توجه کنید که کمتر از این مقدار را پرورش ندهید، چون توجیه اقتصادی ندارد.

شروع کار و سرمایه گذاری مورد نیاز احداث دامداری پرواربندی بره  :

عقل حکم می کند قبل از سرمایه گذاری در هر شغلی به همه جوانب ان بپردازیم.ما در طرح های توجیهی بره پرواری به بررسی صفر تا صد یک دامداری پرداخته تا متقاضی بتواند به درستی تصمیم بگیرد ، اقدام کند و به بازدهی مد نظر برسد.در صورتی که در ابتدای مسیر و انتخاب هستید و نمیدانید پرواربندی گوساله بهتر است یا پرواربندی بره ، پیشنهاد می کنیم طرح های توجیهی پرواربندی گوساله را نیز مطالعه کنید .

ولی در نظر داشته باشید پرواربندی بره زود بازده تر بوده و نسبت به پرورش گوسفند داشتی و پرواربندی گوساله سرمایه شما در مدت زمان کمتری بازگشت داده می شود.به طور خلاصه طول دوره پرواربندی بره کوتاه تر از پرواربندی گوساله می باشد.همچنین سرمایه گذاری کمتر نیاز دارد.

در پاراگراف های ذیل به اهمیت پرواربندی ، بررسی سرمایه گذاری مورد نیاز احداث دامداری و سایر موارد پرورش  همچنین شرایط احداث دامداری می پردازیم.

طرح توجیهی پرواربندی بره

پرواربندی بره چرا و چگونه :

امروز در کشور ما ، علیرغم واردات مواد غذایی ، مصرف سرانه پروتئین دامی دارای متوسط 19 گرم در روز می باشد و این در حالی است که متوسط مصرف سرانه این ماده غذایی 24 گرم در روز باید باشد و در کشور های پیشرفته و توسعه یافته میانگین سرانه 57.3 گرم در روز میباشد . (از FAO نقل شده است ) .
بر اساس استاندارد های جهانی مصرف سالیانه گوشت قرمز سرانه 35.5 کیلو گرم بایستی باشد و در کشور ما این رغم حدود 20 کیلو گرم در سال است و کاهش جدی را از توصیه های کارشناسان تغذیه ای جهان نشان می دهد . پس با توجه به این کاهش ها جا دارد در این خصوص سرمایه گذاری انجام پذیرد تا انشاالله در آینده نه چندان دور شاهد قطع وابستگی و حتی صادرات در این زمینه باشیم .

اهداف پرواربندی بره :

اهداف طرح با توجه به شرحی که در مقدمه گذشت بسیار فراگیر بوده و در ذیل به مواردی از آن اشاره میشود :
1 – تأمین بخشی از نیاز جامعه به پروتئین حیوانی در راستای تحقق نسبی استقلال غذایی دامی
2 – افرایش تولیدات ظرفیت دامی
3 – جلو گیری از کشتار دامها قبل از وزن مطلوب و استفاده بهینه از منابع موجود
4 – فر آیند نمودن تولیدات زراعی و افزایش ارزش افزوده محصولات زراعی
5 – ایجاد اشتغال و بوجود آوردن در آمد صحیح برای جامعه
6 – حفظ مراتع کشور با جلوگیری و کم نمودن فشار چرای دام

شناسایی بهترین نژاد برای پرواربندی بره

برای اینکه کار شما توجیه اقتصادی خوبی داشته باشد، باید بهترین نژاد بره را برای پرواربندی انتخاب کنید. به همین منظور نژادهایی چون افشاری، مهربان، بهمنی، بلوچی، زندی، شال، کردی، لری و سنجابی می‌توانند در مدت تقریبی 100 روز به وزن 50 کیلو برسند. هر چقدر دوره پرورش و نگهداری از بره‌ها کوتاه‌تر باشد، سود بیشتری را به دست خواهید آورد.

