طرح توجیهی تولید کولر آبی، با توجه به آب و هوای ایران که بیشتر مناطق، گرم و خشک هستند؛ میتواند پربازده باشد. کولر آبی از دستگاههای خنک کننده تبخیری میباشد که اصول کار آن بر مبنای سرمایش تبخیری است؛ به این معنی که از تبخیر هوای محیط به عنوان یک جاذب گرما استفاده میکند. هر چه میزان آب گردشی داخل کولر بیشتر باشد، میزان سرمای ایجاد شده توسط کولرهای آبی نیز بیشتر خواهد بود. اگر علاقه مند به راه اندازی کارخانه و یا کارگاه تولیدی کولر آبی میباشید،
سفارش طرح توجیهی تولید کولر آبی
برای سفارش طرح توجیهی تولید کولر آبی می توانید با کارشناسان ما در کانون مشاوران طرح توجیهی تماس بگیرید.
تاریخچه کولر آبی در طرح توجیهی تولید کولر آبی
اگر بخواهیم بر مبنای عملکرد در مورد این تاریخچه صحبت کنیم باید بگوییم که عمل سرمایش بر مبنای تبخیر آب در گذشته خیلی دور هم با استفاده از بادگیر ها در مناطق مختلف انجام میشده ولی بصورت کاملا سنتی و ابتدایی این عمل صورت می گرفته است. در دهه های ابتدایی قرن بیستم میلادی انقلاب عظیمی در اختراع و پیشرفت تکنولوژی ساخت تجهیزات سرمایشی گرمایشی ایجاد شد که البته کولرهای آبی نیز از این امر مستثنی نبودند. پس از اختراع سیستم سرمایشی توسط آقای کریر در سال ۱۹۰۲، در حدود سال ۱۹۲۰ اولین کولر تبخیری در ایالت آریزونا آمریکا ساخته شد.
پس از این اختراع مقالات و کتاب های زیادی توسط محققان و دانشمندان حوزه تجهیزات سرمایشی تالیف شد که هر کدام باعث پیشرفت این حوزه می شدند؛ تا اینکه دکتر وات در سال ۱۹۸۶ کتابی با عنوان تهویه مطبوع هوای تبخیری (Evaporative Air Conditioning) نوشت که صنعت ساخت کولرهای تبخیری را دگرگون نمود. پس از این کتاب بود که روز به روز تکنولوژی ساخت کولرهای آبی گسترش یافت و هم اکنون کولر هوشمند آبی نیز به راحتی در دسترس عموم مردم جهان قرار دارد.
کولر آبی چیست؟
کولر آبی که در طرح توجیهی تولید کولر آبی مورد بررسی قرار گرفته است یک دستگاه خنک کننده تبخیری است که از طریق سرمایش تبخیری محیط پیرامون خود را خنک می سازد. سرمایش تبخیری یعنی اینکه تبخیر نقش یک جاذب گرمایی موثر را ایفا می کند. در واقع در چنین پدیده ای گرمای موجود در هوا جذب شده و به منظور ایجاد گرمای نهان مورد استفاده قرار می گیرد. آب از طریق گرمای محسوس تبخیر شده و فضای خنک ایجاد می شود. میزان خنک کنندگی کولرهای آبی به میزان آب گردشی در داخل کولر بستگی دارد. منشأ سرمایش تبخیری از سالیان دور بر جای مانده و مورد استفاده افراد زیادی قرار گرفته است.
در گذشته های دور یعنی زمان درباریان افراد به منظور خنک کردن محیط و پایین آوردن دما آبشارهای دیواری در منزل قرار می دادند. یا به طور مثال در گذشته با بهره گیری از آبگیرهای ساخته شده بر فراز آب انبار فضای محیط را خنک می ساختند زیرا باد به طور طبیعی به سوی جریان آب هدایت می شد و دمای باد از مجاورت با آب کاهش می یافت. این باد خنک ناشی از آب سرد قابلیت به طور قابل توجهی فضای محیط را خنک می کرد. در یزد هنوز این نوع بادگیرها در برخی از منازل قدیمی قابل رویت است. با پیشرفت تکنولوژی و ایجاد فناوری جدید انواع کولر آبی با توان بالا تولید و به بازار عرضه شد.
معرفی محصول کولر آبی در طرح توجیهی تولید کولر آبی
مبنای کار کولرهای آبی بر پایه سرمایش تبخیری میباشد. سیستم این کولرها به این صورت است که معمولا برای خنک کردن محیط اطراف خود از یک سیال که در کولرهای آبی این سیال آب میباشد، استفاده میکنند. استفاده از این نوع سیستم که حالا در کولرهای آبی پیاده سازی شده است، به زمانهای بسیار دور برمیگردد. به طوری که مصریان باستان برای خنک کردن فضای داخل خانه آبشارهای دیواری داشتند. بادگیرهایی که هنوز هم در شهر یزد به چشم میخورد دارای اساس کار مشابه با کولرهای آبی هستند. این بادگیرها بر بالای یک آب انبار ساخته میشدند تا جریان باد طبیعی به سمت آب حرکت کند و بتواند محیط خانه را خنک نماید. با پیشرفت فناوری، این سیستم در کولرهای آبی پیاده سازی شد. همانطور که در طرح توجیهی کولر آبی آمده است، بدیهی است کولرهای آبی تولید شده نسبت به روشهای قدیمی سرمای بیشتری را تولید میکنند و البته میزان باد خنک تولیدی آن نیز توسط مصرف کننده قابل تنظیم است.
