طرح توجیهی خدمات مکانیزاسیون کشاورزی
به دلایل مختلف در طول زمان زمینهای بزرگ و قطعات کوچک در تقسیم میشوند در چنین حالتی بهکارگیری روشهای نوین کشاورزی و خرید ماشینآلات بزرگ و گرانقیمت برای بهاصطلاح خردهمالکان مقرونبهصرفه نیست و همین مورد رفتهرفته باعث کاهش برابری و مشکلاتی از قبیل مهاجرت به شهرها و حاشیهنشینی خواهد شد درصورتیکه اگر ماشینآلات بهروز و پیشرفته در دسترس جامعه روستایی و محروم قرار گیرد که علاوه بر درامد زایی برای شرکت مزایای بسیار خوبی برای مردم محلی خواهد داشت
سفارش طرح توجیهی خدمات مکانیزاسیون کشاورزی
برای سفارش طرح توجیهی خدمات مکانیزاسیون کشاورزی می توانید با کارشناسان ما در کانون مشاوران طرح توجیهی تماس بگیرید.
مکانیزاسیون چیست؟
مکانیزاسیون کشاورزی عبارت است از مکانیزه و ماشینی کردن اعمالی که قبل از این با دست ،حیوان و یا ابزارهای دیگر بهصورت دستی یا نیمه اتوماتیک و بهصورت سنتی انجام میشوند
به عبارتی مکانیزاسیون کشاورزی عبارت است از انجام امور کشاورزی باهدف صرفهجویی در وقت و هزینه افزایش تولید افزایش درآمد و بهرهوری است .مکانیزاسیون کشاورزی میتواند کمک بزرگی به بخش کشاورزی در مناطق روستایی کمدرآمد و محروم باشد زیرا خرید اکثر این لوازم برای کشاورزان خرده مقرونبهصرفه نیست اما با اجرای این طرح و توسعه آن کشاورزان میتوانند با پرداخت مقدار اجارهبها از ماشینآلات بهروز استفاده نمایند از مهمترین مزایای طرح مکانیزاسیون کشاورزی میتوان به موارد زیر اشاره کرد
۱ –افزایش سطح زیر کشت
۲ –افزایش بهرهوری
۳– افزایش کیفیت محصول
۴– افزایش کمیت محصول
-5 دقت بالا
۶–کاهش هزینههای مربوط به نیروی انسانی و کارگری
-7 کاهش هزینههای تولید
۸ –کاهش مشکلات و وقفههای زمانی
9- افزایش سرعت روند کار
10 – انتقال تجربیات مفید توسط شرکت
اجرای چنین طرحهایی میتواند راهبردی برای رفع موانع تولید بخش کشاورزی باشد.
سرمایه اولیه مورد نیاز برای احداث مرکز خدمات مکانیزاسیون کشاورزی
در طرح توجیهی احداث مرکز خدمات مکانیزاسیون کشاورزی، به منظور داشتن یک برنامه ریزی دقیق و حساب شده، بایستی برآورد درستی از سرمایه اولیه وجود داشته باشد. برای احداث این مرکز خدماتی، اولین قدم خرید یا اجاره ملکی با وسعت مناسب است.
نگهداری تجهیزات و ماشین آلات غول پیکر کشاورزی به فضای کافی نیاز دارد، فضایی بالغ بر 700 متر مربع. هزینه خاکبرداری، ساخت دیوارها، خیابان کشی و فضای سبز، ساخت بنایی شامل انبار، ساختمان اداری، بخش نگهداری از ماشین آلات و ابزار کشاورزی، هزینه مربوط به راه اندازی تاسیسات برق، آب، گاز و سیستم های گرمایشی و سرمایشی، هزینه خرید تجهیزات و ماشین آلات و استخدام نیروهای انسانی با سمت های مورد نیاز همگی جزء هزینه های اولیه محسوب می شوند.
نیروی انسانی که در اجرای طرح توجیهی احداث مرکز خدمات مکانیزاسیون کشاورزی مورد نیاز است، عبارتند از : مدیر طرح، مکانیک و کمک مکانیک، کارمند اداری – مالی، راننده، کارگر و نگهبان.
هزینه های جاری پروژه در حین فعالیت
در طرح توجیهی احداث مرکز خدمات مکانیزاسیون کشاورزی بخشی از سرمایه متقاضی برای هزینه های جاری پروژه تعریف می شوند. با دادن اطلاعات دقیق به صاحب طرح ، برنامه ریزی مالی آگاهانه تر و رسیدن به سود دهی با سرعت بیشتری همراه خواهد شد.