نکات مهم در مورد خرید بره‌ها

  • بهتر است که بره‌های نر را در اولویت خود قرار دهید.
  • برای اینکه هزینه خرید بره‌ها کاهش یابد، باید بره‌هایی که دنبه کوچک دارند را بخرید.
  • نباید بین بره‌هایی که می‌خرید تفاوت زیادی وجود داشته باشد. بره‌ها باید از نظر سن و وزن در یک دسته قرار بگیرند.
  • بهتر است که دام‌ها را از نزدیک‌ترین مرکز فروش خریداری کنید. این مهم باعث می‌شود که دام‌ها در طول راه بیمار نشوند.

وضعیت فیزیکی گوسفند را بررسی کنید، به خصوص جزئیات زیر:

  1.     چشم ها باید شفاف و روشن باشند.
  2.     دندان ها را نباید ساییده یا از دست داد. فک پایین نباید زیر شات یا بیش از حد باشد.
  3.     سر و گردن را از نظر وجود توده یا تورم بررسی کنید، که ممکن است به معنای عفونت کرم یا آبسه درمان نشده باشد.
  4.     سم گوسفند باید به درستی کوتاه شود و گوسفند نباید بلنگد. (مطمئن شوید که سایر گوسفندان گله نیز لنگ نمی زنند، زیرا ممکن است به این معنی باشد که آنها پوسیدگی پا دارند که می تواند گوسفندان شما را آلوده کند.)
  5.     گوسفند باید پشت پهن و بدن سالم داشته باشد و خیلی لاغر و یا خیلی چاق نباشد.
  6.     در صورت خرید یک میش بالغ، مطمئن شوید که پستان سالم است و توده ای نیست – این می تواند نشان دهنده ورم پستان باشد و می تواند به تولید شیر او برای بره های آینده آسیب برساند.
  7. داشتن یک دامپزشک برای بازرسی هر گوسفندی که می خواهید بخرید می تواند به شما در انتخاب بهترین گوسفند کمک کند.

 

پرواربندی بره چه سود و مزایایی به همراه دارد؟

در واقع پرواربندی بره در کنار مزایای زیادی که دارد از سود زیادی هم برای افراد برخوردار خواهد بود. این سود می‌تواند مادی باشد و درآمد بالایی را برای فرد به ارمغان بیاورد ولی در کنار آن این سود می‌تواند تولید گوشت اضافه بدون افزایش تعداد دام هم باشد. از مزایای این حرفه می‌توان به بازگشت سرمایه اولیه و اصلی در کوتاه ترین زمان اشاره کرد.

همچنین این حرفه می‌تواند به مراقبت و ارتقا شرایط محیط و مراتع نیز کمک کرده و کیفیت آن‌ها را بهبود ببخشد. از مهم ترین مزایای پرواربندی که جنبه انسانی هم دارد اشتغال زایی می‌باشد که می‌تواند رضایت بسیاری از افراد را به همراه داشته باشد.

بهترین روش برای پرواربندی بره

به طور کلی برای انجام پرواربندی بره باید سعی کنید ابتدا تمامی روش‌های موجود در این زمینه را بررسی کنید و سپس با توجه به مکان خود و شرایط پیرامون آن، یکی از این روش‌ها که برای شما بهینه است را انتخاب کنید. رایج ترین روش‌ها برای پروار کردن بره‌ها عبارت‌اند از پرواربندی بره‌های شیری، پرواربندی بره‌های جوان، پرواربندی بره‌های پیر و پرواربندی به روش مرتفع که هر کدام دارای ویژگی‌ها و مزایای منحصر به فرد خود می‌باشند.

در هر کدام از این روش‌ها باید شرایط ویژه‌ای را برای نگهداری از بره‌ها در نظر گرفت که هر کدام از آن‌ها هزینه‌های کم یا زیادی را برای افراد به همراه خواهد داشت.

مزایای پرواربندی بره و تولید گوشت قرمز

در طرح توجیهی پرواربندی بره باید به مزایای این کار بپردازید که آیا فعالیت در زمینه می‌تواند توجیه اقتصادی داشته باشد یا خیر.