اجزای کولر آبی در طرح توجیهی تولید کولر آبی
کولر آبی در مجموع و در قالب یک پکیج در اختیار مشتری قرار میگیرد. این وسیله برقی است و باید در بیرون از خانه نصب شود و سرمایش تولیدی را توسط کانالهای تعبیه شده به داخل بفرستد. کولرهای آبی از اجزای بدنه ثابت و متحرک مختلفی تشکیل شده اند. در اطراف کولر دریچههایی وجود دارد که پوشالهای کولر آبی داخل آن قرار میگیرند. دریچهها به نوعی طراحی شده اند که ضمن اینکه نگهدارنده پوشالها هستند، اجازه ورود هوا را نیز به داخل کولر میدهند.
1.پوشالها در طرح توجیهی تولید کولر آبی
منظور از پوشال همان رشته های نازک حاصل از چوب است که قابلیت جذب رطوبت و عبور هوا از خود را دارا است. پوشالها رشتههای نازکی از چوب هستند که در بسته بندیهای توری به صورت ثابتی قرار گرفته اند. پوشالها با آب مرطوب میشوند و میتوانند تا مدتی رطوبت خود را نیز حفظ کنند. هوای بیرون با عبور از لا به لای پوشالهای مرطوب خنک شده و وارد کولر میشود.
2.اجزای آبرسانی در طرح توجیهی تولید کولر آبی
اساس کار سرمایش در کولرهای آبی بر اساس طرح توجیهی تولید کولر آبی، وجود آب است. همانطور که پیش تر اشاره کردیم در کولرهای آبی آب باید بر روی پوشالها ریخته شود و آنها همواره مرطوب نگه داشته شوند. برای آبرسانی به پوشالها در کولرهای آبی، پمپ آب و یک شبکه آبرسانی به کار گرفته میشود. کولر به لوله کشی آب شهری وصل میشود و آبی در کف آن جمع میگردد. آب جمع شده در کف کولر به واسطه سیستم آبرسانی در کولر به پوشالها پاشیده میشود. پوشالها میزانی از آب را جذب کرده و مابقی مجدد به کف کولر بازمیگردد. همانطور که در طرح توجیهی کولر آبی آمده است، به منظور جمع نشدن بیش از اندازه آب در کف کولرهای آبی، از یک شناور استفاده میگردد. شناور زمانی که سطح آب به بیش از اندازه معین برسد، جریان آب را قطع میکند. آب اضافی کولر در صورت خرابی شناور به واسطه یک شیر تخلیه از کولر خارج میگردد.
3.موتور کولر آبی در طرح توجیهی تولید کولر آبی
موتور کولر در طرح توجیهی تولید کولر آبی که با نام دینام نیز شناخته میشود، جریان الکتریکی را از طریق برق دریافت میکند و آن را تبدیل به حرکت دورانی و چرخشی کولر آبی میکند. در واقع وظیفه اصلی ایجاد جریان هوا و ورود آن از طریق کانالها به فضای خانه بر عهده موتور کولر آبی است.
4.پروانه و تسمه کولر آبی در طرح توجیهی تولید کولر آبی
یک پروانه به واسطه تسمه به دینام متصل میگردد. زمانی که دینام حرکت دورانی را ایجاد میکند، باعث دوران پروانه نیز میشود. حرکت پروانه جریان هوای ایجاد شده را به سمت کانال هدایت میکند.
5.جعبه تقسیم در طرح توجیهی تولید کولر آبی
کولر وسیله ای است که در بیرون از خانه نصب میشود، اما بسیار مهم است که از طریق خانه قابل کنترل و روشن و خاموش شدن باشد. برای این منظور از جعبه تقسیم استفاده میکنند که با داشتن چندین دکمه، میتواند جریان الکتریکی لازم برای روشن شدن موتور کولر را قطع و یا وصل کند.
انواع کولر آبی در طرح توجیهی تولید کولر آبی
کولرهای آبی در طرح توجیهی تولید کولر آبی دارای انواع مختلفی هستند که در ادامه توضیحاتی پیرامون آنها ارائه کرده ایم :
- کولرهای آبی ثابت : کولرهای آبی ثابت، دسته ای از کولرهای آبی هستند که معمولا در پشت بام خانهها نصب میشوند و هوای ایجاد شده را از طریق کانال کشی وارد خانه میکنند. این کولرهای در ابعاد بزرگ تری تولید میشوند و البته سرمایش بیشتری را نیز تولید میکنند.
- کولرهای آبی قابل حمل : کولرهای آبی قابل حمل، قابلیت استفاده در هر مکانی را دارند و برای استفاده از آنها نیازی به کانال کشی نمیباشد. اتصال آب و برق برای تولید سرمایش در این کولرها کفایت میکند، البته این نوع از کولرهای آبی در مقایسه با کولرهای آبی ثابت ظرفیت کمتری برای تولید باد خنک را دارند.
- کولر آبی سلولزی : از دیگر مدلهای کولر آبی که به تازگی به بازار راه پیدا کرده است، کولرهای آبی سلولزی میباشد. آنچه که این کولر را از کولرهای آبی قدیمی متمایز میکند، نوع پوشال آن است که به جای استفاده از رشتههای باریک چوبی از پدهای سلولزی استفاده میگردد. این پدها بهداشتی تر هستند و البته که باعث افزایش بازدهی کولر و سرمایش تولید شده نیز میگردند.