از جمله هزینه های روتین که در طرح توجیهی احداث مرکز خدمات مکانیزاسیون کشاورزی به آن اشاره می شود عبارتند از، هزینه اجاره ملک در صورت استیجاری بودن آن، هزینه مالیات بر درآمد و ملک، دستمزد کارگران و سایر کارمندان هر یک متناسب با سمت و کلاس کاری خود، هزینه نگهداری، استهلاک، تعمیر و خرید قطعات تجهیزات، ماشین آلات و ابزار آلات کشاورزی، هزینه آب، برق، گاز و تلفن، هزینه تعمیر، بازسازی و پاکسازی ساختمان مجموعه و فضای بیرونی آن و هزینه سرویس و تعمیر تاسیسات گرمایشی و سرمایشی. لازم به ذکر است که درصدی از سرمایه کارفرما به صورت دوره ای، برای هزینه های متفرقه و پیش بینی نشده در نظر گرفته می شود.
برآورد میزان سود حاصل از مرکز مکانیزاسیون کشاورزی
با وجود فرهنگ سازی و آموزش های مداوم و مستمری که جهاد کشاورزی در زمینه مکانیزاسیون کشاورزی، در رسانه ها و در سطح شهر داشته است، تمایل کشاورزان در استفاده از روش ها و ابزار آلات نوین به شدت افزایش پیدا کرده است. میزان تقاضای اجاره دستگاه های مکانیزاسیون کشاورزی نیز روز به روز در حال افزایش است.
با این وجود، شما به عنوان متقاضی احداث مرکز خدمات مکانیزاسیون کشاورزی، با ارائه خدمات با کیفیت و در دست داشتن لوازم و ابزارهای متنوع و جدید کشاورزی، به سرعت و در زمان کوتاهی به سود دهی خواهید رسید. طبق آمار و بررسی های صورت گرفته، به طور میانگین، دو سال و نیم زمان برای بازگشت سرمایه اولیه زمان نیاز است.
این رقم بر اساس شرایط مختلفی متغیر خواهد بود. در طرح توجیهی احداث مرکز خدمات مکانیزاسیون کشاورزی، طبق محاسبات و بررسی های دقیق کارشناسی، نرخ بازدهی سرمایه 41.8 درصد تعریف و تعیین شده است
معرفی تجهیزات مورد نیاز برای احداث مرکز خدمات مکانیزاسیون
در تنظیم طرح توجیهی احداث مرکز خدمات مکانیزاسیون کشاورزی، اطلاعات کاملی در مورد تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی این مراکز در اختیار صاحب پروژه قرار خواهد گرفت.
به طور کلی، برای احداث مرکز خدمات مکانیزاسیون کشاورزی تجهیزات زیر مورد نیاز هستند:
- تراکتور
- کمباین
- رتیواتور
- کانال کن و نهرکن کشویی و ثابت پشت تراکتوری
- کلتیواتور
- دیسک 28 پره
- کودپاش سانتریفیوژ
- ماله یا لولر
- گاوآهن
- ردیف کار برای غلات یا بذر پاش
- تریلی دو چرخ کمپرسی
- سمپاش پشت تراکتوری
از لوازم مورد نیاز در ساختمان مرکز خدمات مکانیزاسیون کشاورزی می توان موارد زیر را برشمرد:
- لوازم اداری از جمله تلفن، میز و صندلی های اداری، سیستم های کامپیوتری و …
- ابزار آلات کارگاهی
- اسباب و لوازم مورد نیاز برای اتاق نگهبان و رفاه سایر پرسنل
نیروی انسانی مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی احداث مرکز خدمات مکانیزاسیون کشاورزی ، عبارتند از :
• مدیر طرح
• مکانیک
• کارمند اداری – مالی
• کمک مکانیک
• راننده
• کارگر تمام وقت
• نگهبان
ساختمان سازی مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی احداث مرکز خدمات مکانیزاسیون کشاورزی ، عبارتند از :
• ساختمان اداری و کارگری
• نگهبانی
• انبار ها
• هانگار ماشین آلات
• موتورخانه
جدیدترین استارت آپ ها با موضوعات کارآفرینی
احسان کمالی –
عالی