  • باعث افزایش تولید گوشت قرمز می‌شود. در این روش تعداد دام‌ها کمتر است، اما به خاطر فربه شدن و تغذیه خوب، گوشت بیشتری تولید می‌کنند.
  • گوشت بره‌هایی که از طریق پرواربندی افزایش پیدا کرده، کیفیت خوبی دارند و بیشتر به فروش می‌رسند.
  • پرواربندی بره باعث بازگشت سریع سرمایه‌های افراد می‌شود. به طوری که در مدت 3 تا 4 ماه، اصل سرمایه کارآفرین و دامدار بازمی‌گردد.
  • در پرواربندی بره از غذاهای خاصی برای تغذیه بره‌ها استفاده می‌شود. به همین دلیل این کار کمترین آسیب را به منابع طبیعی وارد می‌کند.
  • سود بالای 100 میلیون تومان در ماه از جمله دیگر مزایای این صنعت است.

مراقبت و تغذیه گوسفند

گوسفندها حیوانات نشخوارکننده هستند، به این معنی که آنها عمدتاً از گیاهانی مانند علف تازه و یونجه می خورند ,  اگر  در کنار اینها با علف های مرتعی خوب، نمک، مکمل های ویتامین و مواد معدنی و آب شیرین تغذیه شوند، می توانند به خوبی رشد کنند.

مراتع برای گوسفندان می تواند شامل مخلوطی از علف ها و درختان باشد. به طور کلی، یک هکتار مرتع با کیفیت خوب می تواند نیاز غذایی چهار گوسفند را تامین کند.

در حالی که علف مرتع در حال رشد است، گوسفندان می توانند بدون مکمل تغذیه کنند، اما در زمستان یا اگر خشکسالی وجود دارد، باید رژیم غذایی آنها را با یونجه و/یا غلات تکمیل کنید. مطمئن شوید که به جای گذاشتن یونجه روی زمین، جایی که خیس و کثیف می شود، از یک فیدر بلند استفاده کنید. میش هایی که می خواهند بره بره یا گوسفندی که شما برای بازار پرورش می دهید، از مکمل های غلات بهتر است تغذیه شوند.

گوسفندانی که  نسبت به سایر گوسفندان به پروتئین بیشتری نیاز دارند، گوسفندانی هستند که  در جاهایی که علف های مرتعی فقیر دارند یا به اندازه کافی برای تامین و در دسترس نیست ، باید  برای آنها مکمل های غلات مواد مغذی لازم را فراهم کرد.

ویتامین‌ها و مکمل‌های معدنی باید مخصوصاً برای گوسفند فرموله شوند. مخلوط‌های معدنی برای حیوانات دیگر ممکن است حاوی مقادیر زیادی مس باشد که می‌تواند برای گوسفند سمی باشد.

مانند سایر نشخوارکنندگان، گوسفندان برای جلوگیری از نفخ به نمک نیاز دارند.

 

نکاتی که باید هنگام تهیه، خوراک دام باید مورد توجه قرار بگیرد:

1- جیره باید حاوی نیازهای غذایی کامل حیوان و متعادل بوده و عناصر معدنی، املاح و ویتامین ها کافی باشد.

2- تنوع تا حد امکان در مواد خوراک مصرفی جهت افزایش امکان داشتن مواد مغذی مختلف و افزایش اشتها  مد نظر باید  با در نظر گرفتن جنبه اقتصادی.

3- خوراک باید خوب مخلوط شود زیرا غلظت و افزایش ماده ای مانند سبوس منجر به اسهال می شود در حالی که غلظت و افزایش کنجاله منجر به یبوست می شود.
4- درجه بندی در هنگام تهیه خوراک غلیظ و یا تغییر نوع خوراک انجام شود.

تأسیسات لازم برای پرواربندی بره پرواری:

1-    آغل
2-    بهاربند
3-    انبار
4-    سیلو
5-    قرنطینه
6-    چاله ضدعفونی دام
7-    ورودی
8-    دریچه‌های هوا

 

نکات مهم در پرواربندی:

1-    در هر زمان که اضافه‌وزن دام، با اضافه شدن چربی همره باشد لازم است که پرواربندی برای آن دام پایان یابد.
2-    منظور از پرواربندی تولید چربی نیست بلکه تولید گوشت است.
3-    متداول‌ترین روش پرواربندی تغذیه بره‌های جوان در سن 6 الی 7 ماهگی و در فصل پاییز است.
4-    در پرواربندی استفاده از بره‌های نر بهتر از بره‌های ماده است.