اهمیت استراتژیکی تولید محصول در طرح توجیهی تولید کولر آبی
اگر دقت داشته باشید در بیشتر زمانها، هوا گرم است و در فصل تابستان نیز این گرما به اوج خود میرسد. توجه داشتن به این نکته میتواند اهمیت استراتژیکی تولید محصول را مشخص کند.
انواع کولرهای گازی و اسپلیتها دارای مصرف برق بالایی هستند و برای اکثر خانوادههای ایرانی توجیه اقتصادی ندارند؛ از طرفی دیگر بیشتر مناطق ایران دارای اقلیم گرم و خشک است و همین دو عامل سبب استقبال بیشتر افراد از کولرهای آبی شده است و در مقایسه با آن، طرح توجیهی کولر آبی سودآوری خوبی دارد.
در حال حاضر نیز با یک نگاه ساده به خانهها و محل کار ایرانیان، میتوان به تعداد بالا و استفاده بیشتر از کولرهای آبی پی برد.
طرز کار کولر آبی در طرح توجیهی تولید کولر آبی
کولرهای آبی به آب شهری متصل هستند. یک الکتروپمپ آب را به از تشتک به ناودانهای بالای پوشالها هدایت میکند. آب بر روی پوشالها میریزد و آنها را همیشه مرطوب نگه میدارد. جهت ثبت نام در سامانه بهین یاب و سامانه مختلف کلیک کنید. الکتروفن شروع به کار میکند و هوا از روی پوشالهای خیس و مرطوب عبور میکند و در نهایت وارد فضای خانه و یا محل مورد نظر میگردد. هوایی که از روی پوشالها عبور میکند باعث میگردد آب موجود بر روی این پوشالها تبخیر شود. گرمای لازم برای تبخیر شدن هوا از طریق گرمای هوای بیرون و جعبه بیرونی کولرهای آبی تامین میشود.
کولرهای آبی که بر مبنای تبخیر آب کار میکنند، بیشتر در مناطقی که دارای آب و هوای گرم و خشک هستند بازدهی دارند. اگر دقت داشته باشید شهرهای شمالی و نقاط مرطوب کشور، از کولرهای آبی استفاده نمیکنند. برای دریافت طرح توجیهی کولر آبی میتوانید با کارشناسان ما در هر جایی که هستید تماس بگیرید.
کد آیسیک مرتبط با صنعت تولید کولر آبی در طرح توجیهی تولید کولر آبی
مطابق با سیستم بین المللی طبقه بندی استاندارد صنایع، کد آیسیک کولر آبی، ” کد 2930512382 ” میباشد.
برای شناسایی و تعین جایگاه کالا در زمان ترخیص از گمرک نیز یک کد تعرفه گمرکی تعیین میگردد که میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا را تعیین میکند. کد تعرفه گمرکی کولر آبی، ” کد 84796010 ” میباشد
اهمیت استراتژیکی تولید محصول در طرح توجیهی تولید کولر آبی
اگر دقت داشته باشید در بیشتر زمانها، هوا گرم است و در فصل تابستان نیز این گرما به اوج خود میرسد. توجه داشتن به این نکته میتواند اهمیت استراتژیکی تولید محصول را مشخص کند. انواع کولرهای گازی و اسپلیتها دارای مصرف برق بالایی هستند و برای اکثر خانوادههای ایرانی توجیه اقتصادی ندارند؛ از طرفی دیگر بیشتر مناطق ایران دارای اقلیم گرم و خشک است و همین دو عامل سبب استقبال بیشتر افراد از کولرهای آبی شده است و در مقایسه با آن، طرح توجیهی کولر آبی سودآوری خوبی دارد. در حال حاضر نیز با یک نگاه ساده به خانهها و محل کار ایرانیان، میتوان به تعداد بالا و استفاده بیشتر از کولرهای آبی پی برد.
مواد اولیه تولید کولر آبی در طرح توجیهی تولید کولر آبی
برای تولید کولرهای آبی به برخی مواد اولیه به شرح موارد زیر نیاز میباشد که در طرح توجیهی کولر آبی آمده است، :
- ورق روغنی
- ورق گالوانیزه
- موتور الکتریکی
- پمپ آب و خازن
- شیر شناور
- پیچ و مهره تخلیه
- یاطاقان
- پولی سر موتور
- پولی انتهای محور فن
- تسمه
- پوشال
- لوله آب پلاستیکی
- لوله بدون درز برای محور فن
- ترمینال برق
- کلید برق هوشمند
- پیچ خودکار
- پیچ و مهره
- رنگ
- مواد چربگیری
- سیلر
- ملزومات بسته بندی
فرآیند تولید کولر آبی در کارگاه مونتاژ کولر آبی
در این قسمت قصد داریم به فرآیند تولید کولر آبی در کارگاه مونتاژ کولر آبی بپردازیم. ماده اولیه این دسته از کولرهای آبی ورق فولای است که در چندین مرحله عملیات مختلفی شامل فرم دهی، پوشش دهی و … بر روی آن انجام میشود. به طور کلی فرآیند تولید کولر آبی در کارگاه مونتاژ کولر آبی در چند مرحله خلاصه میشود که در ادامه به اختصار به آنها اشاره کرده ایم :
- مرحله اول : تولید اسكلت و بدنه کولر آبی در کارگاه مونتاژ کولر آبی
- مرحله دوم : تولید سیستم حلزونی و اجزا داخلی آن در کارگاه مونتاژ کولر آبی
- مرحله سوم : تولید و تكمیل سیستم برق و آب رسانی در کارگاه مونتاژ کولر آبی
- مرحله چهارم : مونتاژ نهایی در کارگاه مونتاژ کولر آبی
تمامی این مراحل به ترتیب و البته با روشهای مختلفی انجام میشود. در طرح توجیهی تولید کولر آبی میتوان متناسب با میزان سرمایه گذاری و ظرفیت تولید از یکی از روشها بهره برد.
ورق فولادی اولین ماده تشکیل دهنده کولر آبی طرح قدیم است. ابتدا ورق فولادی را به خط تولید برده و با شکل دهی و فرم دادن ورق فولادی این محصول پرکاربرد تولید می گردد. اسکلت اصلی یا همان بدنه کولر مهم ترین قسمت هر کولر آبی است. به جز آن سیستم حلزونی، اجزای تشکیل دهنده سیستم حلزونی، سیستم برق رسانی، سیستم آبرسانی و مونتاژ از دیگر اجزای تشکیل دهنده تولید کولر آبی هستند.
کارخانه های تولیدی روش های متعددی را در زمینه تولید کولر آبی به کار می برند اما نوع روش به ضخامت و جنس ورق مورد نظر بستگی دارد. برش کاری از طریق روش های گوناگون در تولید این محصول مورد استفاده قرار می گیرد. برشکاری از طریق قیچی دستی، برشکاری از طریق قیچی گیوتینی، برشکاری از طریق قیچی هیدرولیکی، برشکاری از طریق پرس هیدرولیکی از انواع روش مختلف در تولید می باشد.
البته روش های دیگر همچون بهره گیری از سیستم های گرمازا یا برش کاری از طریق لیزر و روش های مدرن نیز در تولید کولر آبی موثر است اما چنین تکنولوژی هایی هنوز در ایران راه نیفتاده است و یا بهره گیری از برخی روش ها اصلاً به صرفه نخواهد بود.
برش کاری از طریق قیچی دستی یکی از قدیمی ترین روش های موثر در صنعت است که به دو صورت دستی و برقی مدرن مورد استفاده قرار می گیرد. برخی از ورق های فولادی آنچنان ضخیم و مقاوم هستند که به دلیل سختی بالا قابلیت برش از طریق قیچی دستی را ندارند. قیچی های گیوتینی به نسبت دارای سرعت و توانایی بالاتر است. اما قیچی هیدرولیکی برای برش دادن ورق های فولادی ضخیم بسیار مناسب و کاربردی است. به منظور فرم دهی ورق های فولادی از خم کننده های دستی و یا ماشین ها و پرس های خم کن استفاده می کنند.
روش های مختلف برشکاری در طرح توجیهی تولید کولر آبی
با توجه به جنس و ضخامت ورق مورد مصرف در تولید محصول، روشهای مختلف
برشکاری وجود دارند که متداولترین آنها عبارتند از:
الف) برشکاری با قیچی های دستی
ب) برشکاری به کمک قیچی های گیوتینی
ج) برشکاری توسط قیچی های هیدرولیکی
د) برشکاری به کمک پرسهای هیدرولیک
روشهای دیگری نظیر برشکاری با سیستم گرمازا برشکاری مدرن به کمک لیزر، فشار آب و …نیز وجود داشته که یا تکنولوژی آنها در ایران موجود نمی باشد و یا استفاده از آنها مقرون به صرفه نمی باشد بنابراین پرداختن به آنها از حیطه بحث این طرح خارج می باشد.
الف) برشکاری به کمک قیچی های دستی
دامنه کاربرد قیچی های مذکور بسیار وسیع بوده و از قدیمی ترین روشهای برشکاری به شمار می آیند و دارای دو نوع قیچی های دس تی و برقی مدرن می باشند و در صنعت کاربرد فراوان دارند با این وجود به علت ضخامت بیش از حد ورقها و فلزات و یا سختی بالای آنها و سرعت پایین قیچی های مذکور نمی توان از آنها استفاده مطلوب و بهینه به عمل آورد.
ب) برشکاری به کمک قیچی های گیوتینی
سرعت برشکاری در این نوع قیچی ها نسبتا بالا بوده از اینرو در صنایع امروزی کاربرد بیشتری دارند این نوع قیچی ها متناسب با نوع کاربردشان دارای انواع مختلفی هستند . طول برش مفید آنها ۱۰۸ تا ۳۰۸۰ میلیمتر می باشد . قدرت برش این وسایل حدود ۱ تا ۴ میلیمتر بوده و سرعت آنها در حدود ۴۵ ضربه در دقیقه بوده و قدرت الکتروموتور آنها بین ۵ تا ۲۰ اسب بخار می باشد.
ج) برشکاری به کمک قیچی های هیدرولیکی
این نوع قیچی ها معمولا برای برش ورق های ضخیم به کار می روند . امتیاز مهم این قیچی هاامکان تنظیم زاویه برش آنهاست که با افزایش زاویه آن می توان ورقهای ضخیم تر را برید . انتخاب بین قیچی های هیدرولیکی و مکانیکی بستگی به نوع عملیات و شرایط فنی و اقتصادی طرح دارد از عیوب عمده این وسایل سرعت برش کم و تعمیرات و تجهیزات جانبی مورد نیاز آن می باشد.
د) برشکاری به کمک پرس های مختلف
علاوه بر قیچی ها، به کمک پرسهای مختلف نیز می توان با توجه به کار و برش مورد نظر عملیات برشکاری را انجام داد برای این منظور لازم است قالبهایی با خصوصیات برشکاری طراحی و ساخته شده و نهایتاً با سوار شدن این قالبها بر روی پرس و انجام حرکات مکانیکی و اعمال نیرو توسط پرس عملیات برش را ا نجام داد به عنوان مثال جهت حذف زواید یک قطعه ورق که گوشه های نامناسب با شکل غیر هندسی دارد به کمک قالبهای معین می توان از برشکاری توسط پرس استفاده نمود.
روش های مختلف فرم دهی
وسایل و دستگاههای مختلفی به عنوان فرم دهنده قطعات فلزی قابل استفاده بوده که شامل خم کن های دستی و اتوماتیک، انواع پرس ها و … می باشند . عملیات فرم دهی بیشتر توسط پرسها صورت گرفته و خم کن ها عموماً توانای ایجاد فرم های پیچیده را ندارند. در مواردی که عملیات کشش مورد نیاز است از پرسهای هیدرولیکی استفاده می شود اما معایب اینگونه پرسها، سرعت کم و همچنین هزینه های مربوط به تعمیرات و نگهداری آنها می باشد . به دلیل تنوع ماشین آلات فرم دهی فلزات در این تنها اشاره ای به انواع این ماشین آلات می کنیم که عبارتند از:
الف) خم کن های دستی
ب) ماشینهای خم کن
ج) پرسها
روشهای مختلف اتصال اجزا در طرح توجیهی تولید کولر آبی
برای اتصال اجز تولید شده کولر به یکدیگر نیز روشهای مختلفی به شرح موارد زیر وجود دارد.
- پیچ و مهره : از اتصالات موقت است که در این روش یا از پیچهای خودکار و یا پیچهای مهره دار برای اتصال اجزا استفاده میکنند. این روش سرعت بالایی در اجرا دارد و بدون نیاز به مهارت خاصی انجام میشود اما ممکن است پیچها به مرور هرز گردند و کارایی خود را از دست بدهند.
- جوشكاری و چسب كاری: از اتصالات دائم است که برای اتصال قطعات بزرگ تر از قطعات فلزی و برای اتصال قطعات کوچک و فرعی از چسب استفاده میشود. سرعت اجرای این کار نیز بالا میباشد.
- پرچ كاری : این روش نیز از اتصالات دائم است و برای اتصال قطعات به یکدیگر از میخ و پرچ و به دو روش سرد و گرم استفاده میشود. پرچ کاری توسط دستگاه و به روشهای پرچكاری ضربه ای به وسیله چكشهای پرچ دستی، پرچكاری فشاری با ماشینهای پرچ چهار گوش استفاده میشود.
- درز كاری : در این روش برای اتصال اجزا به یکدیگر لبههای قطعه را برگردانده و بر روی یکدیگر سوار میکنند. این روش نیازمند کارگر ماهر است و سرعت اجرای آن پایین میباشد.
روش های مختلف پوشش دهی در طرح توجیهی تولید کولر آبی
روش های مختلف پوشش دهی به شرح ذیل است:
الف) رنگ کاری
در این روش نخست سطح قطعه کار توسط مواد چربگیر شستشو و آماده گردیده سپس به ک مک سیستم پاشش رنگ سطح قطعه کار پوشش دهی می شود . در این روش عموما از دو نوع رنگ معمولی و کوره ای استفاده می شود که در حالت دوم پس از پاشش رنگ قطعه به داخل کوره منتقل شده و حرارت داده می شود این عمل باعث مقاومت بیشتر لایه پوشش در برابر حرارت، خوردگی و سای ر عوامل محیطی خواهد شد از مزایای این روش هزینه نسبتا کم تجهیزات و کیفیت مطلوب می باشد
ب) لعابکاری
این روش نیز مانند روش رنگ کاری است و تنها تفاوت آن در این است که قطعه پس از پوشش دهی در دمای بالاتر و به مدت بیشتر حرارت داده می شود این کار باعث ایجاد مقاومت بیشتر قطعه در برابر حرارت می شود ولی شکننده تر است.
ج) آبکاری
در این روش یونهای مثبت فلز روکش موجود در محلول الکترولیت بر روی قطعه مورد نظر که در محل کاتد قرار گرفته هدایت شده و در نهایت لایه ای از فلز روکش سطح قطعه را فرا می گیرد. از این روش معمولا برای روکش وسایل تزیینی و گران قیمت استفاده می شود.
روش مونتاژ نهایی در طرح توجیهی تولید کولر آبی
با توجه به شکل و ابعاد محصول و همچنین میزان سرمایه اختصاص یافته ممکن است این روش به صورت مکانیزه (خطوط نقاله ) و یا به صورت مونتاژ دستی باشد . در روش مکانیزه چهارچوب اصلی محصول بر ر وی سیستم های انتقال مکانیزه قرار گرفته و در حین عبور از ایستگاه های خط مونتاژ اجزای فرعی توسط پرسنل به صورت اتوماتیک بر روی آن نصب می گردد . هزینه این روش نسبتا بالا می باشد و در واحد های صنعتی بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد . در روش مونتاژ دستی عملیات انتقا ل و نصب قطعات توسط پرسنل صورت می گیرد.
روش تولید محصول در خارج از کشور
از آنجایی که کولر آبی فقط در مناطق گرم و خشک کاربرد دارد، فقط ک شورهایی که دارایچنین آب و هوایی می باشند، تولید این نوع وسیله را در دست دارند، نظیر چین، هند، استرالیا،آمریکا و … . از آنجایی که در طراحی بدنه و اجزاء این کولر بیشتر از ورقهای فولادی و گالوانیزه استفاده شده است، لذا ساخت آن نیاز به تکنولوژی پیشرفته ای ن دارد و تنها با طراحی چند نوع قالب برش، خم، کشش و فرم (که از نوع قالبهای تقریبا ساده می باشند و طراحی و ساخت آنها نیاز به تکنولوژی و دانش فنی بسیار بالا ندارد )، می توان این محصول را تولید نمود .بر همین اساس ایران توانست با استفاده از همان طرح خارجی و وارد ک ردن تجهیزات و قالبهای آن به کار ساخت این محصول مشغول شود و امروزه نیز کولرهای آبی در ایران بر اساس همان طرح ساخته می شود . اما در کشورهای دیگر بدلیل داشتن تکنولوژی برتر و پیشرفته طراحی وساخت (مانند تکنولوژی ساخت قالبهای پیچیده پلاستیک ) و همچنین دانش فنی بسیار بالا، طراحی کولر آبی دستخوش تغییرات چشمگیری شد . بصورتیکه امروزه تکنولوژی ساخت آن بسیار پیشرفته تر از کشور ایران است . مثلا نوعی کولر آبی درکشور چین تولید می شود که دارای طراحی بسیار زیبا با بدنه پلاستیکی که قابلیت جذب ارتعاش را دارد و همچنین دارای کنترل از راه دور ۴ با قابلیت برنامه ریزیهای مختلف مانند تنظیم دور فن، ساعات خاموش و روشن شدن کولر، جهت باد کولر و دیگر موارد را از راه دور دارا می باشد، که این محصول با قیمت مناسب وارد بازارهای جهانی می شود .
ماشین آلات خط تولید کولر آبی
۱- انواع قالب های مورد نیاز در سایزهای مختلف
۲- ماشین اصلاح لبه تشتک کولر
۳- ماشین پانچ تشتک کولر
۴- خط تولید پره پروانه کولر (Blower)
۵- خط تولید رینگ پروانه کولر
۶- ماشین فیتیله رینگ به پره (Hemming)
سرمایه لازم برای راهاندازی واحد تولید کولر آبی پلیمری
سرمایه لازم برای راهاندازی واحد تولید کولر آبی پلیمری به چندین عامل وابسته است.
این عوامل شامل اندازه و مقیاس تولید، فناوری های استفاده شده، تجهیزها و ماشین آلات مورد نیاز، مواد اولیه و قطعات، هزینه های نیروی کار، هزینه های زمین و ساختمان، هزینه های لوازم و تجهیزات، هزینه های مرتبط با تأمین انرژی و آب، هزینه های مدیریتی و هزینه های بازاریابی و توزیع محصول می باشد.
همچنین، هزینه های مرتبط با مطالعات اولیه و طراحی، مجوزها و مقررات قانونی، برآورد هزینه های تولید و سودآوری، و هزینه های مالی نیز باید در نظر گرفته شوند.
به طور کلی، برای تعیین سرمایه لازم برای راهاندازی واحد تولید کولر آبی پلیمری، نیاز است تا تمامی هزینه های مرتبط با فرآیند تولید و عملیات، هزینه های زیرساختی و تأسیساتی، هزینه های نیروی کار، هزینه های مواد اولیه و قطعات، هزینه های تجهیزات و ماشین آلات، و هزینه های مدیریتی و بازاریابی را محاسبه کرد.
در نهایت، با توجه به میزان سرمایه لازم و منابع مالی موجود، تصمیم گیری در مورد راهاندازی واحد تولید صورت می گیرد.
به طور خلاصه، تحلیل فنی و اقتصادی طرح توجیهی تولید کولر آبی پلیمری شامل بررسی عملکرد و کارایی محصول، هزینه های تولید و عملیات، سودآوری و قابلیت سرمایهگذاری، و سرمایه لازم برای راهاندازی واحد تولید می باشد.
این تحلیل ها به کارآفرینان و سرمایه گذاران کمک می کند تا تصمیمات بهتری در مورد راهاندازی و مدیریت طرح توجیهی تولید کولر آبی پلیمری بگیرند.
سودآوری سالیانۀ طرح
سوداوری سالیانه و پتانسیل درآمدزایی تولید کولر آبی بستگی به عوامل متعددی دارد.
این عوامل اساسی عبارتند از:
- حجم فروش: تقاضا و بازارپسندی محصول کولر آبی پلیمری برای سوداوری سالانه بسیار حائز اهمیت است. عواملی مانند نیاز بازار به خنک کنندههای موثر و پیشرفته، رقابت با سایر تولیدکنندگان، تحویل به موقع و کیفیت محصول میتوانند تأثیر بسزایی در حجم فروش و درآمد حاصله داشته باشند.
- هزینه تولید: هزینه تولید کولر آبی پلیمری متأثر از فاکتورهایی مانند هزینه مواد اولیه، هزینه تولید و نگهداری تجهیزات و دستگاهها، هزینه نیروی کار، هزینه تحقیق و توسعه و هزینه تبلیغات است. بهطور کلی، کاهش هزینههای تولید و افزایش کارایی میتواند به افزایش سودآوری و درآمدزایی کمک کند.
موارد دیگری مانند استراتژی بازاریابی، قیمتگذاری مناسب، مدیریت منابع انسانی کارآمد و ایجاد روابط مستحکم با تأمینکنندگان و مشتریان نیز میتواند به بهبود سوداوری و درآمدزایی تولید کولر آبی پلیمری کمک کند.
تعداد کارمندان مورد نیاز
تعداد کارمندان مورد نیاز برای تولید کولر آبی پلیمری به عوامل مختلفی بستگی دارد. برای تعیین نیاز به نیروی کار، عوامل زیر باید در نظر گرفته شوند:
- حجم تولید: تعداد کارمندان مورد نیاز بستگی به حجم تولید مورد نظر دارد. با افزایش حجم تولید، احتمالاً نیاز به نیروی کار بیشتر احساس میشود.
- خط تولید و فرایندهای تولیدی: اگر خطوط تولید پیچیده با فرایندهای تولیدی پیچیده استفاده شود، احتمالاً نیاز به نیروی کار متخصص و بیشتری خواهد بود.
- اتوماسیون و استفاده از تکنولوژی: استفاده از تکنولوژیهای مدرن و اتوماسیون میتواند نیاز به نیروی کار را کاهش دهد. به عنوان مثال، استفاده از موتور BLDC در کولر آبی میتواند به کاهش نیاز به نیروی کار در موتورها منجر شود.
در نهایت، برای تعیین دقیق تعداد کارمندان مورد نیاز، باید بهطور دقیقتر و با توجه به جزئیات بیشتری از فرآیند تولید و شرایط موجود تحلیل صورت گیرد.
هزینه راه اندازی خط تولید کولر آبی
تحلیل مالی و بودجهبندی هزینه راه اندازی خط تولید کولر آبی نیازمند بررسی دقیق هزینهها و درآمدهای مربوط به طرح است. در این تحلیل، عوامل زیر باید در نظر گرفته شوند:
- هزینههای تولید: شامل هزینههای مواد اولیه، هزینههای تولید و نگهداری تجهیزات و دستگاهها، هزینه نیروی کار و سایر هزینههای مرتبط با تولید کولر آبی پلیمری است.
- هزینههای فروش و بازاریابی: شامل هزینههای تبلیغات، هزینههای توزیع و هزینههای مرتبط با بازاریابی و فروش محصول میباشد.
- درآمدها: شامل درآمدهای حاصل از فروش محصول، درآمدهای محتمل از خدمات پس از فروش و سایر منابع درآمدزا است.
با تحلیل هزینهها و درآمدها، میتوان بودجهبندی دقیقی برای طرح توجیهی تولید کولر آبی انجام داد. این بودجهبندی میتواند به شناسایی دقیق تأمین مالی مورد نیاز و ارزیابی سودآوری طرح کمک کند.
همچنین، در این تحلیل میتوان به بررسی مؤلفههای مالی مانند بازگشت سرمایه (ROI)، زمان بازگشت سرمایه (Payback Period) و سود خالص (Net Profit) پرداخت.
✔️ تحلیل نقاط قوت، ضعف، فرصتها و تهدیدها
تحلیل SWOT در طرح توجیهی تولید کولر آبی عبارت است از شناسایی نقاط قوت، ضعفها، فرصتها و تهدیدهای مرتبط با این طرح تولید. در ادامه به بررسی این عوامل میپردازیم:
- نقاط قوت: یکی از نقاط قوت این طرح تولید، استفاده از تکنولوژی های پیشرفته مانند موتور BLDC است که عملکرد بهینه و مصرف انرژی کمتری را فراهم میکند. همچنین، استفاده از مواد پلیمری برای ساخت کولر آبی میتواند وزن کولر را کاهش داده و قابلیت حمل و نقل آن را افزایش دهد. علاوه بر این، کولر آبی هوشمند با قابلیت کنترل و مدیریت از راه دور میتواند تجربه کاربری بهتری را برای مشتریان فراهم کند.
- ضعفها: یکی از ضعفهای ممکن در این طرح تولید، هزینه تولید و قیمت نهایی محصول میباشد. استفاده از تکنولوژی های پیشرفته و مواد پلیمری ممکن است هزینه تولید را افزایش دهد و در نتیجه، قیمت نهایی محصول را برای مشتریان بالا ببرد. همچنین، در صورت وجود رقبا در بازار، رقابت با محصولات مشابه نیز میتواند یک ضعف محسوب شود.
- فرصتها: با توجه به روند رو به رشد صنعت ساختمان و نیاز روزافزون به سیستمهای تهویه، فرصتهای بسیاری برای طرح توجیهی تولید کولر آبی پلیمری وجود دارد. مشتریان میتوانند به دنبال محصولات با عمر مفید بالا، کارایی بهینه و صرفهجویی در انرژی باشند. این فرصتها میتوانند با ارائه کولر آبی مورد بهرهبرداری قرار بگیرند.
- تهدیدها: یکی از تهدیدهای احتمالی در طرح توجیهی تولید کولر آبی پلیمری، وجود رقبا در بازار است. اگر بازار اشباع شده باشد یا رقبای دارای محصولات مشابه و بازاریابی قوی تری باشند، رقابت میتواند سختتر شود. علاوه بر این، تغییرات قوانین و مقررات مربوط به استانداردها و مجوزهای ممکن است نیاز به تغییرات و تطبیقات در فرآیند تولید و محصول داشته باشد.
در مجموع، طرح توجیهی تولید کولر آبی با استفاده از تکنولوژی های پیشرفته و مواد پلیمری، میتواند مزایایی مانند بهینهسازی مصرف انرژی، کاهش وزن و ارائه تجربه کاربری بهتر را به مشتریان ارائه دهد.
با این حال، هزینه تولید و رقابت با سایر رقبا و تغییرات قوانین و مقررات میتوانند چالشهایی را در مسیر موفقیت این طرح ایجاد کنند.
به همین دلیل، بررسی دقیق این عوامل و ارزیابی مناسب آنها در راستای تصمیمگیریهای استراتژیک مرتبط با طرح تولید، ضروری است.
✔️ مشتریان بالقوه
در مورد مشتریان بالقوه برای طرح توجیهی تولید کولر آبی، میتوان گفت که این محصولات در بازار تهویه و سرمایش قابل استفاده هستند.
مشتریان بالقوه میتوانند شامل سازمان ها و شرکتها، صنایع ساختمانی، مراکز خرید، هتلها، رستورانها، و آسایشگاهها باشند.
همچنین، افراد حقیقی نیز میتوانند به عنوان مشتریان بالقوه در نظر گرفته شوند، به شرطی که به دنبال کولرهای آبی پلیمری با ویژگیهای خاص مانند صرفهجویی در انرژی، کارایی بالا و کنترل هوشمند باشند.
برای جذب و نگهداشت مشتریان بالقوه، بهبود ویژگیهای محصول، ارائه خدمات پس از فروش قوی و استراتژیهای بازاریابی مناسب میتواند مؤثر باشد.
✔️ مجوزهای مورد نیاز
برای تولید کولر آبی پلیمری ، ممکن است نیاز به برخی مجوزهای و گواهینامهها باشد. در زیر، به برخی از مجوزهای مورد نیاز اشاره میکنیم:
- جواز تأسیس وزارت صنعت، معدن و تجارت: برای شروع فعالیت تولیدی، ممکن است نیاز به دریافت جواز تأسیس از وزارت صنعت، معدن و تجارت یا سازمان مربوطه در کشور مربوطه باشد. این جواز معمولاً شامل مواردی مانند ثبت شرکت، محل فعالیت، نوع فعالیت و ظرفیت تولید است.
- پروانه بهره برداری: برای انجام فعالیت تولیدی و بهره برداری از واحد تولید کولر آبی پلیمری، نیاز به دریافت پروانه بهره برداری از سازمان صنعت، معدن و تجارت یا سازمان مربوطه میباشد. این پروانه به مجوز استفاده از تجهیزات و منابع طبیعی مورد نیاز برای تولید مشتمل است.
- گواهینامه استاندارد: برای اطمینان از کیفیت و استاندارد محصولات تولیدی، میتوان نیاز به دریافت گواهینامه استاندارد داشت. این گواهینامهها میتواند شامل استانداردهای ملی و بینالمللی مرتبط با کولرهای آبی پلیمری باشد. برای دریافت گواهینامه استاندارد، ممکن است نیاز به انجام آزمونها، بررسی تولید و مطابقت با استانداردهای مربوطه باشد.
در هر صورت، برای دقیقتر و کاملتر شدن اطلاعات، بهتر است با مقامات مربوطه و سازمان استاندارد منطقۀ خود تماس بگیرید تا اطلاعات بروز و دقیقتری درباره مجوزهای مورد نیاز برای تولید کولر آبی پلیمری دریافت کنید.
✔️ مطالعات بازار
مطالعات بازار در طرح توجیهی تولید کولر پلیمری بسیار اهمیت دارد، زیرا این مطالعات به شرکتها کمک میکنند تا درک بهتری از بازار و نیازهای مشتریان پیدا کنند و برنامهریزیهای خود را براساس آنها انجام دهند.
با توجه به رقابت فزاینده در صنعت کولرهای آبی، بررسی بازار و شناخت رقبا و مشتریان بسیار حیاتی است.
مطالعات بازار در طرح توجیهی تولید کولر آبی پلیمری شامل تحلیل نیازها و تقاضاهای بازار، شناسایی مشتریان هدف و نیازهای آنها، بررسی رقبا و تحلیل بازارهای هدف، تعیین قیمت و استراتژی بازاریابی، و ارزیابی مالی میشود.
این مطالعات به شرکت تولید کننده کمک میکنند تا بهترین روشها و استراتژیها را برای ورود به بازار پیدا کنند و به رشد و موفقیت در صنعت کولرهای آبی دست یابند.
برای ورود به کسب و کار تولید کولر آبی پلیمری، انجام مطالعات بازار بسیار ضروری است.
این مطالعات به شرکت کمک میکنند تا نیازها و تقاضاهای بازار را به درستی شناسایی کند، رقبا را بررسی کند و استراتژیهای بازاریابی مناسب را تعیین کند.
همچنین، مطالعات بازار به شرکت کمک میکنند تا قیمتگذاری صحیح را انجام داده و به رشد و موفقیت در صنعت کولرهای آبی دست یابد.
بنابراین، انجام مطالعات بازار در طرح توجیهی تولید کولر آبی پلیمری بسیار مهم است و به شرکت کمک میکند تا با استراتژیهای مناسب و پاسخگو به نیازهای بازار عمل کند.
جدیدترین استارت آپ ها با موضوعات کارآفرینی
شیما قاسمی –
عالی