مهم‌ترین اقلام خوراکی که در جیره بره پرواری مورداستفاده قرار می‌گیرند:

1- علوفه: شامل یونجه، شبدر، کاه و سیلو (سیلوی ذرت و غیره)؛ که در این بخش، یونجه به‌عنوان مهم‌ترین علوفه مورداستفاده در جیره بره پرواری است.
2- کنسانتره: شامل انواع دانه‌ها (جو، گندم و…) انواع کنجاله ها (کنجاله سویا، تخم پنبه، آفتابگردان و…)، انواع تفاله (چغندر و نیشکر)، مکمل‌های معدنی (دی کلسیم فسفات، پودر استخوان سنگ‌آهک، آجرهای لیسیدنی و نمک)، مکمل ویتامینی پودر خون، پودر پر، پودر ماهی و غیره؛ که در بخش کنسانتره، جو به‌عنوان باارزش‌ترین اقلام خوراکی مورداستفاده جهت رشد در جیره بره پرواری است.
از طرفی دیگر می‌توان اقلامی که در جیره بره پرواری به کار می‌روند را به دودسته حجیم و غیر حجیم تقسیم‌بندی کرد: اقلام حجیم شامل علوفه‌ها (علوفه‌های مرتع، غلات، حبوبات، یونجه و…) هستند که این گروه ازنظر فیبر خام غنی ولی ازنظر انرژی و پروتئین فقیر هستند. دسته دوم یعنی اقلام غیر حجیم شامل: شامل مواد متراکم یعنی کنسانتره ها هستند شامل انواع دانه، کنجاله و… . این دسته از اقلام برعکس دسته اول، میزان فیبر در آن‌ها پایین اما انرژی و پروتئین بالایی دارند.

استخدام نیروهای انسانی

کار پرورش و نگهداری از بره‌های کوچک به تنهایی قابل انجام نیست. به همین دلیل توصیه می‌کنیم که نیروهای انسانی را به استخدام درآورید. بخشی از این نیروها به عنوان نیروهای خدماتی هستند و برخی از آن‌ها باید متخصص باشند، به عنوان مثال نیروی متخصص یک دامپزشک است که باید وضعیت سلامتی بره‌ها را چک کند. نیروهای خدماتی هم وظیفه نظافت هر روزه محل پرورش بره‌ها و دادن غذا به آن‌ها را بر عهده دارند.

به همین منظور برای هر کداماز نیروهای استخدامی بر اساس فعالیتی که انجام می‌دهند حقوق و مزایایی را در نظر بگیرید، هر چقدر وسعت کار شما بیشتر باشد به تعداد نیروهایی بیشتری نیاز دارید. اما برای یک دامداری کوچک حداقل به سه نفر و برای یک دامداری متوسط حداقل به ده نفر نیروی انسانی نیازمند هستید.

سخن پایانی و نتیجه گیری

مطالب گفته شده نشان می‌دهد که پرورش بره از درآمد، سود و توجیه اقتصادی خوبی برخوردار است. از این رو می‌توانید سرمایه‌های خود را برای فعالیت در صنعت دام کشور به گردش درآورید، توجیه اقتصادی بالا، کسب درآمد چند میلیونی در ماه، سودآوری زیاد، ریسک کمتر و ایجاد فرصت اشتغال برای جوانان نشان دهنده این است که می‌توانید بدون تردید و با تدوین یک طرح توجیهی قدرتمند در این مسیر اقتصادی گام بردارید.

جدیدترین استارت آپ ها با موضوعات کارآفرینی

  1. ثبت و یا تغییرات شرکت
  2. تدوین استراتژی کسب و کار
  3. طراحی سایت
  4. بازرگانی و صادرات و واردات
  5. استانداردسازی و گواهینامه های ایزو
  6. .اخذ مجورها و برون سپاری کارهای اداری
  7. برندسازی
  8. خرید تجهیزات کسب و کار
  9. خرید مصالح ساختمانی

1 دیدگاه برای طرح توجیهی پرواربندی بره

  1. کامران جوادی

    عالی

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید